До дни: Новости за продавачи и купувачи на коли!

Правилата започват да действат от 27-ми декември
40
До дни: Новости за продавачи и купувачи на коли!
Снимка: Automedia

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си. От 27-и декември 2017 г. продавачите на коли вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договор за покупко-продажба.

Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

След 27-и декември купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, както и купувачът - български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, в срок от един месец трябва да регистрира превозното средство, каза Рановски и допълни:

"До момента в действащия закон нямаше срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано. Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, той подлежи на санкция през вторият месец, а след изтичане на втория месец - автоматично, служебно ще му бъде прекратена регистрацията".


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Анонимен - Няма зящото големите автокъщи са техни и така ще трябва да си взимат пари от себе си,а те не са свикнали да дават а само да взимат .
33
0
 
1
 
! Отговори
румен преди 1 година
Е на някои са мизерни...които не са учили подходяща професия...на други са добри...и не само коли. а и имоти си купуват.Вярно със заем..но го връщат...та господина да ме извинява...не сме в социализма да са равни заплатите...а някои да се скатават..
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разгледах всички коментари,някой да ми обясни как да си купим нови коли,при положение,че заплатите са мизерни в мизерната ни държава.Вместо да мислят простотии за ЗДП,да вземат да измислят как да оправят заплатите ни...
31
15
 
8
 
! Отговори
Боби свищов преди 1 година
Искам да подчертая аз държа авто къща в град свищов и продавам постоянно хубави колици с сервизни документчетс при мен са най добрите превозни средства в свищов всичко читаво и лъснато на струна но тия закони дано не ми попречат на търговийката че си права доста левец от колите и с тия регистрации сега дано не ми спре рахатлъка дано успех колеги
30
2
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
В тази прокълната страна всичко е лъжа.
29
0
 
21
 
! Отговори
Floro преди 1 година
Той срока си го имаше и досега, и глобата си е същата, като по рано - 20 лв. Само че сега, ако и през вторият месец не регистрираш кошника, на твое име, примерно Кирчо Уевски, ще му прекратят служебно регистрацията, считай, спират го от движение.
28
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо , и от какъв зор се въвежда този едномесечен срок?Да вземете паричките , а ? Колко маже повече да ни е гадничко.Мръсници.
27
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега чистим старите дизели на Германия,Австрия и Италия.
Вижте в автокъщите всичко е дизели.По големи боклучари от нас няма.
Управляващите го знаят това но не предмприемат нищо.
Важното е да падат пари.Природата и живота на хората не е важен.
26
1
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 1 година
Е---си неграмотната статия! Г-жо Йосифова, преди да пишеш глупости, се запознай с темата, иначе резултата ще е като този.
25
2
 
25
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 1 година
Преди 2 години бяха обещали да се премахме междинката нотариус. Лобито обаче излезе по -силно !
24
3
 
67
 
! Отговори
Нотариус преди 1 година
В белите държави нотариусите са напълно излишни в тази система.
23
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари,пари и пск пари, но събрани от нас данъкоплатците, от ония 80 процента малоум ите. Не ги е срам
22
7
 
41
 
! Отговори
FLORO преди 1 година
Целта не е да ни улеснят нас, а да спрат от регистрация автомобилите продадени на чужди граждани /румънци, сърби, македонци/, които по принцип продължават да ги карат с нашите номера, без да ги пререгистрират при тях. Проблема е , че ако такъв автомобил причини ПТП, и няма застраховка, /а те най често нямат, щото не им се идва до България, а в Румъния примерно няма наши брокери/, за вредите от катастрофата плаща държавата чрез Гаранционният фонд. На годишна база това са дела за няколко милиона.
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са лоши промените. По-добре да платиш една нотариална такса и да си сигурен, че купуваш читав автомобил. Лично са ми предлагали кола: "ето я, нова, много е евтина, но я карай само в България". Много народ се опари с крадени автомобили, пренабити номера и т.н. Ходи търси после търговеца.
20
1
 
26
 
! Отговори
! преди 1 година
олицетворение, как в една статия може да се напишат много неща, но да не се каже нищо... и продавачът не е длъжен да носи нищо, и си има срокове и глоби, ако не я регистрираш навреме...
19
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абеееее, вие нормални ли сте, че то и сега не е нужно ПРОДАВАЧА да представя каквото и да било в КАТ! Договор представя КУПУВАЧА! След нотариуса за Продавача всичко приключва!
18
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително НЕГРАМОТНО написана статия!!
17
1
 
44
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 1 година
"До момента в действащия закон нямаше срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано". Абсолютна лъжа. Денонощно ни заливат с лъжи в тази държава. Лично аз преди 5 месеца платих глоба в КАТ, за забавяне с 4 месеца на регистрация на МПС. Преди да платя глобата на място в Си *** в КАТ, не дават ход на документите.
16
1
 
24
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
а преди поредното изменение срока беше 14 дни. Глобата за неспазването му 20 лв.
15
1
 
15
 
! Отговори
До 10 ALO преди 1 година
ЗДвП беше изменен и точно в цитираният от теб член 145, ал 2 има изменение, което започва да важи от 27.12.2017. То и в предишният вариант също имаше срокове и изисквания, но кой да чете....