Афроамериканците бойкотират BMW заради расизъм

Не назначавали тъмнокожи служители в компанията
27 окт 2017 22:53,
85
Афроамериканците бойкотират BMW заради расизъм
Снимка: архив, Reuters

Асоциацията на афро-американската преса в САЩ стана поредната организация, която се присъедини към бойкот към продуктите на BMW. Причината за недоволството е, че в официалните дилърски центрове на баварския производител зад океана работят твърде малко цветнокожи, съобщава Automobilewoche.

За бойкот на автомобилите на BMW първи призова известният борец за правата на чернокожото население на САЩ - Джеси Джексън. Според него, в салоните на официалните дилъри на марката работят ограничен брой афро-американците и представители на други малцинства в страната.

Към призива на Джаксън бързо се присъединиха голям брой правозащитнии организации. Сега това прави и Асоциацията на афро-американската преса, която призова своите 47 милиона читатели в САЩ  да не купуват колите на BMW. Това е на път да се окаже огромен проблем за германския производител, защото Асоциацията е много влиятелна и популярна организация и има доста последователи.

Президентът на Асоциацията - Дороти Ливел,  директно заяви, че "BMW иска да получава доларите на афроамериканците, но не е склонна да ги разделя с тях". "Ние ги бойкотираме, защото и те ни бойкотират", коментира Ливел пред немските журналисти.

Статистиката показва, че цветнокожото население на САЩ фактически почти не е представено в търговските  представителства на BMW. От 364 дилърски центъра само в 21 има представителите на етническите малцинства - 9 азиатци, 7 афроамериканци и 5 латиноамериканци.

Неясно е обаче по какъв критерий за бойкот е нарочен именно BMW, тъй като при някои други марки нещата стоят още по-зле. Според Süddeutscher Zeitung,  по дял на представители на етнически малцинства в своите дилърства баварците са по средата. При компании като Hyundai, Fiat и Lexus нещата са по-добре, но пък при Ford, Audi и Mazda са много по-зле.

От BMW категорично отхвърлят всички обвинения, като твърдят, че политиката на компанията през последните 10 години е да назначава на работа представители на различни етнически групи. И такива както сред работниците и дилърите, така и сред мениджърите. Дори в компанията действа специална програма за обучение на малцинствата, за да могат те да получат управленски позиции и да участват в продажбата на автомобили.

Има и още нещо - в BMW недоумяват защо обвиненията са срещу компанията, след като от нея не зависи нищо в случая. Търговците на автомобили в САЩ са частни фирми, които сами решават кого да назначат на работа.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато фирма набира персонал, го набира на базата на образование, квалификация и професионален опит. Не набират служителите по цвят. Идеята е да работят на високо професионално ниво, не да се подреждат, като цветен пъзел.
61
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Нормално повечето хора с кинти са бели. Кой бял би си купил бмв от некой черен. Тия вече се чудят за какво да се хванат.
60
0
 
10
 
! Отговори
Браво 60 и 61 преди 6 години
Абсолютно точни коментари!
59
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по подозрително нещо от да видиш афроамериканец в квартала зад волана на БМВ с багажник за ски.
58
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип американците търсят да се хванат за нещо да критикуват германските производители, причнини си намират винаги .Идеята е да се критикуват ,немските автомобили ,така че да се продават американските коли.Което си е национална маркетингова политика на Америка,Така че колко и глупаво да изгледа искането на тази асоциация, то си има цели различни от това което казват.И мисля че малко по малко те дават резултат.Ще има още много ,подобни.Идеята е да не се коментира качесвото, а да е емоционал
57
3
 
49
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Нeгрите да заплашват, че няма да си купуват БМВ-та, е точно толкова голяма смешка, каквато би била, ако примерно от Съюза на Българските Пенсионери излязат с открито писмо до Apple, в което да заплашват, че няма да си купуват последния модел на iPhone -X! Твърдение, откъснато от реалния свят! Което означава, че темата се експлоатира с чисто пропагандна цел!
56
1
 
36
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Темата просто бива експлоатирана, с цел наливане на расизъм срещу Белите Християни, както в САЩ, така и в почти целия останал свят! Режисьорите на това, и подобните му активни мероприятия са едни и същи - Джихадистите от Залива и съдружниците им и платени Световни Глобалистки Елити (като Дж. Сopос) и миньоните им (като Джеси Джексън)! В Америка *** имат повече права от белите - факт! Дори и президент *** имаха цели 8 години, който беше избран затова, че е негъp. Точка!
55
0
 
