Alfa Romeo добави повече мощност на Giulia Veloce

Обновеният мотор на тази версия вече ще развива 350 к.с.
13 ное 2017 11:38, Красимир Ангелов
4
Alfa Romeo добави повече мощност на Giulia Veloce
Снимкa: Alfa Romeo

Италианският производител Alfa Romeo подготвя обновен двигател за седана си Giulia в модификацията Veloce. Моторът ще запази обема си от 2,0 литра и турбото, но ще получи допълнителна мощност от 70 к.с., съобщава Carscoops.

В момента версията Giulia Veloce развива 280 к.с., като по този начин тя е доста отдалечена от топ-модификацията на модела – Quadrifoglio. На свой ред тя е оборудвана с 2,9-литров V6 битурбомотор с мощност 510 к.с.

По тази причина италианците искат да запълнят пространството между двете модификации и ще форсират 2,0-литровият L4 двигател до 350 к.с. Така новата версия на Giulia ще може да се конкурира с BMW 3 Series 340 xDrive, под чийто капак е поставен 3,0-литров битурбо редови мотор с 6 цилиндъра и мощност 326 к.с.

Очаква се новият вариант на Giulia да се появи на пазара не по-рано от 2019 г. От Alfa Romeo вече официално съобщиха, че през 2018 г. промени в гамата двигатели на модела няма да се правят, но не коментираха какво ще се случи през 2019 г.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Alfa Romeo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
32
 
! Отговори
ЗНАЕЩИЯ преди 6 години
Тук ми мирише на не измитите крака на някой BMWветор без $ възможности.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ни я искъмЗащо сам се тикаш между шамарите ясно е, че такива автомобили не са за масовия купувач. Въпроса е, че по медиите непрекъснато ни плакнат, че наред са електровозилата, а излиза, че водещите производители все още залагат на ДВГ поне за близките години.
2
36
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Италианска кошара.
1
3
 
47
 
! Отговори
Ни я искъм преди 6 години
Не знам дали знаете, но първата "калинка", с три колела на БМВ е била с 12к.с двутактов двигател. Вършела е това за за което е проектирана-да се движи. Тези 300-600 к.с автомобилен двигател, са насочени за много тесен кръг потребители и честно, да ми подаряват-няма да я взема ! Висок данък, разход, сервиз, гуми и като цяло мноооого разход....