И Panasonic тества автономен... автомобил

Изпитанията се провеждат на трасе в Япония
15 ное 2017 13:00, Красимир Ангелов
2
И Panasonic тества автономен... автомобил
Снимка: Panasonic

Компанията Panasonic започна изпитания на системи за автономно управление, съобщиха от пресслужбата на японския производител на електронна техника.

Тестовете се провеждат в условия, близки до реалните. Това става става на 6-километрова отсечка от пътя в префектурата Фукуи, Япония. В началото на изпитанията експертите от Panasonic са си поставили за задача да проверят възможностите на експерименталния автомобил, както и да изяснят перспективите пред неговото излизане на пазара.

Инженерите тестват ефективността на работата на камерите и сензорите, определящи местоположението на автомобила и следящи за обстановката около него. Проверява се и поведението на изкуствения интелект при поява на препятствия на пътя.

Предполага се, че подобни превозни средства ще могат да се използват като обществен транспорт за популярни туристически дестинации. Автопилотът на Panasonic трябва да може да се използва серийно през 2022 г. Той ще осигурява не само напълно автономно придвижване при ниски и средни скорости, но и паркиране без участие на водача.

Японската компания вече обяви, че ще удвои инвестиците си в своите автомобилни проекти до 2022 г. – от 11,6 млрд. на 22,2 млрд. щатски долара.

Още новини за технологии и автомобили четете в AutoMedia.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
защо им е автономен автомобил,аз бих го използвал само ако съм пиян а и не ми е ясно на кой ще пишат акт ченгетата ако стане птп,на компютъра ли ,на пътника ли, на софтуерните разработчици лии, или на компанията производител хаха
1
3
 
3
 
! Отговори
руснак преди 11 месеца
В русия вече го има за обикновените руснаци теапа сега се хвалят че те са го измислили