VW вдигна завесата около T-Roc R

Спортният кросоувър на немците ще получи турбомотор с 300 к.с.
Обновена: 28 авг 2017 14:31 | 28 авг 2017 14:30, Красимир Ангелов
2
VW вдигна завесата около T-Roc R
Снимка: Volkswagen

Германската компания Volkswagen работи върху спортна версия на най-новия си кросоувър T-Roc, който бе представен само преди няколко дни. Това разкри пред изданието Autocar един от членовете на съвета на директорите на производителя Франк Велш, който отговаря за техническото развитие.

Мениджърът призна, че успехът на подобен автомобил не е гарантиран, но в компанията се надяват на това. Лично на Велш идеята за направата на подобен кросоувър много се харесва и затова той лично е наредил да бъде сглобен прототип за тестове.

"Смятам, че такъв автомобил би се търсил във Великобритания, например. Там интересът към "напомпани" хечбекове и комбита е много по-голям от други държави", коментира Велш.

Ако Volkswagen T-Roc R бъде пуснат в производство, то той ще получи 2,0-литров бензинов мотор от семейството EA888, развиващ мощност от 300 к.с. При по-лекия Golf R двигателят разполага с 310 к.с., като в комбинация със 7-степенна роботизирана DSG-скоростна кутия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди.

Версия GTI за модела обаче не се предвижда, потвърди Уелс. В момента най-мощният VW T-Roc разполага със 190 к.с. – такава е мощността на 2,0-литровия TSI, както и на 2,0-литровия TDI, с които е оборудван моделът.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари