Tesla ще произвежда по-малко коли Model S и Model X

Компанията отчете най-високата тримесечна загуба в историята си
Обновена: 2 ное 2017 16:26 | 2 ное 2017 16:22, Екип на Bloomberg
36
Tesla ще произвежда по-малко коли Model S и Model X
Снимка: Pixabay

Американският пионер на пазара на електрически автомобили Tesla отчете в сряда най-високата тримесечна загуба в историята си и заяви, че намалява производството на два от своите модели. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

“За третото тримесечие на годината компанията, основана от Илон Мъск, отчете коригирана загуба на акция от 2,92 долара при очаквания на анкетирани от Bloomberg анализатори от 2,23 долара”.

Попов посочи, че приходите възлизат на 2,98 млрд. долара при средни очаквания за 2,39 милиарда долара, а свободният паричен поток е отрицателен в размер на 1,4 милиарда долара (при очаквания за -1,2 милиарда долара).

„Компанията съобщи, че планира да произведе 10% по-малко единици от своите Model S и Model X през четвъртото тримесечие и да преразпредели ресурсите към Model 3, най-новият засега модел“.

По думите му Tesla очаква да достигне границата от 5000 произведени автомобила Model 3 на седмица до края на първото тримесечие на 2018. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кпй купува тия електрокари ?
32
0
 
3
 
! Отговори
Fate преди 6 години
Това празноглаво момченце е нещо като Волен Сидеров. Назначено на хранилка и поилка и изпълнява стриктно заповедите на господарите
31
1
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
С това съм съгласен, но защо никой не иска да погледне зад паравана на "успешния" Мъск. Спейс Х е буквално НАСА, както и секретен бюджет, в който не е ясно колко пари налива правителството на САЩ... Защо тогава го представят за толкова успешен капиталист, като ВСИЧКИТЕ му бизнеси са губещи и са финансирани с пари на данъкоплатеца??
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ел/мобили ще има чак след последната капка петрол. Толкова за ел/мобилите.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Ще ти каже някой колко спътници е изтрелял.. И ти си като ония статистите у студиото д се радват на "казанията" като *** на вафла
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитърКолите може и да не вървят, но ракетите от години не се взривяват. Вече съвсем рутинно приземяват първите степени на платформата в морето, а вече и на място в същия космодрум, от който са изтреляни - снижаване на разходи. Започна и преизползването на първите степени-още снижаване на разходи. За тази година само Space X като компания има повече търговски изтрелвания от цяла Русия барабар със спътниците за военните
27
4
 
6
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Колкото до ТеслИте - не са замърсители, но не са и нещо особено. За 10 години икономисват само 1 тон СО2 по-малко от дизелак от същия клас...
26
5
 
7
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Мъск е нещо като глобален Александър Николов. Просто не е ясно как успява да влачи отвсякъде?? Според мен има силно (зад)правителствено лоби, които го използват за нещо като образец на предпиемач на бъдещето и му ринат пари с багера... Но балоните му вече почват да пукат - наскоро Тесла трябваше да изкупи дълга на Солар Сити, което е било пред фалит, колите вървят с мъка, ракетите се взривяват... А след всеки неуспех той излиза с още по-грандиозна идея, при почти нито една осъществена...
25
6
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Балона прави пук
24
9
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен 21 и 22Ел колите са замърсители. Батериите са крайно не ефективни сравнени със всички останали източници на енергия. За производството им се използват редки метали добива накоито е *** работа.Производството да една ел. кола замърсява, зареждането и замърсява, ползването на гуми замърсява, рециклирането на батериите замърсяваИма данни за това, че замърсяват повече от обикновенните коли. Най екологично е да си караш старата кола на газ, но за това никой не смее да говори :)
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Не били замърсители, ми помисли ли как ще се достави енергията за зареждане на возилата и колко въглища ще се горнат.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ел. автомобилите могат да ги наложат само с рестрикции към малкия бизнес и кредити, първо вероятно безлихвени, после ще има вълна от фалити и на тяхно място ще дойде монопокът. Ясно и просто, приката с тоягата и моркова.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Колите са скъпи, технологията и батерийте-още повече.Облаги се дават заради неутралния въглероден отпечатък - ел.колите не са замърсители.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Тесал и Спейс Екс не получават субсидии от държавата, не знам къде си го чул това.
19
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
Има нещо което не мога да разбера. Ако ел. колите са толкова добри защо не изместят обикновенните бензинови и дизелови автомобили по естествен път, т.е. на пазара ?Защо трябва правителството на САЩ да му дава на Мъск заем за да си направи колата ?Защо трябва да се въвеждат облаги за хората които карат автомобили на ток ?И защо въпреки това ел. автомобилната индурстрия толкова години стои в мазето и гние ?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tъпa балканска *** :))))
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До моше мечтателХАХАХАХАХА ох невероятно :))))) това ли е хоакса ? :)))
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УМЕНБезплатен обяд няма. Няма и измъкване от хватката на корпорацията. Ако не е полезно изкопаемо, ще да е технология. Фотоволтаикът я да го вида как ще прокопса в страни с 150 слънчеви дни в годината, а както виждаш де пече в третия свят фотоволтаиците растат по дърветата.
15
4
 
0
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Енергийната олигархия и картели на това разчитат - милиони и милиарди баллъци които да бръснат с малки суми, но редовно и ако може още стотина години поне. Идеална е схемката и бизнесчето - ще скубат и стрижат глупаците до последно за неща които излизат изпод земята. Скоро и въздухът ще ви стане с пари, абдаали, че водата отдавна също си я плащате. Умните хора отдавна са с фотоволтаици въпреки голямата първоначална инвестиция.
14
5
 
6
 
! Отговори
моше мечтател преди 6 години
До Анонимен 11Я ми дай клип от повече от 1 камера как каца ракетката, и да не ми гасне видеото точно преди кацането..