Lada Vesta с ново попълнение, получи турбодвигател на Renault

Руският модел вече ще се предлага с 1,3-литров двигател
20 окт 2017 14:50, Красимир Ангелов
54
Lada Vesta с ново попълнение, получи турбодвигател на Renault
Снимка: АвтоВАЗ

Руският производител АвтоВАЗ започва да поставя двигател на Renault на един от най-популярните си модели – Lada Vesta. За машината е предвиден 1,3-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 150 к.с., съобщава изданието CARscope.

Засега други подробности не се разкриват. Знае се единствено, че френският мотор с 4 цилиндъра има въртящ момент от 250 Нм. Това е 1,3-литровият TCe агрегат, която се поставя на моделите Captur, Megane и Scenic.

Заедно с новия турбомотор, моделът на Lada ще получи и нова трансмисия, чиито изпитания в момента се провеждат. Причината е, че използваните от АвтоВАЗ скоростни кутии – френските JR5 и JH3, както и собствената разработка LDP-21807, не могат да се справят с подобен въртящ момент.

Досега единствено версиите на Lada Vesta, участващи в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), имаха двигател с турбина. Те се оборудвани с 1,6-литров мотор с мощност 380 к.с., производство на френската компания Oreca.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: renaultАвтоВАЗLada Vesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 12 Интересно ми е къде ще се продават тези коли? У нас се продава само руска водка и шевни машини лучник в Практикер.Прадажбите им на нефт и гас рязко намаляха и цените паднаха. Да се чуди човек от какво живеят руснаците , като нищо не продават на световния пазар.
27
2
 
7
 
! Отговори
сс преди 6 години
Добре де, франсетата не са ли от тези дето са сложили санкции на Русия. А то за западните държави не важи май.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
новина ще бъде когато Рено почне да произвежда автомобил с двигател на Лада
25
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Няма такъвмотор на Рено има 1.2 ТCE който е 125 коня . Може да са го напомпали на 150 кончета но какъв ще е разхода се плаша ...
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По непотвърдени данни щяла да има даже и климатик!
23
5
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 24Това какви били руснаците какво общо има с това че не могат да произвеждат коли?Да, имат космически кораби. Да, имат ракети. И са им много хубави (да си ги ползват със здраве!).Но първо, НАСА може да се развива и без руските ракети, имат си достатъчно американски. Второ, руските космонавти не се возят на Москвич, а на западни коли.Даже на Юрий Гагарин са му подарили френски спортен автомобил след като е станал световно известен с първия си полет в Космоса!
22
3
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Бе що се пънат и пуйчат да произвеждат Лади, че и двигатели от Рено и от н'ам къде си ще намерят, вместо да си купуват направо Рено, Пежо?Че то и Лада е италианска кола, по лиценз на Фиат.Такова понятие "руска кола" няма.
21
17
 
15
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
Понеже гледам че пак се говори кви били руснаците само да ви кажа че Русия е космическа сила,произвежда самолети,ракетни двигатели,без който американците си мечтаят за космоса,а понеже говорим в случая за коли,да,може да не са мн хубави и със западните екстри но поне е надеждно,лади и жигули и москвици още се карат,така че бай селю да се погледне че един болт не може да произведе но тръгнал на Руснаците да се подиграва,безмозъчен народ сме *** и тва си му е.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
. Какво сте ревнали. Ние нищо не създаваме, дори да е с чужди части. На последно место по всичко е Европа и Азия сме, но иначе на коментари сте много "умни" и "находчиви" .Ладата не е зле. Прилича на микс между дачия и рено. Малко по висока е.
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИстината е,че руските коли са на светлинни години по-напред от старите и в доста отношения са по-добри вече от западноевропейските. Xa-Xa-Xa-Xa-Xa
18
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво дрънката против ладата? Да не би в БМВ, Рено или Фиат всичко да е тяхно? Истината е,че руските коли са на светлинни години по-напред от старите и в доста отношения са по-добри вече от западноевропейските. Друг въпрос е,че не са ни по джоба, защото имат 20% ДДС и 17% мито, което ги прави неконкурентноспособни. Като се каже руска кола доста хора са още на нивото на ВАЗ 2101 или на Москвич 412.
17
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото Айфона е американски. Процесор на Самсунг, дисплей от LG, батерия оригинална китайска. Така ще ладичката е отлична...Е да, ама американците каквото и да вземат става айфон и самите руснаци се изтрепват да го купуват, докато каквото и да вземат руснаците става Лада или Москвич и никой не го купува.
16
6
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не е важно какво може Рено да направи за Лада ,а какво Лада може да направи за Рено.
15
13
 
19
 
! Отговори
До долните преди 6 години
Колкото Айфона е американски. Процесор на Самсунг, дисплей от LG, батерия оригинална китайска. Така ще ладичката е отлична
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то пък голяма новина остана и да е с руски двигател...
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая създадоха достоен конкурент на Дачия. Че на тая пръчка нямаше коя кола да се опъне по пръчкотия!
12
13
 
21
 
! Отговори
was преди 6 години
Нещастна и изостанала Руссиоооооооо,,,,,,,,,,!!!!
11
8
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
За столчетата не знам, но жабката е чекмедже, с хоризонтално издръпване! А тапицерията на пейките е от бенгалски тигър. Броните са заковани за купето с гредарски пирони, а ускорението от 0 до 100 е 7.5 мегабита в секунда.
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за интериора нищо не пише - трикраките столчета дали са ги сменили с пейка? Има ли предвидени черджета за пейките?
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е купуват ли се тези коли?