Без дизелови версии на E-класите на Mercedes-Benz

Причинатаза решението: Вредните емисии при мотора
3 сеп 2017 11:23,
17
Без дизелови версии на E-класите на Mercedes-Benz
Снимка: Reuters, архив

Компанията Mercedes-Benz обяви, че спира продажбите на модела си E-Class, оборудван с 3,0-литров дизелов V6. Мярката важи само за Германия и е заради нивата на вредни емисии при мотора, съобщава изданието Autocar.

Кампанията ще засегне единствено версията E 350d. При тези автомобили Mercedes-Benz планира за постави нови системи за неутрализация в катализатора, с чиято помощ ще се намали нивото на изхвърления азотен оксид.

Производителят от Щутгарт уточни, че промените по никакъв начин няма да се отразят на размерите на резервоара с течност AdBlue, необходим за работа на системата. Както и досега, неговият обем си остава 24,5 литра.

През юли в Германия бяха забранени продажбата и регистрацията на Porsche Cayenne с 3,0-литров дизелов мотор, за който има съмнения, че е манипулиран именно заради снижаване на нивата на вредни емисии. Представител на Mercedes обяви, че продажбите на версията E 350d ще бъдат възстановени до няколко седмици. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Mercedesдизел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става въпрос освен за пари и за чист въздух. Ти не щеш да караш след колям камион, нали?
13
2
 
2
 
! Отговори
За пари преди 6 години
става въпрос!! Зад всичките тия забрани стои дългата ръка на лобито на електромобилите - Тесли и всякакви други "екологични" ***!!
12
1
 
4
 
! Отговори
О неразумний ... преди 6 години
Понеже продължавате да плямпате без да четете, да ви го копирам:Кампанията ще засегне единствено версията E 350d. При тези автомобили Mercedes-Benz планира за постави нови системи за неутрализация в катализатора, с чиято помощ ще се намали нивото на изхвърления азотен оксид.Представител на Mercedes обяви, че продажбите на версията E 350d ще бъдат възстановени до няколко седмици.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, пише "само за Германия" те имат 10ки милиони коли и задръствания даже по аутобаните. При нас идват "огризките" и колкото повече се стараят да ги подобрят, е добре дошло . Тук дизелът ще спре да се кара, когато стане много-много скъп. Понеже на никой не му пука за въздуха, се мъчат с разни административни мерки, да ни промият мозъците, че видиш ли прави се всичко, за НАС. Ами забранете ТИРве, самолети, кораби, ТЕЦве и готово..на каручките...
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да спрът напълно дизеловите двигатели. Този двигател е един от най икономичните в сравнение с бензиновите газовите и метана! Може да се поработи върху чистотата на горивото за да се намалят вредните емисии. Вместо да бутат сяра в нафтата да я заместят с някаква химия която ще е по екологична.
9
1
 
4
 
! Отговори
О неразумний ... преди 6 години
Абе хора! Вие прочетохте ли какво ви пишат в статията? Защо реагирате първосигнално на гръмкото заглавие, а не четете какво ви се пише в текста?
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... по интересно става обаче, като се замислим от къде идва останалия ток. Май АЕЦ се казваха...хахахаха... и те са био, само къде ако стане проблем цял континет една само може да обезлюди. От *** народе! Защо се връзвате на био простотиите на политиката. И защо си мислите че автомобилните производители изобщо участват в целия цирк. Понеже искат да е по чист света ли??? Напред към е-колите и да стискаме палци на не гърмят АЕЦите, че да можем да се радваме на чай-седянките по бензиностанциите.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... е уж ств умни хора?!? Дизела ще го съсипят, а след него и бензина. И всички ще сме щастливи с новите ни е-коли. Ще ни е супер да дремем до колата 30мин за зареждане и то 30 мин след като ни е дошъл реда след 100х30 мин от всичките други маймуни, които са били преди нас. И така с усмивка ще пътувама от София за морето има няма 2-3 дена. Ама какво от това! Кеф и при това природосъобразно!!! Нищо че тока за електричките идва от ТЕЦове на поне 50%. Все пак е био продукт и не е дизел...
6
7
 
1
 
! Отговори
Татко преди 6 години
До ДодоЕ точно заради такива като теб ще имаме деца с по 3 крака и 6 ръце.Вярвам ти деца нямаш....Пожелавам ти на всяко кръстовище пред теб да застава по 1 такъв като теб :)
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дизела(от норми евро5, евро6) не е почти никакъв проблем. Виж, проблем е, че някои съселяни наливат 50:50 нафта и трансформаторно масло. Виждал съм безсмъртен Голф 3, който изкара 3 години и около 150 000км на отработено трансформаторно масло, чат пат с малко нафта, да поразкара утайките и да може да палне по-леко през зимата...А германчугите се запритеснявали за емисиите на чисто нов двигател, от евро 6... хахахахахах.
4
4
 
20
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Това "еко"-то е безпрецедентна измама. Навремето с оловния бензин и оловото, което оставаше задълго по зъбите, когато минаваше Газ-ка примерно, хората живееха по 80-90 години, още са живи. Аз едва ли ще докарам до 60.. въпреки евро 1,2,3,4,5,6.. 7 и напук на чистата природа. Нагъвам ГМО, но се чувствам ЕКО и плащам яко, за да ми е чисто
3
9
 
5
 
! Отговори
777 преди 6 години
Точно така, стига с тези дизелови двигатели.
2
4
 
7
 
! Отговори
ДС преди 6 години
България страната на дизел лавърите ще станем направооооооо китка, ама ЧЕРНА от сажди.
1
10
 
5
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Хахаха аз казах ли ви ,че Екосъюза ще забрани дизела.Къде се набутахме?