И Холандия ще забранява бензина и дизела

След 2030 в страната ще се продават само електрически коли
12 окт 2017 21:25, Красимир Ангелов
51
И Холандия ще забранява бензина и дизела
Снимка: Reuters

Холандия става поредната страна, която планира да забрани продажбата на нови дизелови и бензинови автомобили от 2030 година. Тази програма беше обявена от холандското правителство, като целта й е до 2030 година вредните емисии в страната да бъдат намалени с 49%.

Освен това се планира финансиране с около 4 милиарда евро за използване на по-екологична енергия, като до 2030 се планира и затварянето на всички електроцентрали, които работят с въглища. Част от този план е и идеята новопостроените сгради, включително и жилищните, да не бъдат свързвани с газопроводи, т.е ще се търсят други източници на осигуряване на енергия.

И тъй като колоезденето има огромни традиции в Холандия, страната планира да инвестира 100 милиона евро в развитието на инфраструктурата за колоездачи и да стимулира допълнително използването на велосипеди. Този план е приет от действащото правителство на Холандия, но естествено, няма гаранции, че следващите управляващи ще го подкрепят.

В момента 1 на всеки 50 нови автомобила в Холандия е хибрид или електрически, като властите искат това бързо да се промени.

В същото време стана ясно, че в Париж планират забрана и на бензиновите автомобили до 2030 година, като предишният план беше да бъдат забранени дизеловите коли до 2024 година, когато френската столица ще приеме лятната Олимпиада.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg


51
Още от
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Странен преди 4 седмици
Колт направил американците равни. А форд свободни..........ч.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сетила се Мара...

холандците нямат проблем с исляма, такъв както е в германия.
холандските мюсюлмани са по-цивилизовани и не живеят в гета както при немците.
да не говорим, че и са по-малко.
освен това холандската полиция е на много по-високо ниво от немската, по-добре оборудвана, платена, и т.н.
и не на последно място, културата на хората в холандия е по-висока от немската, а това се отразява и на мюсюлманската култура. там не могат да си позволяват нещата, които правят в германия.
45
0
 
1
 
! Отговори
в Албания преди 1 месец
Аааа колегите Албанци ще забранят дизеловите Мерцедеси и директно в бъдещето->на магаретата, като наште прадядовци!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато някой използва думата "Принципно". ..
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А КАМИЛИ за камиларите на социални помощи кога ще внасят?
42
1
 
22
 
! Отговори
Сетила се Мара... преди 1 месец
Холандското правителство ще направо най-добре ако вместо дизела и бензина забрани исляма, при това не от 2030 година, ами моментално!
41
0
 
5
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
Ще.ама не и днеска
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България не може да се проведе смислен разговор на тема стари и нови коли, както и за коли с различни двигатели. Винаги в такива разговори се намират едни, които ги обезмислят с използването на истинноподобни думи или фрази, като: барутници, печки, "Бай-Ганьо иска", "купуват САМО коли от автоморгите на Европа" и т.н.
В случая има някакво намерение, което не включва спирането от движение на дизеловите и бензиновите коли в Холандия.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Принципно производството, експоатацията и унищожаването след време на колите с ел.двигатели е по-замърсяващо от това на колите с ДВГ, т.е. бензиновите и дизеловите. Холандците какво правят - изнасят голяма част от замърсяването извън Холандия в други държави, а при тях остава по-чистата част и някакви загубени псевдоеколози им викат браво. При това заглавието е лъжа - Холандия не спира тези коли, а само продажбата на нови такива, което е нещо много по-различно и поне 30 години след 2030-та ще си
38
0
 
6
 
! Отговори
До: Край преди 1 месец
А после? Да приготвяме ли екологично чистите конски впрягове?
Ако не ги храним конете с ГМО ще си бъде най-екологичния транспорт на Земята!
Единствените отпадъчни материали ще наторяват и облагородяват почвата!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Евгени. Научи правописа, бе човек!
36
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Не бойте се за вас ще е задължително да купувате и карате барутници без катализатори докато и последната автоморга в Италия не се измете.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо, важното е, че няма да забраняват тревата и всички холандци ще са весели и щастливи!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щели да търсят заместители и алтернативни източници за отопляване на жилищните сгради ! Няма умни учени вече а за политиците абсурд.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ЕС, особено в Брюксел е пълно с лапачи на много кинти, които са ма космическо разстояние от живота който водим, пълно с фантасти - наивници, които щяха да изправят краставиците, да издължават чушките и правят ябълките квадратни. Търговията с горива прави милиарди печалби от които смучат цели правителства, мафията и силовите структури. Пълно е с наивници - фантасти. Малко да им се засегнат интересите и ще сме свидетели на странни изчезвания, смърт, взривявания. И какво ли още не.
32
0
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
+++
31
0
 
12
 
! Отговори
Евгени преди 1 месец
Някои замислял лисее на къде ще тръгне арабската *** когато спрат да им изкопуват петрола щото пясък несе яде
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има информация, че производството на батериите замърсява в пъти ДВГорене. Идеализирането на елдвигателите ще е проблем, който ще расте.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна простотия ако спрат колите с тези двигатели. Наивници много или някои точат зъби за големи печалби, хитреци. Това е като Брехита. Емоции, прибързано решение но възникват неочаквани проблеми. А тези проблеми никой не знае как да решава. И у нас точат зъби за големи печалби, високи такси или глоби. Преиграва се с двигателите на колите. Проблема е в централите с твърдо гориво, в отоплението с него. И всичко идва от лакомии в Брюксел, които са далече от реалните проблеми. 2030 е далече, не се
28
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Бе то никой няма да изпука от глад, защото петролът е суровина, от която се прави почти всичко, което ни заобикаля, не само гориво, и в бъдеще ще му се вдига цената още...
А идеята на електричките е друга. Щом спре токът по някаква причина, спира транспортът... Магарето може да се храни с овес и трева и кризите не го ловят, бензин и нафта може да се складира, ама ток дръжки. Хората ще загубят контрола върху всичко, даже и колите няма да карат, а софтуер.