Porsche разкри най-мощното серийно комби в света

В Лос Анджелис дебютира Porsche Panamera Sport Turismo
13
Porsche разкри най-мощното серийно комби в света
Снимкa: Auto.Mail

Комбито Porsche Panamera Sport Turismo, както и стандартното Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, бяха показани по-рано тази година. На автосалона в Лос Анджелис германската компания представи симбиоза между двата модела, като това е най-мощното серийно комби в света.

Под капака на автомобила, който все пак не е типично комби, е поставен 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ мощност от 550 к.с. Той работи в комбинация с електромотор със 100 кВт (136 к.с.). Така мощността на агрегата е 680 к.с. и максимален въртящ момент от 850 Нм.

За сравнение, досеташните рекордьори в тази категория не могат да се похвалят с подобни параметри. Audi RS 6 Avant Performance развива 605 к.с., а комбито Mercedes-AMG E 63 S 4Matic е малко по-мощно - 612 к.с.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при модела на Porsche отнема 3,4 секунди, а до 200 км/ч от място – 11,9 секунди. Максималната скорост е 310 км/ч. Само на ток хибридно комби Panamera изминава 50 км. Батерията се зарежда за 6 часа от стандартна електропреносна мрежа, а ако се използва специално 32-амперово устройство, времето се съкращава наполовина.

Техническите иновации са много – активен спойлер на покрива, която променя ъгъла на атака в зависимост от скоростта, допълнителна 48-волтова мрежа, управляваща твърдостта на стабилизаторира и завиваща задна ос. В базовото оборудване влизат спирачки PCCD с керамично-карбонови дискове, пневматично окачване и 21-цолови джанти.

Оборудването на стандартния вариант също е сериозно – електрическо регулиране на предните седалки, модул PCM с 12-инчов сензорен екран, точка за достъп WI-Fi с поддържка на LTE, аудиосистема Bose и 4-зонов климатик. Като опции се предлага система за вентилация на седалките, акустична система Burmester, панорамен покрив и др. Цената също е доста солена – от 176 950 евро.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Porscheкомби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Tedi преди 6 години
Mnogo e hubavo:)
12
2
 
1
 
! Отговори
шофер преди 6 години
Германска кола е яка кола във всеки един аспект.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПепиПепи , Пепиииии, направо се взимай отстъпка от Софарма щом зарзавата ти е само от Кауфланд.
10
5
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
СТИГА С ТАЗИ ПЪРВОБИТНА ТЕХНОЛОГИЯ.Двигатели с вътрешно горене.
9
0
 
7
 
! Отговори
от Ра$$ово Ломско преди 6 години
До Анонимен 6: И какво точно му е лошото да си богат безделник?? Това, че ние не сме такива си е наш проблем!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Аре да седи 1 седмица пред входа ми сега декември и с хубави зимни гуми да е да видя как ше вдигне 200 за 11.9 като запаля.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой загуби ВСВ, че като гледам...
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупава кола, направена за богати безделници. За такива коли с огромна мощност не важат ли изискванията за борбата с глобалното затопляне? Колата има мощност за два тир кавмиона, но я представят като спортна и туристическа. Очаквам следващия модел да бъде с 1 000к.с. и да бъде представен като кола за инвалиди.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно щях да го намирам много красиво, революционно, практично и т.н., ако наоколо не беше толкова пълно с автомобили, че да ми се повдига всеки път като видя такъв. Скапана миризлива купчина метал.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щайгенауто.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айне гроссе каруцишеваген.680 Ко, не!Половината умрели. Ай не!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
антифеновете на газовата да не си купуват хибридната версия, че ще вземат да спестят някой лев без да искат.По темата: Панамерата не е комби, а си е чист хечбек.
1
8
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Обичайния въпрос за българските територии.Къде да им сложим газова.Може ли газова с плочка от москвето на дядо ми.А и теглич има ли - да мъкна зарзават от селото.