Първи луксозен хибрид от Great Wall

Кросоувърът P8 излиза на пазара под премиум-марката Wey
25 ное 2017 13:45, Александър Попов
5
Първи луксозен хибрид от Great Wall
Снимка: Great Wall

Новата марка луксозни автомобили Wey, която е част от китайския производител Great Wall, представи своя първи хибрид P8. Продажбите на кросоувъра, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, стартират в Китай в началото на следващата година.

Моделът P8 е построен на базата на флагмана на марката Wey – VV7, като се отричава от него по уголемената решетка на радиатора и допълнителния порт за зареждане. Силовият агрегат на всъдеходния автомомибил се състои от 2,0-литров бензинов турбомотор и електрически двигател, разположени на двете оси. Мощността на задвижващата система е 340 к.с. и 520 Нм въртящ момент.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,5 секунди, а разходът на гориво, според данни на производителя, е 2,3 л/100 км. Само на електричество кросоувърът може да измине до 50 км.

Автомобилът е оборудван със система за аварийно спиране, адаптивен круиз-контрол, система за следене на лентата на движение с помощ при престрояване, функция за мониторинг на слепите зони, камери за кръгов обзор и цифрови огледала.

Кросоувърът Vey VV7, представен от Great Wall през април тази година, на свой ред се предлага само със задвижване към четирите колела и 2,0-литров турбомотор с 234 к.с. Той е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Според производителя, кросоувърът трябва да се превърне в основен конкурент на Lexus RX в Китай.

Вижте снимки на хибрида тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: хибридGreat Wall
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Поредния копиран евтин автомобил със съмнително качество. Ще са комкурент на Дачия, но друг път, много по-зле са от тях.
3
0
 
7
 
! Отговори
Fake news преди 6 години
Бря, 2,3/100 разход, само не са казали по-нагорнище или нанадолнище са го мерили. Утре пак ще чакаме статия "Лъжат ли ни пройзводителите за разхода"
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гриша Г. ще му произвежда стелките.
1
7
 
11
 
! Отговори
Mente in China преди 6 години
Като им видиме краш тестовете и се отказваме от китайското менте. Отврат!