Факт е, легендата е тук! Volkswagen възражда хипи микробуса

Buzz ще има 370 конски сили, електромобил ще е
Обновена: 20 авг 2017 15:41 | 20 авг 2017 15:18,
14
Факт е, легендата е тук! Volkswagen възражда хипи микробуса

Eмблематичният Microbus на Volkswagen, емблема на хипи движението от 60-те, ще възкръсне като електромобил, окончателно потвърди шефът на германската компания Херберт Дийс по време на Concours d’Elegance в Пебъл Бийч, Калифорния.

Според Дийс работата по въвеждането в производство на концерта I.D. Buzz вече е започнала. Реакциите след дебюта на прототипа в Детройт бяха толкова позитивни, че решихме да го направим, обясни Дийс. Buzz ще ползва новата платформа MEB на VW и повечето от технологиите в бъдещия електрически хечбек I.D. По план хечбекът ще се появи през 2020, а микробусът - през 2022 година.

Производственият Buzz ще носи колкото е възможно повече дизайнерски податки към емблематичния Type 2 Microbus от 50-те и 60-те години. Електрическото задвижване дава възможност на дизайнерите да се върнат към пропорциите от онези години, което бе станало невъзможно заради изискванията за сигурност в последните десетилетия. Електромоторите освобождават и много вътрешно пространство, така че Buzz ще има осем пълноценни места.

Най-вероятно новият Buzz ще получи 370 конски сили максимална мощност и задвижване на четирите колела. Ще има и версия със задно предаване и 268 конски сили мощност, които ще са й достатъчни да ускорява от 0 до 100 км/ч за под 8 секунди. VW разработва система за индукционно зареждане, която ще възстановява 80% от заряда в батериите за 30 минути.

Предвижда се и автономно управление, поради което всички седалки, включително и шофьорската, ще могат да се въртят на 180 градуса, за да улесняват общуването.

Батериите ще са разположени в пода, което ще понижи чувствително центъра на тежестта, а завиващите задни колела ще осигуряват удивителния диаметър на завой от 10 метра.
 
Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връщането към стари модели е дизайнерска немощ.
11
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 10 Още един колекционер фантазьор.На картинка , нали?
10
0
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 5 Прав си приятел, но родените сега след 50г. ще казват същото като теб за сегашното време. Всичко е до спомени от детството и младежките години. Винаги съм казвал че хубавото на саца беше , че бяхме млади.Другото беше за съжаление.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам новите-стари,имам я в колекцията си ,прекрасен ван,не го продавам.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Пич, дрънкаш пълни глупости.Да, винаги младостта подържа хубави спомени. Така е било винаги при всички поколения , така и ще бъде. А манипулацията със "стотинките" показва че си партиен секретар.Дрънкаш за некви стотинки, ама за колко бяха заплатите и пенсиите не казваш. А къде бяха бананите, портокалите, маслините тогава? А че младите не можеха да отидат до румъния? А че един чорапогащник беше цената дъщеря ти за арабските студенти, А твоята бе чифт дънки?
7
5
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 5Направи най точното сравнение между соца и лошия капитализъмДини кебапчета Фафли срещу хотели с климатици басейни театри и музеиРесторанти и пътувания по целия святДобре че младите не го помнят
6
3
 
8
 
! Отговори
Рушофил преди 6 години
Аз си чакам новата уазка. На такива капиталистически возила не се качвам.
5
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо ми имаше такова валве не беше електрическо а с бензинов мотор и го зареждаше до капачката на 30 ст. бензин беше комфортно да се пътува с него. Никога няма да забравя ваканциите на морето. По онова време нямаше мутри които сега са завладели всички плажове. Имаше платени къмпинги с такса 0.50 лв. на ден. Имаше сергии на които се продаваха дини пъпеши смокини домати сирене кашкавал кебапчета бира и всичко за стотинки. Онова време младите немогат и да си го представят колко хубаво беше!
4
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А "велика" Русия още не може да изкара модерна кола на пазара дори с помоща на Нисан и Рено... трагедия.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с около 8 кв.м. покрив има възможност за над един киловат фотоволтаична мощност. Климатизацията в купето безплатна и в най-големите жеги. Ще има пазар без съмнение.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЕЕЕФФФФ!
1
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 6 години
VW С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО ... СВИКВАЙТЕ!