Великобритания планира: Безпилотни камиони от 2018 г.

От шофьорските синдикати заплашват с ефективни протести
Обновена: 26 авг 2017 20:48 | 26 авг 2017 20:46,
40
Великобритания планира: Безпилотни камиони от 2018 г.

Британското правителство обяви официално плановете да започне изпитание с безпилотни камиони по пътищата на страната още през идната година. Плановете обаче веднага предизвикаха острата реакция на уважавани организации като Кралския автомобилен клуб (RAC) и Асоциацията на автомобилистите, а един от шофьорските синдикати дори заплаши с ефективни протести и блокади на пътища.

Планът на правителството е да започне изпитанията с т. нар. "взводове" от по три камиона, които ще се движат в конвой. Първият ще има човек зад волана, а задните два ще го следват, ще спират и ускоряват в унисон с него. 

Според президента на АА Едмънд Кинг обаче това ще доведе до фатални задръствания по и без това претоварените пътища на страната. 

"Ние всички искаме да налагаме икономичното шофиране и да намаляваме замърсяването. Но не сме убедени, че конвоите от ТИР-ове са начинът това да се постигне", казва Кинг пред британското издание на The Huffington Post. 

Теорията на транспортното министерство е, че подредените в конвой камиони се движат плътно един зад друг и това намалява сериозно аеродинамичното съпротивление -съответно и разхода. 

Кинг обаче подчертава, че този подход работи по идеално правите и пусти участъци в американски щати като Невада и Аризона. Той обаче няма да даде особен ефект по натоварените британски пътища, с чести спирания и потегляния и значително по-кратки средни разстояния. Освен това конвоят от три ТИР-а на практика означава, че останалите автомобили няма да могат да виждат пътните знаци. 

Транспортната индустрия обаче има и друг мотив да налага конвоите: съкращаването на 2/3 от шофьорите ще й спести около 34 млрд. лири за срок от 10 години, показват изчисления. Това ще се отрази и на крайната цена на стоките, настояват превозвачите. 

Синдикатите на шофьорите на камиони обаче разбираемо не са очаровани от перспективата и заплашват с ефективни стачки и блокади.

Повече подобни новини четете в Automedia!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле! Наш'те тираджии - безработни?!?
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
31 И конвоят ще се движи с максималната разрешена скорост, така че има нужда да го изпреварваш.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де що е арабин ще тръгне да става компютърен специалист ,така цели конвои от английски камиони ще ползват за атентати
28
1
 
4
 
! Отговори
да,ама не преди 6 години
Значи вместо да изпревариш един ТИР ще трябва да изпревариш 3.Опашката зад този конвой ще е поне километър,пардон миля!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СиднейАв$тралияСидни недей да мислиш има умни глави които да го правят вместо теб.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато има прогрес, винаги има хора с изостанало мислене които да протестират. Добре че не всичко зависи от тях че иначе още щяхме да сме с конски впрягове и карети.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 - Какво те кара да амислиш, че ще се случват подобни неща ?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 - Тоест, ще се върнем към традиционната структура, запазена от 8000 години, с малки изключения. Просото е естествено.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво, като протестират. В най-добрият, за протестиращите, случай, ще ги оставят за по 4-5 години, докато им изтекат договорите, но междувременно няма да наемат никой и готово. Или ще следват и протести на "плануващите, да станат шофьори".
22
5
 
1
 
! Отговори
Насран Гавазов преди 6 години
Това са пълни глупости само се чудат какви новини да измислят преди да пуснете такава новина не помислихте ли че и трите камиона имат различни адреси за разтоварване и някой трябва да го сложи на рампа този камион.*** новини и още по *** хора ако им вярват
21
2
 
7
 
! Отговори
Това е "БЪДЕЩЕТ преди 6 години
Днес ще станат излишни работниците, а утре поребителите ще се заменят с роботи и готово - ще имаме 2 общества - едно на свръх-богатите и едно на всички останали по гетата!
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще спестят 34млрд.А какво ще правят безработните шофьори"---Има определени професии, които рано или късно стават излишни поради прогреса, но пък се отваря място за нови професии.Да, кофти е ако твоята стане излишна, но това е прогреса. Неизбежно е.
19
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ще спестят 34млрд.А какво ще правят безработните шофьори.Все си мисля че преди всичко трябва да е благото на обществото а не на финансите на шайка милиардери.Днес шофьорите утре машинисти пилоти лекари....Всички ще бъдем ***
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надя, Повикай си такси, че докато у нас пуснат автономните коли, детето ти няма да е вече дете :-D
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво правим, когато комвоят слезе от магистралата на двулентов път и зад него започне да се образува колона оот по-леки и бързи автомобили? Такова нещо няма изпреварване без риск за живота!А ако стане дребна повреда или леко произшествие, пътят ще е задръстен за часове.
16
9
 
4
 
! Отговори
Надя преди 6 години
Не мога да шофирам, а имам и малко дете. С нетърпение чакам безпилотните коли в бг, за да си купя такава.
15
4
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Ако някой камион от задните спука гума или се запали как ще се процедира ? Дали адекватно е мислено или само корпоративно ?
14
7
 
14
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Ами като съкратите шоферите, кой ще взема заплата, та да си купува стоките, дето ги карате с камионите, бре умници?
13
5
 
1
 
! Отговори
AMAn ot narkomani преди 6 години
НАгли мафиоти ползват спец наркотици и видеообемно пси препрограмиране и прокарват все по мръсни нагло престъпни законопроектчета.Целта на тези камиони е тежки нелечими трайни увреждания на земята ни..ПОлзват мощни скенери камери и друга вредна техника и постоянно привързване н а всички сканирани цели към терена на дъното на тропосферния океан.Нашествениците внедряват чрез наркомани вс епо точна тяхна техника - Цел ликвидация на повърхностната цивилизация.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но в Англия имат и пробни безпилотни рейсове, видях ги в едно предаване на Дойче веле! Хората казваха, че не ги е страх да се качват, въпреки че няма шофьор в кабината. Управлявани са от автоматична система и засега се движели само в по- отдалечените квартали на Лондон. Понякога в рейсчетата може да се случи да се вози само 1 човек. Бъдещето е на безпилотния транспорт - рейсове, трамваи, може би и таксита...... Човешкият труд ще става все по-излишен и човешките грешки ще се избягват.