Tesla ще произвежда по-малко коли Model S и Model X

Компанията отчете най-високата тримесечна загуба в историята си
Обновена: 2 ное 2017 16:26 | 2 ное 2017 16:22, Екип на Bloomberg
36
Tesla ще произвежда по-малко коли Model S и Model X
Снимка: Pixabay

Американският пионер на пазара на електрически автомобили Tesla отчете в сряда най-високата тримесечна загуба в историята си и заяви, че намалява производството на два от своите модели. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

“За третото тримесечие на годината компанията, основана от Илон Мъск, отчете коригирана загуба на акция от 2,92 долара при очаквания на анкетирани от Bloomberg анализатори от 2,23 долара”.

Попов посочи, че приходите възлизат на 2,98 млрд. долара при средни очаквания за 2,39 милиарда долара, а свободният паричен поток е отрицателен в размер на 1,4 милиарда долара (при очаквания за -1,2 милиарда долара).

„Компанията съобщи, че планира да произведе 10% по-малко единици от своите Model S и Model X през четвъртото тримесечие и да преразпредели ресурсите към Model 3, най-новият засега модел“.

По думите му Tesla очаква да достигне границата от 5000 произведени автомобила Model 3 на седмица до края на първото тримесечие на 2018. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6То в нета пише и че земята е плоска... кое точно е CGI? Я кажи :)
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ме радват психично нестабилните напъни на родните коментиращи :))) от друга страна е тъжно да гледаш толкова глупава нация ама какво да правиш...
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човекът е милиардер и мечтател, много хора не вярваха че може да изкара ракети в космоса и да ги приземи обратно на платформа контролирино, но го направи. Вярно е, че технологията на батерийте е много стара и е мръсно производството и рециклирането и също е вярно, че може би за заможните страни няма да е проблем да минат на електрически автомобили, но за бедни страни като БГ, където държавата не подпомага и не насърчава изобщо няма какво да говорим!
10
3
 
5
 
! Отговори
АЛАХ МОХАМЕДОВ преди 6 години
До лъжата е голямаНещо като лъжепророк се изявяваш гледам. Големи са само лъжите които ти си написал. Сигурно си хрантутник приближен до енергийната мафия.
9
2
 
7
 
! Отговори
Глобалното заробване преди 6 години
До лъжата е голямаБоли го Мъск, като ви наложат задължителни енергийни кредити, де ще ги изплащат и внуците ви, ще ви се проясни.
8
8
 
11
 
! Отговори
лъжата е голяма преди 6 години
За да пройзведеш ток влагаш и имаш загуби(КПД) , после ти трябва пренос, където също имаш загуби на енергия, после я прехвърляш в батериите- пак някакъв % загуби. Бензина сипваш и произвеждаш енергия колкото и когато ти е нужна. Мъск фърчи по небето с фантазиите за енергииното самозадоволяване, но пропуска факта че един "слънчев покрив" + инсталацията+ел.автомобил е сума която средностатистическо сем. няма да изразходва за цял живот в бенз и ток
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво да ти казвам бре CGI анимационен герой. Нетът е бъкан с информация.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред електрическите коли има много път, който да извървят, за да стават за нещо.Проблема са прословутите батерии. Работя в една фирма, в която част от колегите ми се занимават с разработката на бъдещата електрическа Панамера (в същност разработката е на Ауди). Еми до никъде не са. Батериите имат едва около 60000 цикъла (заряд-разряд), като едно "палене" и ускорение се брои като цикъл. Отделно разеждането не е като на Телса - т.е. различни стандарти зарядни станции и т.н...
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Кое точно и е ХОАКС-а на Спейс Екс я кажи, че ще ми е интересно да чуя простотиите ви.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че са родните разбирачи да знам как стоят реално нещата. Мааа ви балканска загубена аз...
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тесла и СпейсHOAX са двата на-големи балона в технологичния сектор..
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като за начало няма да е зле да започнат да пройзвеждат нещо, че даже и Ферари успяха да ги задминат по произведени автомобили.