Project ONE е новата хиперкола на Mercedes-AMG

Моделът идва с технологии, непознати в автомобилния свят
12 сеп 2017 18:20,
9
Project ONE е новата хиперкола на Mercedes-AMG
Снимкa: Mercedes-Benz

Германската компанията Mercedes-Benz най-после показа своята хиперкола, която използва технологии от Формула 1, но е приспособена за обществени пътища. Моделът Project ONE е разработен от подразделението AMG, като предлага технологии, които не са използвани в автомобилния свят до момента.

Основната от тях е увеличаване на мощността бензиновия V6 двигател, който е част от хибридния агрегат. Моторът е зает от болида Mercedes-AMG W06 Hybrid, който участва в световния шампионат на Формула 1 преди 2 години. Той има 4 разпределителни валове, но броят на клапаните не се разкрива. Съобщава се само, че металните пружини при тях са заменени от пневматична система, която работи далеч по-надеждно при високи обороти.

Моторът с мощност 730 к.с. се развърта до 11 000 об/мин., като, според представители на Mercedes-AMG, той може да развива и по-висока скорост. Причината за ограничението е, че той се захранва със стандартно гориво Super Plus с 99 октана.

Компресорът е само един – електрически, като той и изпускателната система за свързани с електромотор, даващ 122 к.с. Това позволява невероятно бърза реакция на педала на газта. Има и още два електрически двигателя – по един на всяко колело, като тяхната мощност е по 163 к.с.

Цялата тази система е свързана с батерии и със система за рекуперация на енергията при спиране. Тя може да възстанови до 80% от изразходваната енергия. Според данните на Mercedes-AMG, благодарение на нея двигателят има КПД над 40%, докато този на най-модерните мотори варира между 33 и 38%. Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна роботизирана скоростна кутия AMG Performance 4MATIC+.

Монококът на Mercedes-AMG Project ONE е направен от карбон, а спирачните дискове – от керамика. Повечето въздухозаборници са така поставени, че да подобрят максимално охлаждането на мотора. Същата роля играе и огромният "плавник на акула", поставен в задната част. Освен това – както и килът при самолетите, той увеличава устойчивостта при движение.

В салона цари спартанска атмосфера, въпреки че има два 10-инчови дисплея, климатична система и електрически стъкла. Двете спортни седалки са така закрепени, че позволяват единствено промяна на наклона им. Шофьорът обаче може да настройва положението на педалите и волана.

Общата мощност на задвижващата система при хиперколата на Mercedes-Benz е 1000 к.с., като ускорението от 0 до 200 км/ч отнема по-малко от 6 секуди. Максималната скорост превишава 350 км/ч, а само на електричество Project One може да измине 25 км.

От хиперколата ще бъдат произведени точно 275 автомобила, които Mercedes-AMG ще продава на специални клиенти. Цената на всяка от колите ще е около 2,7 млн. евро.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Васко преди 6 години
Може ли да се сложи газова уредба?
8
2
 
1
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
"Има и още два електрически двигателя по един на всяко колело, като тяхната мощност е по 163 к.с." - за мотор, за кола или за мотор на всяка ос говорим, че нещо се обърках?
7
2
 
0
 
! Отговори
Magis tralata преди 6 години
Пич къде ми е магистралата ?
6
1
 
1
 
! Отговори
SV преди 6 години
До АнонименЦелта на автомобила е обяснена много ясно! Все пак се използва и за неговото промотиране ! А ти си много глупав за да го проумееш ! Чети Уикеенд и не драскай глупости, ***!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Преди няколко месеца каза че няма да има.Сега може да са се прежалили за 3 милиона да сложат един брой.Китайски.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли климатик?
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста безмислен автомобил.Става за колекцията на разни милионери.Дизайнерски прилича на още няколко модела и марки.Като мощност-има доста тунинговани ламборджинита по 2-3 хил коня.Че и тойота имат модел с 1500+.Сега ще пуснат историята,че всички са продадени година -две преди да са проектирани,как анонимен милиардер им е пращал празен чек в който те да напишат цена ама го отрязали и тн и тн..И след година ще има оферта в мобиле.бг.. Като вейрон.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кола за фукльовци
1
5
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
А пък Лада Калина има ел. стъкла.