Продажбите на нови автомобили в България – с над 15% ръст

От началото на годината новите коли у нас са се увеличили с 18%
Обновена: 14 сеп 2017 17:33 | 14 сеп 2017 17:15, Екип на Investor.bg
26
Продажбите на нови автомобили в България – с над 15% ръст
Снимка: Reuters, архив

Регистрациите на нови автомобили в България са скочили с 15,5% през август, спрямо година по-рано, до 2 344 автомобила, показват данните на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA).

Още по темата
От началото на годината до края на август регистрираните нови автомобили у нас са се увеличили с 18,1% на годишна база до общо 19 556 автомобила. 

В Европа като цяло ръстът на продажбите на нови коли също се ускорява през август на фона на разширяващата се икономика, която насърчава покупките. Френските производители PSA Group и Renault спечелиха купувачи с новите си SUV и хечбек модели.

Регистрациите на нови автомобили в Европейския съюз плюс Швейцария, Норвегия и Исландия са се увеличили с 5,5% до 903 143 превозни средства, спрямо 855 689 година по-рано, сочат данните на Асоциацията, които показват ускоряване на регистрациите в сравнение с ръста от 2,1% през юни и 2,6% през юли. За осемте месеца от началото на годината продажбите са се увеличили с 4,4% до 10,6 млн. автомобила.

Брутният вътрешен продукт в държавите с единна валута нарасна с 0,6% през второто тримесечие, печалбите се увеличиха в региона на 19-те държави, а пазарът на труда се подобри в цяла Европа.

Продажбите на автомобили се очаква да се увеличат още през тази година, тъй като производителите предлагат стимули за търговията с по-стари дизелови автомобили срещу модели, които отговарят на по-строгите стандарти за замърсяване, предвид натиска на германското правителство, произтичащ от скандала с Volkswagen, пише Bloomberg.

Renault, който усъвършенства автомобилите си Megane и Koleos през последните две години, продаде 13% повече превозни средства в Европа миналия месец. Базираната в Париж марка Peugeot на PSA, производител на SUV 3008 и 5008, отбеляза 11% ръст на продажбите, а марката Citroen, която пусна миналата година хечбек C3, записва ръст от 5,8%.

ACEA събира данни за 28-те държави членки на Европейския съюз, с изключение на Малта, плюс Швейцария, Норвегия и Исландия.

Повече подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19556 нови а старите колко 3 милиона и половина над 10 години не виждам ръст
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много висят по сервизите тези, дето си взимат коли за по 50-60 хил.Тези не могат и да спят от мисли за лъскавата лизингова каруца, паркирана пред блока.Постоянно нещо им потропва, постоянно имат проблеми със софтуера, нещо не е как си требе, постоянно са с рекламации във фирмения сервиз. А недай си Боже да удари една градушка, и цялата кола става непродаваема.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. На хората им писна да карат втора ръка *** от сервиз на сервиз и си взимат нови. В нашата фирма от 40 души 38 карат нови коли с лизингова вбоска между 300 и 600лв на месец.---------- И ззщо да давам по 300-400 лв на месец, като мога да давам по 0 лв на месец и да карам колата, която ми харесва, вместо дървото, което уж никога нямало да влезне в сервиз? В момента карам 18 г. 6-местна, автоматик, на кято не се занимавам да плащам 2000 лв каско на година.
22
0
 
12
 
! Отговори
от 17 до до17 преди 6 години
Уважаеми от северозапада,съжалявам за положението в което си изпаднал, но аз съм се местил 4(четири) пъти от град в град. Родителите ми бяха смели и зарязаха ВСИЧКО(къща, гараж,двор и една гарсониера) и се преместиха на по 60-65год. Сега имат и работа и внуци около тях. Заплата ти е горе долу = на к.л.о.ш.а.р.с.к.а надница.Ние харчим толкова за цигари и вино.Измисляй нещо и се спасявай САМ. Този "работодател" те ползва като роб!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано сте се наяли радославе с местата на теория
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 17Да приемем, че заплатата ти е толкова! Следователно или те мързи, или си необразован или не искаш да си потърсиш другаде работа! Тази заплата е унизително ниска, но кой те спира да потърсеш другаде? Свят широк! Никой не е закрепостен на едно място и това е най-голямата болка на комунистите!
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 17Ще се храниш веднъж седмично!
18
4
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Как да изплащам вноска от 200 лева месечно със заплата от 480 лева чисто във Северозапада на България?!
17
7
 
