Ново и безаварийно? Не, вижте най-ненадеждните нови коли!

Лидер в антикласацията е спортният модел на Chevrolet – Camaro
23 окт 2017 19:45, Екип на Bloomberg
46
Ново и безаварийно? Не, вижте най-ненадеждните нови коли!
Снимка: Pixabay

При покупката на автомобил, особено на нов такъв, се надяваме той да ни служи вярно, като не се налага често да го "водим" на автосервиз. Докато при старите автомобили това е сериозен проблем, удрящ по джоба на почти всекиго, то при новите коли подобни ремонти биват поемани от гаранцията, предоставена от дилъра.

Но дори и така, човек, дал сериозна сума пари за току-що излязло от завода превозно средство, очаква използването му, поне в първите години, да бъде безаварийно. При някои марки коли това обаче не е така.

Кои към момента са десетте най-ненадеждни нови автомобили, намиращи се в серийно производство? Отговор на този въпрос дава Consumer Reports, цитиран от Bloomebrg TV Bulgaria. 

Лидер в антикласацията се явява спортният модел на Chevrolet – Camaro. Въпреки впечатляващото управление, потребителите, закупили колата, се оплакват от проблеми с трансмисията, електронното оборудване, както и системата за задвижване.

Второто място заема Mercedes GLC, който показва проблеми със спирачната система, кормилното управление и окачването.

Трети се нарежда Jaguar F-Pace, чиито собственици могат да се сблъскат с неприятности, свързани с честите аварии на трансмисията и електрониката. Допълнителен проблем е и недостатъчната шумоизолация на купето, непривична за автомобил от такъв висок клас.

В антикласацията също така попада GMC Acadia, чиито основни проблеми са свързани с електрониката, но не само, Fiat 500, който има проблеми със спирачките и, отново, електрониката, и Ford Focus, слаба страна на който е трансмисията и задвижващата система.

На седмо място е Ford Fiesta, който отново дава проблеми с трансмисията, а и създава неприятности, свързани с климатичната система. Осма позиция заема Volvo XC90, девета - Cadillac Escalade.

На десето място пък е електрическият кросоувър Tesla Model X, слаби звена от който са боята, климатичната система, дадени декоративни елементи и други дребни части по купето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 5 години карам мазда 323 F хечбек турбо дизел. Произведена е 2 000 година. През тези 5 години съм и сменил само предни и задни накладки защото предишният и собственик не е счел за нужно. Редовно и сменявам маслото и антифриза. Проблеми никакви не ми е създавала от както е при мен. При предишният и собственик незнам как се е държала но при мен няма проблеми. Когато купувате кола всичко опира до късмет.
22
9
 
8
 
! Отговори
На Адам Опел брат му преди 6 години
Fix или Repair Daily, ама за 6 години и половина му е сменяно само масло и филтри, другото е бензин и каране. Отдолу ръжда има само на носачите - всичко друго е все едно като го взех от магазина т.е. свети. Накратко - меко казано съм доволен и отново бих купил Форд. Чисто нов.
21
6
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Хахахха! Това направо си е реклама на Тесла!
20
9
 
19
 
! Отговори
:-) преди 6 години
FORD - Fix Or Repair Daily!
19
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката - немска ко-ко-*** :)
18
8
 
38
 
! Отговори
Да ви кажа само.. преди 6 години
Мой познат си позволи лизингова Хонда тип срв, мисля че е 2015-16 год. Прехваленото качество от някой коментатори тук просто липсва. Сглобявана е в Англия, интериорът е само гадна пластмаса, най-хубавото вътре е големият екран-правен някъде из Азия+ЮСБтата. Друса като Голф, но е стабилна. Вече има 2-3 закъсвания на път-заради скъсани маркучи. Последно стоя в сервиза седмица, защото нямало внесен такъв маркуч и чакаха да пристигне от Белгия. Страхотно качество-няма що!
17
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РикиджияДа! Бяха! Великото немско качество остана в 70-те и 80-те години.Днес е ширптреба. Жалко.
16
0
 
38
 
! Отговори
Рикиджия преди 6 години
Мерцедес 190 Д на 32 години на 370 000 километра маслото го сменям на 10 хиляди и ми поддържа 3 бара на свободен ход, харчи 6 на 100 нафта и вдига 160 на магистралата, това бяха мерцедесите
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Пак са номер 1 японските - виж щатската класация, където го няма предубеждението за "великите" германски коли. В САЩ всички класации по надеждност се водят от Хонда и Тойота.
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не съм сигурен, че японските са най-качествени. Последно корейска марка беше номер едно.
13
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фордът не боледува. Той направо умира!
12
19
 
12
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До 2 :Говорим за автомобили ,а не за 100 годишни руски тостери на колела.
11
9
 
26
 
! Отговори
Made in Japan преди 6 години
Oбщо взето германски и като цяло европейски производители водят негативната статистика по надеждност. Нищо ново.Японските коли пак са номер 1.
10
8
 
5
 
! Отговори
до ивчо преди 6 години
"семействИто"? как може да мякаш и като пишеш? уникално...по темата - немците обикновено са гола вода като начално качество... както винаги е било в историята им подизпълнителите ги предават...
9
3
 
31
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Една японска кола няма в класацията а прехваления Мерцедес е на 2ро място.
8
1
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А какво ще напишeте за "дъртият" FORD-SIERRA 1.8/89 бензин карбуратор, без компютър, 9.2 л/100 газ, смесено, дето нямам никакъв проблем. Истински старец, като стария вол, него търсят да върви точно в бразната!
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно защо мойта *** Рено-5 не е в класацията,еми просто е защото няма електроника и вече 20 години я търкалям и не мога да я счупя пущинята.
6
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога тесла е кола, че да я вкарвате в класации? Това е чисто и просто екзотичен електрокар.
5
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За електрокара Тесла е ясно,за 100 000 ? купувате този луксозен варел за сноби.
4
6
 
10
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
и извода , БМВ или автомобил от VAG семействито( audi vw skoda seat), a за електроника повредена ясно що. Изнесени производства на чипове и модули ( и ние смев таз група) ....