Lamborghini показа най-бързия всъдеход в света

Максималната скорост на Urus ще е 305 км/ч
3
Lamborghini показа най-бързия всъдеход в света
Снимкa: Lamborghini

Компанията Lamborghini представи най-бързия всъдеход в света – Urus. Моделът със задвижване на четирите колела разполага с двигател, развиващ 650 к.с.

Габаритите на кросоувъра са дължина 5112 мм, широчина – 2016 мм, височина – 1638 мм и разстояние между двете оси 3003 мм. Теглото на машината е 2,2 тона, а обемът на багажника достига 616 литра. При свалени задни седалки свободното пространство се увеличава до 1596 литра. Като опция за Urus ще се предлагат 2 отделни задни седалки.

Всъдеходът на Lamborghini е построен на модулната платформа на концерна Volkswagen – MLB Evo, която по-рано бе използвана за Bentley Bentayga и Audi Q7. Каросерията е от алуминий, а шасито е със завиваща задна ос.

Оказването е пневматично с електромеханични стабилизатори за напречна устойчивост и активен заден диференциал. Същата система за компенсиране на накланянето в завои, захранвана от 48-волтова мрежа, се използва при Bentley Bentayga, Porsche Cayenne и Audi Q7.

Кросоувърът се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 650 к.с и въртящ момент от 850 Нм при 2200 об/мин. Скоростната кутия е 8-степенна ZF, като за първи път тя се използва при автомобил на Lamborghini.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Lamborghini
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шок и ужас! Искам!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!