Колко ток ще харчи камион на Tesla? Колкото 4 000 домакинства

Данните са според проучване на енергиен консултант в Европа
30 ное 2017 22:50, Красимир Ангелов
98
Колко ток ще харчи камион на Tesla? Колкото 4 000 домакинства
Снимка:Tesla

Наскоро представеният електрически влекач на Tesla, чийто подобрена модификация ще може да изминава около 800 км с едно зареждане, ще се нуждае от електричество, колкото за 4 000 домакинства.

Според изследването на Aurora Energy Research, публикувано от Financial Times, 30-минутно зареждане, което ще осигурява около 650 км. пробег, възлиза на 1600 кВт. Така новите специални зарядни станции Megacharger ще трябва да осигурят 10 пъти повече количество заряд, в сравнение с обикновената система на Tesla.

Информацията бе представена от Джон Федерсън, директор на проучващата компания, по време на конференция миналата седмица в Лондон. Тогава Федерсън сподели, че е нужен по-задълбочен дебат относно развитието не само на електрическите превозни средства, но и на електропреносната мрежа. Според други експерти пък, зареждането на влекач за половин час изисква технология, която все още не съществува.

Засега от Tesla отказват коментар по темата. В предишни изявления основателят на компанията Илън Мъск бе посочил, че Megacharger ще използва соларен панел за зареждане. От друга страна, голяма част от системата за зареждане на Tesla частично се захранва от възобновяема енергия, а към момента производителят тества и специални акумулаторни батерии.

Изцяло електрическият камион ще се появи на пазара през 2019 г. Смята се, че дотогава компанията на Мъск ще е стартирала инсталирането на Megacharger системата.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: teslaелектрически влекач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11драги ми антиконспираторе, явно не си на ясно че акционерите в петролните компании са и акционери в "зелените" електроцентрали както и са сред инвеститорите на Тесла. Какво да се прави - вземат ти парите в момента и се подготвят да ти вземат парите и за в бъдеще. А ти стой и си мисли как идвал краят им.
13
0
 
8
 
! Отговори
ммм не преди 6 години
До 2025 се очаква в Германия да има изградени 400 водородни "бензиностанции" което да гарантира свободно придвижване на автомобили на водород из страната. Тъй като водорода е труден за съхранение, то той ще се получава на място (чрез хидролиза) използвайки енергията от възобновяеми източници.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илон Мъск е като Биткойн, много приказки и НИЩО.Компанията му е на загуба от създаването си.90% от колите които слизат от конвейра още в завода са с ДЕФЕКТИ!!!!!При Тойота този процент е .....10%..Целият му бизнес се крепи на празни приказки и илюзии.Жал ми е за кредиторите му.На някой няма да му издържат нервите и ще го гръмне.Този е по-голям лъжец от Бърни Мадов.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петролното лоби газ пикае. Свършиха дните с вадене на течности от земята и продаване на безбожна цена. Последни напъни да промият мозъците на масата, за да се запази статуквото. Един електрически камион, първа серия е много неефективен и има нужда от много енергия - най-големият проблем. Иначе Хамъри и Кайени дето возят по 1-2 ***.ели *** и са толкова неефективни, не е проблем...Иначе тея араби как ще карат сребърни, златни, картонени коли? С ветрогенератори и соларни панели е доста по-трудно
10
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ашколсун на този енергиен консултант! :-D
9
4
 
19
 
! Отговори
Anon преди 6 години
Поредната малоумно преведена статия- жълто заглавие и зад него се крие- голяма неизвестна. Тия 1600 кв ток се мерят спрямо домакинства как? За какъв период? На минута? На час? На пробег? Моя дом хаби между 1000 и 1200квт на месец. Това 4000 семейства как да го разбираме? Аман...
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато технологията се развие и стане по евтина и отнема енергия на 40 домакинства тогава може да се говори да замени бензинът,нафтата и газта . Електрически товарен самолет ще харчи енергия като за София.
7
7
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Днес камион,утре самолет,космически кораб...А един мармот сънува колко пачки ще направи от хорската глупост.
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камиони и автобуси на ток все още звучи като лош виц. Коли на ток - приятна смешка.Не знам какво се пънат зорлем да ги въвеждат, като липсват почти всички условия, за да имат "някаква" почва за масова употреба. То нито можем да произведем толкова ток, че да ги заредим всички, то нито станции има за зареждане, то нито са по джоба на обикновения човек(тия дето са по джоба са трагедия), нито технологията превъзхожда по възможности(мощност, пробег, устойчивост) обикновен 10 годишен автомобил...
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В предишни изявления основателят на компанията Илън Мъск бе посочил, че Megacharger ще използва соларен панел за зареждане." - баааах ти *** неграмотен!!!!!!!!! Този и понятие си няма от енергетика!
4
15
 
10
 
! Отговори
ЕМИ преди 6 години
БЪДЕЩЕТО И ТО ДО 10 Г Е НА ЕЛЕКТРО КОЛИТЕТРЯБВА ДА СЕ СТРОЙ БЕЛЕНЕ И ТО БЪРЗО
3
5
 
9
 
! Отговори
Бай Кратун преди 6 години
Може би имат предвид 1600квт часа. Което по скоро бих казал е средното потребление за 1 час на 800 домакинства аключили по една печка от 2 кв. А колко замърсява камиона? Точно колкото и ел колите, разбира се пропорционално. Ако кажем че камиона индиректно замърдява много , същото ваци и за власковете.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А що трябва да се зарежда за 30 мин.? Не може за един до три часа с по-малък ток? И без това има строги ограничения за почивките и максималния пробег който могат да правят шофьорите.
1
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да произведеш тази енергия за такъв камион е по вредно за земята и природата от това да напълниш резервоара.