На Острова планират: Доживотен затвор за шофьори убийци

Досега максималното наказание е 14 г. лишаване от свобода
19 окт 2017 22:20,
5
На Острова планират: Доживотен затвор за шофьори убийци

Английското правителство обяви планове да приеме нови, по-строги наказания за шофьорите, причинили смърт на пътя заради опасно шофиране или шофиране под въздействието на опиати.

Идеята на Министерството на правосъдието на Англия е да увеличи максимално наказанията за причиняване на смърт, вследствие на опасно шофиране - от 14 години лишаване от свобода, както е сега, до доживотен затвор. Същото важи и за случаите на причиняване на смърт по непредпазливост, когато шофьорът е употребил наркотици или алкохол. Инициативата включва и въвеждането на изцяло ново нарушение за нанасяне на сериозни наранявания чрез опасно шофиране.

От английското министерство потвърждават, че шофьорите, които причинят смърт на пътя след каране с превишена скорост, участие в нелегални гонки или използване на мобилен телефон, ще се изправят срещу еквивалентни наказания на тези, предвидени за непредумишлено убийство, където максималните присъди също ще бъдат завишени от 14 години лишаване от свобода до доживотен затвор.

Английското правителство съобщава, че през 2016 г. са били осъдени 157 души за причиняване на смърт чрез опасно шофиране на пътя, докато други 32 са били наказани за причиняване на смърт чрез опасно шофиране под въздействието на наркотици или алкохол.

Правосъдният министър Доминик Рааб коментира: "Дълго и старателно разгледахме вариантите за наказания на пътните нарушители. На базата на сериозния характер на най-лошите случаи, на тъгата на близките на загиналите, както и на факта, че законът предвижда максимални наказания за други сериозни престъпления, като непредумишлено убийство, възнамеряваме да въведем възможност за налагане на доживотна присъда за тези, които отнемат животи, карайки безотговорно, пияни или надрусани."

Активисти подкрепят решението, като Джейсън Уейкфорд, който е директор на организация, занимаваща се с инициативи за подобряване на пътната безопасност, дори заявява: "Днешното изявление е голяма победа за семействата на жертвите и организации като нашата, които неуморимо подкрепяха през годините законодателни промени, целящи увеличаване на наказанията за хора, които причиняват смърт или нараняват сериозно останалите на пътя."

"Аплодираме правителството за това, че най-накрая призна, че зад законите стоят хиляди разрушени семейства, вследствие на безотговорното поведение на някои шофьори, които скандално погазват закона."

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Куко преди 6 години
Реално погледнато, на "Острова" имат много по-голями проблеми от пияните шофьори- Лондон се е превърнал в ислямско гето с кмет джихадист, а Манчестър, Бирмингам, Лестър и други градове плътно следват лондонския пример и по улиците им се разхождат умотани и чалмосани пълчища. Премиерката Мей е колаборатор на световния джихад, а най-често използваното име за новородени бебета-момчета във "Велико"британия за 3-та поредна година е ...Мохамед!
3
2
 
7
 
! Отговори
Пандизчиа преди 6 години
Ех, а можеше сега да блажим на Ставийска дупаpа, ама като не сме имали късмета да сме островитяни....
2
3
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Депутатите ни могат да се учат и да взимат пример от Обединеното кралство. Защото жертвите от празноглавците по пътищата непрекъснато се увеличава.
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въведете смъртното наказание, сега вече ЕС не може да ви се меси. Шоферите си го просят непрекъснато.