Надигнаха завесата на новото Volvo XC40 предварително

Унгарското разделение на компанията представи автомобила
16 сеп 2017 19:34,
2
Надигнаха завесата на новото Volvo XC40 предварително
Снимка: Facebook

В навечерието на премиерата на новия си кросоувър XC40 компанията Volvo публикува видео, в което се виждат части от автомобила. Унгарското подразделение на марката обаче пусна във Facebook пълнен запис, като там машината е представена почти напълно.

Малко по-късно видеото беше премахнато, но няколко европейски автомобилни издания успяха да свалят фрагменти от него. От тях се вижда, че XC40 почти изцяло повтаря екстериора на концептуалния модел Volvo 40.1, който бе показан от компанията през миналата година.

На първата снимка е серийният модел, а на втората - концептуалното Volvo 40.1. Разлика няма.

Интериорът също не е изненада, тъй като е в стила на по-големи кросоувъри на марката – XC60 и XC90. Малкият кросовър е получил мултимедийта система с вертикален тъч-скрийн, както и безкабелно зарядно за телефони.

В оборудването на новото Volvo XC40 влизат система за полуавтономно придвижване Pilot Assist, система за подържане на лентата на движение и предупреждение за идващи насреща автомобили с автоматично спиране, както и камери за кръгов обзор.

Новият кросоувър на шведите е построен на платформата CMA, разработена от Volvo съвместо с китайската компания Geely. Гамата двигатели засега остава тайна, но по предварителни данни в нея ще влезе бензинов турбомотор с 3 цилиндъра с обем 1,5 литра. Моделът ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

Всички снимки на новия модел вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: VolvoкросоувърXC40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
1
 
! Отговори
VW преди 6 години
Volvo Concept 40.1 е чист шега! (болнo грознo)Дизайнерът на VW е трябвало да го напише в понеделник, защото има VW задръстване и нищо, което Volvo не е направило изобщо!Повторете това правилно
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоз клозет му липсва само казанче и синджир за водата.