Стъргалка за лед, батерия и още: 10 задължителни аксесоара за кола

Кои са задължителните аксесоари в автомобила?
Обновена: 21 ное 2017 22:05 | 21 ное 2017 21:45,
13

Портативна батерия

Да ти умре акумулатора на пътя никога не е забавно, особено ако наоколо няма жива душа, която да помогне с кабели или бутане. И тук идва ролята на портативните батерии за стартов ток, които се връзват към терминалите на акумулатора и осигуряват необходимата електроенергия за стартирането на мотора. Повечето от този тип портативни устройства разполагат и с USB изходи за зареждане на мобилни устройства, което може да спаси и комуникацията ви.

Пазарът за автомобилни аксесоари е огромен, но в повечето случаи става въпрос за ненужни глезотии като ароматизатори, стелки с декорации, калъфи за волан и в най-лошия случай масажиращи калъфи за седалки.

Има обаче и много аксесоари, които не просто вършат работа, но и пътуването без тях в багажника може да ни донесе много главоболия.

Вижте 10-те автомобилни аксесоара за спешни случаи на пътя, без които не можете в галерията на Automedia.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атаката на Суджуците към водачите е безпирна! Глоби, задължителни 15-20 безмислени атрибута, които пълнят багажника. Караме в град в който Картофелия чисти улиците. Стъргалка за лед и течност за чистачките е необходими. При огромен студ наливам шише с газ в резервоара да не замръзва нафтата. Презареждам акумулатора удома ако не съм карал колата 5-6 дни. Запалвам и чакам няколко минути, пускам духалките и почиствам от сняг. Когато дяигателят се отпусне тръгвам бавно без да форсирам. Какво друго?
11
0
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Отношението ни е такова, защото това не са приложими и полезни съвети за България, а реклама на автоаксесоари с които си пълниш багажника и се чудиш за какво си ги купувал. Ето един хубав съвет, да прикачим отзад с твърд теглич една чисто нова кола и да я дърпаме навсякъде, за всеки случай.
10
1
 
7
 
! Отговори
роко преди 6 години
А пожарогасител ,няма ли?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то най-добре гараж, ама ....
8
3
 
6
 
! Отговори
До5 преди 6 години
Какво ще ти помогне зимната течност рано сутрин ако е валяла поледица и стъклото ти е с 1 см.лед бе?
7
2
 
21
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Забележете, обаче какво е отношението на нас българите към всякакъв вид съвети... справка коментарите по долу... Смятаме, че ако някой някога се опита да ни даде съвети ни е под нивото да го слушаме и видите ли смешни са тея неща. Същото се отнася за всякакви съвети за шофиране спазване на правила и т.н... Просто имаме някакъв комплекс да спазваме елемтарни правила, така де... как така някой ще ни казва какво, кога и защо...
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стъргалка за лед? Че за какво трябва да си надирам стъклото умишлено,при положение че има парно колата с обдухване на предното стъкло и зимна течност в казанчето на чистачките?
5
7
 
6
 
! Отговори
баровец преди 6 години
6-7 вида стъргалки ? Само аз ли имам подгряване на стъклата...
4
17
 
2
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 6 години
Винаги ми е било приятно като видя шофьор да стърже изнервено със стъргалка замръзналото предно стъкло на колата си.Има зимна течност за чистачки - нали ?
3
1
 
22
 
! Отговори
Харалампиев преди 6 години
До номер 1, забрави и шише ракия.
2
9
 
13
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Тия пак са преписвали от някоя руска инструкция за екплоатация на "Москвич"
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задължително снимка на Бойко Борисов на предното стъкло.