18
 
! Отговори
Не сме бедни преди 6 години
Уважаеми мърморещи съграждани,българите не са бедни, а са НЕинициативни и страхливи! Всички в "белите" държави, теглят кредити или купуват на лизинг. Ако някой мърморан иска да види беден и гладен, да отиде в Зап.Африка. Както са писали долу, има коли за 200лв/мес-без първоначална вноска. При някаква сума за начало, може да падне и още. Т.к БГ има 4-5 активни икономически зони-там няма мрънкащи. Другите явно искат да живеят както беше в НРБ-СССР и затова само плюят
16
1
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Хахха нови коли кой са новите фирмените коли или патрулките. Или на физически лица .
15
5
 
5
 
! Отговори
Men преди 6 години
Така е. На хората им писна да карат втора ръка *** от сервиз на сервиз и си взимат нови. В нашата фирма от 40 души 38 карат нови коли с лизингова вбоска между 300 и 600лв на месец.
14
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам кое е странното на статията. В нашето семейство караме 2 лизингови (нормален лизинг за физически лица) нови автомобила- Мазда. През 4 години ги сменяме с нови- както в цяла Европа и САЩ. Не ни тежи кой знае колко на месечния бюджет. Има и коли за по 200лв. (силно казано коли, но стават) месечно. Около мен почти всички карат нови лизингови автомобили- кой Шкода, кой- Тойота. Тук-таме има и някой с премиум марка. Някои, докато градят кариера, други плюят и така. Пазарна икономика.
13
12
 
16
 
! Отговори
7 преди 6 години
"Крачат напред" единствено Калинките на ГЕРБ, които дойдоха в София от краварниците в Прованса. За Калинките си е ОК. Вчера селяни, днес на топло местенце в държавната администрация с "комисионни", суджуци и заплати по 3000 лева + бонуси за "добре свършената работа".
12
9
 
20
 
! Отговори
Да, така е.... преди 6 години
Купуват големите фирми на лизинг и то евтини ***. Народът масово кара таралясници на 10+ години на газ. Който не ми вярва, да излезе на улицата и да се огледа. Стъкмистиката е ясна - България е във възход и става все по-богата. ГЕРБ са най-успешните, честни и добри политици. Тиквун е направо Бог. Истината - анархия, корупция, суджуци, мизерия и 70% от малките и средни фирми са на ръба на фалита.
11
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се купуват толкова нови коли значи изобщо не сме толкова бедни, стига сте ревали!В градовете няма място за паркиране, всяко семейство има по 2 или повече коли - значи не сме бедни.Защо само се оплаквате?Отивайте в Русия щом не ви харесва тук.
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко от тях са купени от държавата за различните ведомства!
9
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капка в океана са тези нови автомобили като имате предвид че 95 % от автомобилите са ви 2-ра и 3-та употреба и са около 15 - 20 годишни! Това ли ви е хвалбата? Хвалба щеше да е ако тези 95 % можеха да си позволят да захвърлят 20 годишните кошници и да си купят от магазина автомобил кеш а не на изплащане с оскъпяване. Както си купуват кеш тук в Германия белите хорица!
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкарайте данни колко от тях фирми колко физически лица
7
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой *** няма ли да обясни, как България вървяла назад :)) Вечв и децата , не ви се хващат на платените коментари. Реалноста се вижда . България крачи напред след 90 години робство.
6
6
 
19
 
! Отговори
Аци преди 6 години
Много ясно, сума фирми зимат коли, само моя работодател взе на оперативен лизинг над 120 коли, тва рено,дачия,опел,тойота..