Путин готов да си купи Tesla

Руският президент призна, че харесва американския електромобил
34
Путин готов да си купи Tesla
Снимка: Tesla

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че с удоволствие би карал електромобил на Tesla. Държавният глава стори това рамките на форума "Русия енергийна седмица".

"Разбира се, че мога да си се представя като собственик на Tesla. Задължително обаче ще го декларирам, защото има много хора, които внимателно следят за мото материално благосъстояние", коментира руският президент.

Путин допълни, че по пътищата на Русия вече не се движат каруци и танкове, както мнозина смятат, така че е напълно логично да се търси най-доброто, което се предлага на пазара. Президентът коментира и намеренията на местните компании да пуснат свои електрически модели.

"Нашите производители мечтаят да произвеждат електромобили и вече са ми показвали такива. Запознат съм и с американските, и с японските машини, като съм карал някои от тях. Лично на мен те много ми харесват – те са модерни, бързи и екологично чисти", допълни държавният глава на Русия.

В Русия сериозно планират да предложат свои електрически модели. Две компании вече разработват такива превозни средства, като те трябва да бъдат готови до следващото лято, когато страната ще бъде домакин на световното първенство по футбол.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Владимир Путинtesla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kato sprat da me4tayat, velikite rusnaci I proizvedat ruski elektri4esko avtomobil ,neka Putin si go kupi.Zasto mu e Tesla ot "zagnivastiya "zapad?
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Мъск дали ше иска да я продаде?:-)
25
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Всичко за електро автомобилите е реклама и лъжа.Тировете,самолетите, тракторите как ги виждате да са на елток от акумулатори.За да произведеш акумулатор замърсяването на въздуха от оловото и преработката на старите акумулатори е по голямо от това на дизела.А тецовете ако са на въглища колко е тяхното замърсяване за тока които зареждаш акумолатора.И това да караш автомобила на фарове също се отразява на разхода на гориво.Една група от платени некадърници нареждат това.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 - Пич, извинявай, ама за разстояния над 500 километра, нормалните хора ползват самолети. Вече цената е почти същата, особено ако пътуваш сам. Такива разстояния с кола, са изключително изморителни за непрофесионални шофьори.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13 като се има предвид какви танкови окопи е пътя Москва Санк Петербург ще му трябват и три Т 90 и поне осемдесет армати
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма да харесва Лада я там дори спец машината за него не запали
21
9
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Руските електрички ще са нещо като пловдивски тролейчета. От време на време шофорите ще слизат да им плъгват жиците
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още ел.автомобила е пеленаче! Така са били всички останали нововъведения преди да ги усъвършенстват. Погледнете назад във времето и ще видите неща които за нас сега са необясними но всичко от там тръгва. Първият влак първият самолет първото радио първият телевизор първият автомобил. Погледнати от днешно време са много нескопосани но в течение на години ги усъвършенстват и достигат до днешният си вид. Така че пеленачето има още много хляб да изяде докато порастне и заприлича на нещо!
19
4
 
3
 
! Отговори
За газ става въпрос преди 6 години
"Зaщo нe?", oтгoвopи pycĸият пpeзидeнт, зaпитaн дaли би cи ĸyпил Теlа пo вpeмe нa eнepгиeн фopyм в Mocĸвa. "Kaĸвo cи миcлитe - чe ce вoзим caмo в ĸapyци? Или нa тaнĸoвe?".Πyтин зaяви oщe, чe xapecвa "лeĸитe, бъpзи и eфиĸacни" eлeĸтpичecĸи ĸoли oт CAЩ и Япoния. Ho дoпълни, чe тe ca дoбpи зa пpиpoдaтa, нo зa пpoизвeждaнe нa eлeĸтpичecтвoтo, нyжнo зa зapeждaнeтo нa бaтepиитe им, ce изпoлзвaт изĸoпaeми гopивa."Зaтoвa cмятaмe, чe гopивo ĸaтo пpиpoдния гaз e мнoгo пo-дoбъp избop.
18
3
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Безспорно, бъдещето е на електромобилите. Но трябва да измислят начин за по-голяма автономия. Иначе за градски условия, пробег от 400 километра е достатъчен. И още нещо: редица компании имат по-добри автомобили от Тесла, но нямат нейната реклама
17
2
 
13
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ъхъ, разбрах. Путин ще си купува завода на Тесла.
16
1
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Пропуснах да отбележа:Последният ми коментар е адресиран до номер 14 (до 13)
15
2
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Имаше едно изказване на Майкъл Крайтън (лека му пръст на човека), по повод една негова книга. Там той беше казал, че според него преходът от петролни горива към електричество и други енергийни източници няма да е насилствен, тоест с някакви закони, забрани или директиви, а ще стане по естествен път.Така както никой и в момента не забранява използването на парни локомотиви с въглища. Просто нямаме нужда от тях. Разбира се, има някои атракционни влакчета, мисля че в Швейцария, които още работят.
14
0
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Аз пък виждам положителното в Теслата.Може да е къор фишек ,ама поне е стъпка за електромобила.Стига де 100 години петролна доминация.Нека Арабите да свикнат на бедност.
13
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му трябват цели три тесли, за да стигне от Москва до Санкт Петербург. И то разположени на по 300 километра по пътя. Както едно време са сменявали конете на куриерите. Краварите ни връщат с 200 години назад с измислената си таратайка.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тесла ще забие пирона в ковчега на петрола.
11
1
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 8Ами нека аз да ти отговоря на въпроса до номер 7, че почвам да се дразня от такива, които се изкарват най-умните тук.Никола Тесла е бил изобретател, електроинженер, машинен инженер и физик с двойно гражданство. А именно, имал е австрийско и американско гражданство.Роден е в Австроунгарската Империя, а по етническа принадлежност е сърбин, тъй като е роден в семейство на етнически сърби в едно село намиращо се на територията на днешна Хърватия.Надявам се да съм бил изчерпателен.
10
7
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ти да видиш! И какво се оказа сега? Путин = най-големия русофоб?Путин, стар рокер, приятел на "Нощните вълци", не кара руско ИЖ ами американски "Харлей Дейвидсън".А сега нов удар под кръста на русофилите - иска американска кола!!!Но като гледам, пак ще кадрува като президент.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предател:)))
8
2
 
1
 
! Отговори
do 7 преди 6 години
a znae6 li Tesla kakav e po narodnost