Да си спасиш най-скъпото от урагана – BMW-тата...

Американец с трогателна история за спасението на машините
1 сеп 2017 11:30,
8

През последните няколко дни Тексас е жертва на урагана “Харви” - тропическа буря, която причини катастрофални наводнения в американския щат. И макар че голяма част от хората бяха подготвени за очакващото ги, наводненията предизвикаха повече щети от очакваното, което доведе до огромни имуществени загуби навсякъде в щата.

Един от пострадалите от урагана е жителят на град Хюстън Коуди Кроше, който публикува в канала си в YouTube трогателната история за спасението на своите два ценни автомобила - BMW E36 и M3. Както добре знаем, водата не е никак полезна за автомобилите, особено за техните интериори и за двигателната електроника. Именно заради това Кроше решава да вземе драстични мерки, за да спаси колите си от наводнението.

Използвайки бетонни блокчета и четири обикновени стойки за автомобил, той успява да вдигне червената си М3-ка на около метър над земята, спестявайки й мухъла в интериора. Автомобилът му се намира в гаража, но както се вижда от кадрите, там има огромно количество вода.

Втората му M3-ка също е спасена от водата, като за нея решението било по-лесно - собственикът й просто я качил на платформата си за транспортиране. Пред автомобилния сайт Jalopnik Кроше споделя, че властите са предупредили за около 30 сантиметра вода, но впоследствие се оказало, че нивото й нараства, което го принудило да действа, за да спаси машините си.

Автомобилният герой притежава и BMW X5, за което бил най-спокоен, тъй като преди известно време го снабдил със специално офроуд окачване с голям ход, което спасило купето от водата.

Въпреки че спасил колите си, домът на Коуди изглежда силно засегнат от наводнението, каквато съдба имат и стотици негови съграждани. Цялата автомобилна общественост обаче остава възхитена от решимостта на този истински BMW фен.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: BMWавтомобилиХарви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
propov преди 6 години
Е как никой не каза Евала! Само злоба се лее. Колата е най скъпата вещ във всяко семейство. Нормално е да се погрижи човек. Ако не го мързи и ако не струва хиляда лева, както явно седят нещата при коментиращите. А и М - ки те са доста скъпи и поскъпват като остаряват. Ама хейтърот това нема как да го знае. Хейтърот не чете, той само *** на написаното.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите бмв-та повдигнати, новите във водата. Дреме му , новото гаранционно и застраховано. Защо не ги закара на по-високо място, ами как ще направя клипче за ютуб.
5
9
 
23
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
за всеки истински американец,по -важно от вещите няма!
4
1
 
15
 
! Отговори
О.З. преди 6 години
До КолекционерПоздравления за свежия хумор!:)
3
6
 
27
 
! Отговори
Колекционер преди 6 години
Преди години започнах с колекциониране на валяци.Напълни се всичко-мазе,хола, и реших два да сложа на тавана.Груба грешка-връщам се от работа и ония от тавана отишли при ония в мазето.Край...Започнах да колекционирам локомотиви-при наводнение на парните им няма нищо, а дизеловите и електрическите-казаха трябва да пазим от водата.Мисля да ги поповдигна поне на метър, че като язовира прелее само комините на ТЕЦ-а ще се виждат.ЕЕхххх, ако имаше и крокодили-мойта щеше да ги сбори за закуска!!!
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В това време, жена му сигурно я ръфат алигаторите. Но ммалоумника го интересува, да оцелеят трошките.
1
3
 
34
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Човека си знае ,че картонените къщи, няма как да се спасяват.Иначе и колекционирането на автомобили не е работа.