Проект от бъдещето! BMW готви магистрала за е-мотоциклети

Германците смятат, че така ще се реши проблема със задръстванията
24 ное 2017 10:30, Красимир Ангелов
8
Проект от бъдещето! BMW готви магистрала за е-мотоциклети
Снимка: BMW

BMW изследва нови начини да се справи с един от най-наболелите проблеми на модерната мобилност - задръстванията.

Не е тайна за никого, че справянето с трафика е сред основните предизвикателства пред управата на всеки голям град, а решението според баварците се казва Vision E³ Way. Концепцията представлява вдигнато нависоко платно, върху което ще се движат само двуколесни превозни средства с изцяло електрическо задвижване. Новите магистрали ще бъдат покрити и на тях ще могат да се движат само електрически мотопеди, мотоциклети и тротинетки.

Проектът е дело на китайския развойния център BMW Group Technology Office в Шанхай, чийто екип е разработил концепция за модулна мрежа от подобни магистрали, които биха могли да свързват стратегически транспортни възли, обществени транспортни станции и шопинг центрове.

Уловката е, че на новите пътища ще има ограничение на скоростта от едва 25 км/ч, за да се намали до минимум рискът от инциденти. Съоръженията ще могат да се ползват и от хора, които не разполагат с подобно возило, тъй като германците планират на всеки един от основните входове да има възможност всеки да наеме електрически мотопед.

Повечето от секциите на тези пътища ще бъдат покрити, които ще защитава участниците в движението от метеорологичните условия. Ще има и климатична система от ново поколение, която ще работи с дъждовна вода и ще осигурава подходящата температура в затворените участъци.

Още снимки и информация за идеята на BMW вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: BMWмагистрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Bay Hoy преди 6 години
До Анонимен 2"В България тези неща ще станат след половин век. Все пак ни липсват едни 500 години цивилизационно израстване."Чудя се.... Ако не беше прословутото 500 годишно съжителство - кой щеше да му е крив на българския *** ?!!!Турция, която я обвиняваме за всичко, е години пред нас в развитието си - въпреки снизходителното ни отношение към "изостаналите ориенталци" !!! :)В България не останаха хора !!!Тук живеят последните български мохикани !
6
1
 
1
 
! Отговори
Велото преди 6 години
Ама как 25 км/ч ?! Че аз с дъртото си колело поддържам 40 км/ч, без задъхване.
5
1
 
5
 
! Отговори
Баце преди 6 години
А един мърмот си увиваше шоколада в станиол за зимата.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сред коментиращите повече от 80% са от хората на Иво Христов.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са го измислили още преди 2 века, а в последните десетилетия е осъвършенствано - железница! Влакове, които са в пъти по-екологично чисти, развиват скорост до 300 км в час ине попадат в трафик. Тука обаче нали сме модерни - разсипахме си БДЖ-то, за да се обллагодетелстват няколко автобусни фирми. Сега покриваме загуби!
2
0
 
7
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Хората ще започват да правят е-магистрала. А ние все още не можем да направим стандартна магистрала защото все възниква някакъв проблем и трябва постоянно да се преправя. У нас да очакваме е-магистрала 2100 или 2150 година може би.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България тези неща ще станат след половин век. Все пак ни липсват едни 500 години цивилизационно израстване. На балканите все още ориенталския селски манталитет е много много силен, а с него нищо нормално не може да стане.