Почти нищо руско: Пълната промяна на Легендата Lada Niva

Следващото поколение - платформа на Renault и двигател на Nissan
25 окт 2017 21:21, Красимир Ангелов
61
Почти нищо руско: Пълната промяна на Легендата Lada Niva
Снимкa: АвтоВАЗ

Сегашното поколение на превърналата се в легенда Lada 4x4, известна още и като Niva, ще бъде последният автомобил от този вид, съобщава изданието Auroreview, както се позовава на източници от ръководството на руския производител.

В компанията вече разработват напълно нов кросоувър, който ще бъде изграден на платформата на Renault - Global Access. Същата архитектура в момента се използва за моделите Logan, Duster и Kaptur, които френският производител предлага на някои пазари.

Според информацията, Lada 4×4 NG (New Generation) ще използва шасито на втория Duster, но със сериозно преработена предна част. Идеята е новият кросоувър да постигне високопроходимостта на своя предшественик. За целта ще бъде променена и системата за задвижване на четирите колела.

В гамата двигатели на модела руски мотори не се предвиждат. Основният ще бъде 1,6-литровият HR16, който е производство на Nissan. При базовата версия на автомобила този двигател ще се комбинира с вариаторна трансмисия и система 4х4, използваща муфа за заключване на задната ос.

Кросоувърът ще се предлага в две модификации – градска и всъдеходна. Двете ще се различават най-вече по системата за задвижване на четирите колела, която във втория случай тя ще бъде комбинирата с 6-степенна механична скоростна кутия TL8 с понижаващи предавки.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Lada Niva
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАбе пич тва верно не е джип със подгреващи седалки и ел стъкла, тва е ловен джип за чукарите по неудобни и непроходими пътища там от където Нивата ще мине пикливите педераски американски джипки само ше гледат
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"превърналата се в легенда Lada 4x4, известна още и като Niva"Ха-ха, оправихте ми настроението.
46
0
 
4
 
! Отговори
Bi turbo преди 6 години
Най-после я направиха да прилича на нещо. Сега пък ще я спират. ?!?!?!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотнен!Има невероятна аеродинамика.
44
2
 
4
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Едно уточнение, на Нива дизайна е италиански!
43
9
 
4
 
! Отговори
ZFix преди 6 години
"...наа превърналата се в легенда Lada 4x4...", нямам думи...
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До StrikerСъщото важи и за САЩ!
41
4
 
28
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Истината е че силата на Лада 4х4 е не по пътищата а извън тях :). Там където всеки паркетен джип би заседнал а лека кола не би преминала никога!
40
3
 
20
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Лада 4х4 или Нива както я знаем е легенда както Мерцедес G клас. Жалко че и двете легенди вече няма да се произвеждат въпреки ръбатите форми и остарелия външен дизайн и двата ръбати джипа са известни с уникалната си проходимост и си имат своите заклети фенове. Но технологиите се движат напред и масово навлизат SUV, Crossover и подобни платформи. За добро или за лошо но, истинските джипове ще останат само при военните
39
14
 
9
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Почти всяко нещо в света става по-хубаво, като махнеш всичко руско от него!:))) Като казвам руско, визирам мужикистанско, т.е. държавата, която само на думи е Русия, иначе от 90 години е Мужикистан. Русия е имало някога при Петър Велики, Николай и т.н. Сега е клоаката на света.
38
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега русофилите на какво ще се возят? Или ще ходят пеша с валенки за да демонстрират неувяхващата си любов към истинската си родина?
37
6
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
"Чета почти нищо руско" и си викам "може и да става за нещо". после чета и вижда, рено.... "Явно не". Между другото съм имал Лада и все още имам УАЗ-ка. Само ще ви кажа, че УАЗ-ката няма бушонно табло, т.е. няма бушони. Ако изгори нещо изгори, бушоните са капиталистическа измислица и ненужна екстра.А колкото до рено... Ами имаме във фирмата нова Дачиа служебна и вече трудно и влиза задна предавка, а колата е на около 5 месеца. Абе.... з****.
36
10
 
15
 
! Отговори
руснак преди 6 години
Всичко руско е мноо готино ама наи мноо водката
35
2
 
16
 
! Отговори
100 Карата преди 6 години
Хм.Коя е най-добрата кола ли питате ? Ще ви кажа. Отивате в Москва на червеният площад,преброявате 200-300 автомобила,и които се повтарят най-много,те са хай-добрите коли.До скоро най-караното в Русия беше Хюндай Елантра".Сега не знам,коя е най-копуваната марка.Но определено не е ,,Лада''. Ладата в Русия,е както Форда в САЩ.Държавни и служебни коли.Така че Ладата може да е слаба ракия,но се пробутва та да върви икономиката.Иначе редови гражданин,рядко би се навил на Руско''.Кола е не пушка
34
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо хвалене на тея руски коли ... ама що така по пътищата не ги виждам ?
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да модернизираме кола, която изглежда, все едно е правена през 1960-а година ?Ами направете я, да мяза, все едно е от 1975-а година !Нищо, че сме 2017-а ...
32
2
 
20
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
До Анонимен 32Форд Тъндърбърд, 1953г, ел стъкла, автоматична скоростна кутия, ел седалки с три позиции и климатик естествено.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Карам Форд с двигател на Пежо
30
8
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Лада на базата на Задръстър,чудо невиждано.Дано не е толкова грозна.
29
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е че руснаците изостават от света с 50 години ,а от САЩ с 100.Съвсем нормално е ,когато руснаците са се опитали да произведат тостер на колела ,американците вече да са карали автомобили с климатици и ел. стъкла.