Porsche вдигна завесата на новия Cayenne

Всъдеходът излиза на пазара с два нови двигателя
30 авг 2017 13:23, Красимир Ангелов
4
Porsche вдигна завесата на новия Cayenne
Снимка: Porsche

Третото поколение на един от най-успешните модели в историята на Porsche – всъдехода Cayenne, официално бе представено на специално събиние в Щутгарт. Автомобилът е направен в стила на новото Porsche Panamera, но запазва пропорциите на своя предшественик.

На старта на продажбите новия Cayenne ще бъде достъпен с избор от два нови 6-цилиндрови двигателя. Първият е 3,0-литров турбомотор, развиващ 340 к.с. (с 40 к.с. повече от предшественика му), а вторият – 2,9-литров (версия Cayenne S) с  440 к.с. Това е с 20 к.с. от аналогичната модификация при предишното поколение.

Разстоянието между двете оси не се е променило в сравнение с предишната генерация – 2895 мм, но автомобилът е с 63 мм по-дълъг – 4918 мм, с 44 мм по-широк – 1983 мм, и с 9 мм по-нисък - 1696 мм. Увеличен е и обемът на багажника – със 100 литра и вече достига 700 литра.

За първи път в историята Porsche Cayenne е оборудвано със система за управление на задните колела – такава, с каквато разполагат моделите 911 и Panamera. Тя повишава маневреността в завоите и устойчивостта при престрояване с висока скорост.

Базовото оборудване на модела е доста по-богато от досега. Дори най-достъпният Cayenne разполага с светодиодни фарове, активно система за задвижване на четирите колела, система за помощ при паркиране с датчици отпред и отзад, телефонен модул с точка за достъп Wi-Fi, и друго оборудване.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: PorschePorsche Cayenne
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащото това е премиера на Cayenne/Cayenne S.Хибридът излиза по традиция по-късно!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Защото още нямат технологията.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ли не са го натъпкали с батерийки.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кисело си е гроздето...