Дистанция, плавно управление: Как да караме в сняг и лед?

Стотици катастрофи са станали в София само за няколко дни
1 дек 2017 11:00,
12

Стотици катастрофи са станали в столицата в последните няколко дни, в които метеорологичните условия рязко се влошиха, информира КАТ.

Как да шофираме безопасно в месеците, когато температурата често пъти пада под нулата?

А, как да не попаднем в тази статистика, попитахме двукратния европейски шампион по дрифт Александър Язов.

Дрифт е мотоспортът, в който сцеплението се търси максимално. Александър е двукратен шампион на Стария континент.

Първият съвет, който получаваме от него е колата ни да е оборудвана с отлични гуми.

Какво още каза шампионът по дрифт вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Газ до дупка на 20-годишните барутарници , само гледайте да се самоубивате самостоятелно.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма държава по света, в която без държавата силово да налага спазването на правилата, правилата да се спазват. От 28 години в България се правят неуспешни опити България да стане първата такава държава, като опитите продължават.
10
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Пак се прехвърля вината от болната глава на здравата. Шофьорите в България са си нормални шофьори, каквито са и другите шофьори по света. Няма разлика и шофирането на българите извън България го доказва. Проблемът е, че в България няма контрол за спазването на правилата и зардаи това стават тези милиони нарушения, заради които 80-те процента обвиняват шофьорите. Стрктните шофьори в чужбина, като дойдат в България стават най-големите джигити. Мантаклитета ли им е такъв, културата, възпитанието?
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОКАми отстъпваш назад. Оня отзад да си вземе решение. Живота и здравето преди всичко. Трябва да има курсове по така нареченото "защитно" каране. Ако хората караха "по български" в Лос Анжелес, щяха да стават хиляди катастрофи на ден.
8
1
 
28
 
! Отговори
ОК преди 6 години
Дистанция и т.н. - ОК , но - като спазваме дистанция какво се получава? - Някой "Бързак" тарикатлив отляво или отдясно се мушва в оставеното разстояние с предния автомобил и се озововаме на една боя от бронята на предния автомобил / тарикатския/ - това ми се случва по няколко пъти на ден... е- какво да правим??? Това води до рязко намаляне на скоростта и негативни реакции от задно движещия се - е - как да му обаснявам на този отзад какво ми се случва???.... И кой е виновния - аз - нали !!!
7
3
 
30
 
! Отговори
сова преди 6 години
До Анонимен 3Напълно подкрепям казаното - цялата им селска агресия и нахалство е в маниера на шофиране - нагло престрояване, отнемане на предимство, заклещване в малките улички, защото на всяка цена трябва да се набутат, пък каквото ще да става и резултатите са трагични, естествено
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алекс е пич но статията ....... Изключително ценна информация. Ще си я снимам с телефона да мога да си я препрочитам и клипа може да гледам по 3-4 пъти на ден.
5
3
 
27
 
! Отговори
emigrant преди 6 години
*** знае всичко, на него съвети не му трябват
4
3
 
58
 
! Отговори
Schauffeur преди 6 години
В София дистанция просто НЕ МОЖЕ да се спазва. Оставиш ли половин кола разстояние пред себе си - веднага някой бодър маневрист се намъква там.
3
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да станат като сичкото селянжър дето вчера са слезли от магарето се качиха на автомобил? Автомобил се кара с главата а не с краката! Това трябва да си го набият в кратуните всички дето се имат за шофьори. От 35 години съм зад волана нямам нито едно произшествие! На ден навъртам по 200 км. Професията ми е такава шофьор. Но не само на думи а в истинският смисъл. Когато тръгна напът никога не бързам. Най важното което трябва да направите е да си проверите автомобила основно преди дълъг път
2
1
 
32
 
! Отговори
Мастър Ганьо преди 6 години
Кара се с 4х4 , в завоя с газ на прекъсвач... оттам вече си избирате в мантинела, спирка, канавка, дърво, стъбл или дере да отидете.
1
1
 
24
 
! Отговори
RS 6 преди 6 години
Газ, ухилен до уши и на търмък.