Путин готов да си купи Tesla

Руският президент призна, че харесва американския електромобил
34
Путин готов да си купи Tesla
Снимка: Tesla

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че с удоволствие би карал електромобил на Tesla. Държавният глава стори това рамките на форума "Русия енергийна седмица".

"Разбира се, че мога да си се представя като собственик на Tesla. Задължително обаче ще го декларирам, защото има много хора, които внимателно следят за мото материално благосъстояние", коментира руският президент.

Путин допълни, че по пътищата на Русия вече не се движат каруци и танкове, както мнозина смятат, така че е напълно логично да се търси най-доброто, което се предлага на пазара. Президентът коментира и намеренията на местните компании да пуснат свои електрически модели.

"Нашите производители мечтаят да произвеждат електромобили и вече са ми показвали такива. Запознат съм и с американските, и с японските машини, като съм карал някои от тях. Лично на мен те много ми харесват – те са модерни, бързи и екологично чисти", допълни държавният глава на Русия.

В Русия сериозно планират да предложат свои електрически модели. Две компании вече разработват такива превозни средства, като те трябва да бъдат готови до следващото лято, когато страната ще бъде домакин на световното първенство по футбол.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Владимир Путинtesla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
6
 
! Отговори
ай , ай преди 6 години
Путин готов да си купи Тесла.....а, каква стана тя....Вчера наш,те хейтъри и *** и откровено глупави хора----твърдяха, че руската Лада е страхотен автомобил...а днес Путин не ще да си купи Лада. А, не така---ще слушаш наш,те ....купи си веднага Лада и не мечтай за Тесла. А сега сериозно: Дали някой от тези, които пишат --хвалебствия за руските коли----разбират колко са смешни?
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре е да си купи американци, ако иска един ден да настигне САЩ !
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С lifepo4 батериите с които разполагат няма как да направят кой знае какъв автомобил. Проблема не е в акъла, а в културата. В РФ няма такива компании, защото те виреят в относително свободна среда, а там си ги гонят. Пример - основателя на vkontakte, на който му откраднаха проекта и избяга в Германия откъдето работи по Telegram. С централно планиране от върхушка не се прави силна икономика, а КТБ-та.
4
7
 
7
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Тя ладата е за такива като теб,ба
3
5
 
9
 
! Отговори
А така преди 6 години
Да си купи Лада Нива,ба.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме шорошите сега да плъзнат отнякъде и да почнат да ни разправят кък Тесла са свързани с руските хакери и как те няма да си купят такъв автомобил, защото Путин го харесва. Къде сте бе царвули още ли зареждате руско гориво на бензиностанцията главаноци.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да купи да види какво немогат да произведат неговите ***.