Кола за $15 млн.? Може, ако обаче е тази!

Цената е за новото Pagani Zonda HP Barchetta
24 авг 2017 21:50, Красимир Ангелов
10
Кола за $15 млн.? Може, ако обаче е тази!
Снимкa: Pagani

Още през 2013 Pagani съобщиха, че спират производството на техния суперавтомобил Zonda, за да направят място за новия си модел Huayra. Реалността обаче се оказа малко по-различна, защото четири години по-късно все още има специални серии на Zonda, които продължават да се продават.

А сега има и нова, която се казва HP Barchetta. От бутиковата италианска компания потвърдиха, че моделът е автомобил, създаден от нулата, въпреки че носи добре познатото ни име и има добре известния външен вид на Zonda. За разлика от представените наскоро силно модифицирани версии на класическата Zonda - Fantasma Evo и Riviera, Zonda HP Barchetta е изцяло нов автомобил.

От новата версия ще бъдат построени едва три бройки, като една от тях ще бъде запазена за частната колекция на основателя и собственика на компанията Орасио Пагани. Всяка една от супер екзотичните машини ще се задвижва от 7.3-литров атмосферен V12 двигател Mercedes-AMG, който е комбиниран с 6-скоростна механична трансмисия. До момента официалните динамични характеристики на колата не са известни, но в някой модификации този мотор произвежда 760 к.с., така че можем смело да заявим, че Zonda HP Barchetta няма да е със сигурност бавна.

Още снимки и информация за този суперавтомобил вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Pagani Zonda HP Barchetta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До StanishevДа, а зси живея на хубавата планета. Моля те, не ме занимавай с глупостите си, а върви да помагаш на децата.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БАЙ ИванНе знам за инжекционна, но за да я караш в повечето страни, ще се изисква да имаш теглич :)
6
1
 
37
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
А модификация с оригинален газов изжекцион и теглич ще има ли ?
5
2
 
37
 
! Отговори
Чудно преди 6 години
При нашата реалност, просто не виждам как богати и бедни ще живеят заедно на тази планета. Един мизерства, друг дава толкова пари за кола. Журналистите какво ли мислят по въпроса?
4
1
 
46
 
! Отговори
Stanishev преди 6 години
Абе хора, света отива към апокалипсис, децата нямат вода и храна а "ние" още се кефиме на мега изгъзиците, няма лошо ама някой хора живеят на друга планета!
3
5
 
32
 
! Отговори
22 преди 6 години
До Д-р ТайсТе тия са ***, то е ясно - няма и да го разберат, щото нямат акъл.Пък тая каруца да си я купува, който иска ...
2
2
 
43
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
за тия пари ще си събера екип от инжинери и ще си сглобя собствена кола ... че даже ще ми и останат
1
0
 
43
 
! Отговори
Д-р Тайс преди 6 години
Журналист вече стана нарицателно на илитерат..."До момента официалните динамични характеристики на колата не са известни, но в някой модификации"