33
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Поредния напън за геноцид срещу бялата раса! Да обвиняваш световно известна и успешна марка автомобили, каквато е BMW, че не назначава масово нeгри да продават автомобилите й е чиста проба грозна провокация на расистка основа, организаторите на която за пореден път са джихадистите, чиято цел е да разделят и владеят както Америка, така е целия свят! Реално, в Америка не само, че няма дискриминация срещу нeгрите, но напротив - имат привилегии (като безплатни университети) затова, че са негpи!
54
1
 
16
 
! Отговори
Е какво чудно има? преди 6 години
Да не би да е много изискано някой дето на кюмюра сянка 'фърля да ти продава БМВ дето е по-бяло от него! А черен в черно БМВ си е направо обида към бледоликите...
53
0
 
24
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Решително подкрепям бойкота на нашите афро-американски братя срещу BMW.Предлагам нашите *** приятели да купуват само автомобили проектирани и създадени от афро-американци с помоща на техните традиционни методи и екологични технологии. Стига Мерцедеси, Бентлита и Ролс Ройс!
52
1
 
9
 
! Отговори
дисни преди 6 години
черните още малко и на Марс ше искат да им признават правата, ами да си ходят кой ги спира планетата е ненаселена, уж ??? а ако е населена още по добре тамън ще видат извънземни преди белите и ще има да разказат намдецата си ама на Марс не тука :-)
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още по-лесно е афро-американците да бойкотират като имат средно много по-ниска покупателна способност, по-малко работят, повече живеят на социални помощи.Изобщо не споменавам за по-нисък QI;-))
50
0
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Дреме им на БМВ. И без това сигурно някъде към 0,1% от продажбите на БМВ в САЩ отиват в ръцете на ***.
49
0
 
8
 
! Отговори
Симо преди 6 години
тва въглища бълват яко дим от тревата а с тая трева всеки ден мани мани кви гайки и болтове ще затягат ми то бавареца ще се развинти след 100метра а може и да не запали изобщо обаче въглищата да не запалят по един як масур джойнт и да не се напуши от сутринта е че то тва живот ли е за тия :-) кви коли ще правят и продават то те са само на трева и чай от трева
48
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Афроамериканци......кога е имало в Америка такива? Нивга!! Белите са ги докарали да им работят и после им дали свободата. А тези афроамериканцо са си живи не:::грове. И като взели свободата какво са допринесли, да плачат как били третирани расистки, да смучат социалните помощи и получават детски. А и ги мързи да учат и работят. Да сте видели кльощава снежинка? Уж измъчени и тормозени а тлъсти та тлъсти. Грешка е, че са ги пуснали свободно, днес ги хранят.
47
2
 
25
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Пичове, едно нещо ще кажа и за мен е 100%-тва истина.В живота и в света няма нищо случайно, не е случайно и това, че от както свят светува *** и Евреите биват гонени от всякъде.Нека те се замислят, защо.И определено не е само заради цветът на кожата или вярата.Аз не съм чул една *** да изкаже публична благодарност към белите хора, които сами се справиха с Адолф Хитлер (който може би е бил прав).
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Афроамериканците да карат Дачия тогава.
45
2
 
22
 
! Отговори
Черногледов преди 6 години
Мястото на *** е в Африка!Ролята им като роби в Америка и други континенти е отдавна приключила и е време да се експедират обратно в топлите африкански дестинации.Голям пропуск на САЩ е, че след гражданската война на Севера е Юга не са се отървали от тези ***/макар да е имало такива идеи/, намиращи се по пътя еволюцията между Хомо еректус и европейския цивилизован човек.На примерно 100000 години.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и без това лятната кола сега никой не е кара 6 месеца :) има време да се съдят. Хахахахха
43
1
 
24
 
! Отговори
истината преди 6 години
БМВ малко или почти не рекламира в пресата държана от Джеси Джексън. Аз ако бях на мястото на БМВ бих го съдил за злоупотреба със служебно положение и шантаж.Никъде по света центровите за продажба не са на авт. фирмата а са на дилъри на марката и БМВ няма никаква власт над диларите но има власт над рекламата за която плаща и тези пари някой смята че не са насочени правилно а парите са милиони всяка година.Демокрация в действие.Това си е жив рекет.