Brexit удря здраво производството на Honda и Aston Martin

BMW и Toyota също ще пострадат от излизането на Острова от ЕС
16 ное 2017 12:30, Красимир Ангелов
12
Brexit удря здраво производството на Honda и Aston Martin
Снимка: Reuters

Honda и Aston Martin предупредиха британските власти, че може да се наложат "полукатастрофални" спирания на производството на автомобили след Брекзит, ако страните от ЕС автоматично спрат да приемат сертификатите на колите, произведени на Острова.

Условията за напускането на ЕС от страна на Великобритания ще трябва да включват и съглашения относно т.нар. "типови одобрения" за произвежданите във Великобритания автомобили, които да се продават на пазарите на страните-членки на ЕС. От Европа вече дойде предупреждение, че британските сертификационни документи няма да се признават, а този проблем ще засегне и по-скромното като обем производство на Aston Martin, но пък в този случай колите са доста по-скъпи.

Заводи във Великобритания имат още Toyota и BMW, като тези две компании също се опитват да убедят местните власти, че трябва да се договорят за минимални мита или търговски прагове с европейските страни.

От Honda вече заявиха, че компанията няма да може да си позволи 10-процентното мито за износ на автомобили от Великобритания към ЕС, ако страната се върне към правилата на Световната търговска организация след Брекзит.

От японската компания са на мнение, че този проблем трябва да бъде решен до месец март догодина, тъй като Брекзит е насрочен за пролетта на 2019 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: HondaAston MartinBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците имат повече достойнство от *** и затова гласуваха за брексит. Въпреки, че им е изгодно да са в ЕС, осъзнават, че си губят независимостта. На гГаньо не му пречи това, че му е неизгодно да е в ЕС. Не му пречи и това, че правителството се отчита пред Брщксел по - често, отколкото пред собствените си избиратели.
8
1
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Няма лошо, Хонда да заповяда в БГ. Почвата е подготвена, доста фабрики за резервни части вече има у нас. БМВ също е добре дошло но Аустин да си го държат в Британия.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Найджъл Фарадж ги надъха колко са велики и как Велика Британия няма нужда от света, а света има нужда от Велика Британия. Англюхите нацапаха гащите от кеф и сега ще гордо ще го ядат голям.
6
0
 
25
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
БРИТАНЦИТЕ КАКВОТО СИ НАДРОБИХА ТОВА ЩЕ СЪРБАТ , А ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ ЗА ДА НЕ ФАЛИРАТ ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а жълтия *** дето обясняваше колко ще просперират като излязат от ЕС го направиха дори външен министър! паляч0о0о0о!
4
8
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Запазете спокойствие!Без паника!*** веднага ще обясни на Хонда,монда и останалите какво да правят,как...Само спокойно!
3
21
 
4
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Както винаги *** знае всичко и е голям разбирач,със сигурност Англичаните не са помислили какво ще стане като излязат,*** е специалист затова живеем така...
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Найджъл Фарадж и Борис Джонсън до обяснят на населението ефекта от Брекзит!
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ядат хурката, а великите геополитически анализатори, дето обясняваха колко добре ще са след Брекзит ще се изпарят безследно, когато стане дума за последиците от него.