Renault не си играе, планира 21 нови модела

Компанията обяви намеренията си за следващите 6 години
17
Renault не си играе, планира 21 нови модела
Снимка: Renault

Компанията Renault публикува новия си стратегически план за следващите 6 години, който се казва Drive The Future и предвижда разработката на 21 нови модела. В края на този период приходите на френския производител трябва да преминат сумата от 70 млрд. долара.

Този резултат трябва да бъде постигнат благодарение на разширяването на моделната гама. Французите предвиждат направата на 8 изцяло електрически модела и на 12 хибрида. Общо 15 от новите машини ще бъдат оборудвани със системи за автономно управление.

Планът на Renaut също така предвижда по-сериозно стъпване на пазара в Русия, като ще бъдат направени сериозни инвестиции в завода на АвтоВАЗ. Предвижданията са след 6 години продажбите на марката да се увеличат с 40% и да достигнат 5 млн. бройки годишно. В тази цифра е включена и продукцията на руската компания.

Освен това Renault ще ускори развитието си в Китай, като едновременно с това ще разшии производствените мощности и съответно ще увеличи присъствието си в Бразилия, Индия и Иран.

Французите готвят пускането на нови сервизи – интернет-таксита и роботизирани таксита. Общо 16 млрд. евро ще бъдат вложени в изследователска дейност, а 80% от моделите на марката ще преминат на общи платформи.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: renault
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Глобален свят преди 6 години
Чета коментарите и все едно съм в 1990та, когато знаехме за ЗАПАДНИТЕ коли от разказите на тир-шофьори и моряци. Днес светът е глобален-няма френско, немско, японско, че и българско даже. Някой знаят, че и ние правим части за коли, а до Ловеч даже и цели коли-на тях пише Made in EU. Аз лично съм участвал в транспорта на турска тенекия за изработката на Дачия/Рено и също на "оригинални" гуми Мишлен от Шангхай за Хамбург-това е положението с "оригиналите"
14
6
 
2
 
! Отговори
Галин преди 6 години
Много заблудени парчета сте вие дето си мислите че франсетата правят коли... не искам като седна в колата да ми скърца на пластмаса и евтина ламарина + пластмасови калници... ще ме извинявате :)
13
5
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Карайте си немските коли, дето струват 1 сак с пари, за подръжка.
12
18
 
1
 
! Отговори
Една преди 6 години
И 201 модела да изкарат, си остават *** както и останалите френски марки. За такова и 5 лв няма да дам. преди да ме налаят "гордите" собственици на тазш пародия, казвам-карам една от най-хубавите марки в света, купена на ново и произредена за мен. Не е френска, разбира се.
11
24
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Французите както винаги са много големи на думи и обещания. Да направят като за начало един свестен модел който да конкурира по надеждност (не само по визия и цена) VW и Тойота. Сърбите са го казали правилно - кола с емблема мачка, п**чка или елхичка не ми ги хвали.
10
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 8Пий си китайската дрога по-често,иначе не ти понася.
9
2
 
15
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
До 6 -Алекс2Няма специалисти в България за електрониката на машината Ви, защото всички собственици на фирми са СКРЪНД.ЗИ и не дават пари за извършения труд.Само тупат по рамото и викат : "Голяма работа си, спести ми нова платка за 1000 евро. Ето ти 20 лева да се почерпиш !"Ама другия път, като се развали и съм ЗАЕТ !Е затова ще си викате специалисти от Европа да Ви реж.ат зелките .
8
2
 
2
 
! Отговори
до 2 и 8 преди 6 години
Хе не бе ,това е новия Понтияк.Детройт фалиралото гето защо не го споменавате ,може да ви пусна и клипове от анти-утопията там.Още малко ви остава и ще си ставате от столовете ,нали е модерно да се сменят хахаа
7
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никое производство не е прогресирало в Русия!Хората там разбират нещата по съвсем друг начин. Ще си останат алкохолизирани бедняци, каквито са били винаги.Които имат пари карат пък немски коли.В Русия всичко се проваля. Примерите са безброй, но няма пример нещо да се произвежда и да се изнася по цял свят!Дори китайските Калашници са по-качествени от руските!
6
6
 
22
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
15г работя за най известната фирма за безалкохолни напитки. Закупуваме машини за производство от най голямата германска компания Кронес ! Машините и са пълни с електроника която много често се бъгва и няма кой да я оправи в България.Специалистите които ни пращат са 80% от всякакви националности.А механиката е 10 качество правена в Китай-непрекъснато аварира...Естествено за 8 часа вземат пари колкото ние за цял месец.И после Германия била добре!Така че не ми хвалете толкова западното !
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее Вартбург!
4
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3 умните хора не правят бизнес с разбойници -- еле пък с еметен крадците в русия
3
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умните хора се ориентират към бизнес с Русия. Гламавите се надяват на санкции.
2
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Механик --то да не е новия каталог на Лада една 4ервена не подвижна и една кафява да не ли4и много димът от кюмюрния двигател )
1
18
 
6
 
! Отговори
Механик преди 6 години
Цветовете като модели ли са включени?