Porsche ще пуска спортния Macan на ток

Eлектрическият кросоувър ще се появи, но не е ясно кога
27 ное 2017 16:00, Красимир Ангелов
5
Porsche ще пуска спортния Macan на ток
Снимкa: Porsche

Производителят на спортни автомобили Porsche няма никакво намерение да изостава от конкурентите и вече работи върху електрическа версия на по-малкия си кросоувър Macan. Тя ще се превърне в директен съперник на Tesla Model X.

Пред изданието Autoevolution шефът на северноамериканското подразделение на марката Клаус Зелмер заяви, че пред компанията изобщо не стои въпрос за това дали ще пусне такъв автомобил на пазара. В случая с електрическия Macan въпросът е кога ще се появи този модел.

През 2030 г. в държавите от ЕС ще влязат още по-жестоки ограничения на нивата на вредните емисии СО2, а първият етап от тяхното намаляване ще започне още по-рано – прз 2025 г. Според шефа на отдела за разработки на Porsche – Михаел Щейнер, компанията ще се справи с тези срокове и ще предложи изцяло електрически модели, в това число и кросоувъри.

Очакванията са електрическият Macan да използва платформата на първия автомобил на ток на марката. Той бе показан като концептуален модел с името Misssion E, а през последния месец Porsche тества прототип на електромобила на пистата "Нюрбургринг".

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Porsche
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Червеният - вече електрически - Мацан-Дойч иде...
4
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Спортният стил на каране свежда 300-500 километровия пробег на електромобилите до 100-150км.Тоест,заявения пробег е постижим само при "пенсионерско" шофиране (90-100км/ч).Обаче кой баровец ще кара по тоя начин????А ел.автомобилите засега не са достъпни за раята....Още много има да се работи по батериите!Засега хибридите изглеждат по-реалистични-в града задължително на ток,а навън-според километрите.
3
0
 
6
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Газово не, ама ще се навъдят соларни панелченца, където да си зареждаш електромобилчето на аванта. Или следващото развитие - вместо газова уредба в багажника - соларни панели на тавана и по капаците :)
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 Тази кола не е направена за балканската ***.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега бай Баро как ще му сложи газууто?