До дни: Новости за продавачи и купувачи на коли!

Правилата започват да действат от 27-ми декември
6 дек 2017 12:15,
40
До дни: Новости за продавачи и купувачи на коли!
Снимка: Automedia

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си. От 27-и декември 2017 г. продавачите на коли вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договор за покупко-продажба.

Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

След 27-и декември купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, както и купувачът - български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, в срок от един месец трябва да регистрира превозното средство, каза Рановски и допълни:

"До момента в действащия закон нямаше срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано. Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, той подлежи на санкция през вторият месец, а след изтичане на втория месец - автоматично, служебно ще му бъде прекратена регистрацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До Анонимен - Няма зящото големите автокъщи са техни и така ще трябва да си взимат пари от себе си,а те не са свикнали да дават а само да взимат .
30
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разгледах всички коментари,някой да ми обясни как да си купим нови коли,при положение,че заплатите са мизерни в мизерната ни държава.Вместо да мислят простотии за ЗДП,да вземат да измислят как да оправят заплатите ни...
29
15
 
10
 
! Отговори
Боби свищов преди 6 години
Искам да подчертая аз държа авто къща в град свищов и продавам постоянно хубави колици с сервизни документчетс при мен са най добрите превозни средства в свищов всичко читаво и лъснато на струна но тия закони дано не ми попречат на търговийката че си права доста левец от колите и с тия регистрации сега дано не ми спре рахатлъка дано успех колеги
28
2
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
В тази прокълната страна всичко е лъжа.
27
0
 
23
 
! Отговори
Floro преди 6 години
Той срока си го имаше и досега, и глобата си е същата, като по рано - 20 лв. Само че сега, ако и през вторият месец не регистрираш кошника, на твое име, примерно Кирчо Уевски, ще му прекратят служебно регистрацията, считай, спират го от движение.
26
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо , и от какъв зор се въвежда този едномесечен срок?Да вземете паричките , а ? Колко маже повече да ни е гадничко.***.
25
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега чистим старите дизели на Германия,Австрия и Италия.Вижте в автокъщите всичко е дизели.По големи боклучари от нас няма.Управляващите го знаят това но не предмприемат нищо.Важното е да падат пари.Природата и живота на хората не е важен.
24
1
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Е---си неграмотната статия! Г-жо Йосифова, преди да пишеш глупости, се запознай с темата, иначе резултата ще е като този.
23
2
 
27
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Преди 2 години бяха обещали да се премахме междинката нотариус. Лобито обаче излезе по -силно !
22
3
 
69
 
! Отговори
Нотариус преди 6 години
В белите държави нотариусите са напълно излишни в тази система.
21
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари,пари и пск пари, но събрани от нас данъкоплатците, от ония 80 процента малоум ите. Не ги е срам
20
7
 
43
 
! Отговори
FLORO преди 6 години
Целта не е да ни улеснят нас, а да спрат от регистрация автомобилите продадени на чужди граждани /румънци, сърби, македонци/, които по принцип продължават да ги карат с нашите номера, без да ги пререгистрират при тях. Проблема е , че ако такъв автомобил причини ПТП, и няма застраховка, /а те най често нямат, щото не им се идва до България, а в Румъния примерно няма наши брокери/, за вредите от катастрофата плаща държавата чрез Гаранционният фонд. На годишна база това са дела за няколко милиона.
19
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са лоши промените. По-добре да платиш една нотариална такса и да си сигурен, че купуваш читав автомобил. Лично са ми предлагали кола: "ето я, нова, много е евтина, но я карай само в България". Много народ се опари с крадени автомобили, пренабити номера и т.н. Ходи търси после търговеца.
18
1
 
28
 
! Отговори
! преди 6 години
олицетворение, как в една статия може да се напишат много неща, но да не се каже нищо... и продавачът не е длъжен да носи нищо, и си има срокове и глоби, ако не я регистрираш навреме...
17
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абеееее, вие нормални ли сте, че то и сега не е нужно ПРОДАВАЧА да представя каквото и да било в КАТ! Договор представя КУПУВАЧА! След нотариуса за Продавача всичко приключва!
16
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително НЕГРАМОТНО написана статия!!
15
1
 
46
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"До момента в действащия закон нямаше срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано". Абсолютна лъжа. Денонощно ни заливат с лъжи в тази държава. Лично аз преди 5 месеца платих глоба в КАТ, за забавяне с 4 месеца на регистрация на МПС. Преди да платя глобата на място в Си банк в КАТ, не дават ход на документите.
14
1
 
26
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
а преди поредното изменение срока беше 14 дни. Глобата за неспазването му 20 лв.
13
1
 
17
 
! Отговори
До 10 ALO преди 6 години
ЗДвП беше изменен и точно в цитираният от теб член 145, ал 2 има изменение, което започва да важи от 27.12.2017. То и в предишният вариант също имаше срокове и изисквания, но кой да чете....
12
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реших, че няма да се подписват вече договори. Ха ха няма как нотариусите да се подминат. В Германия договорът е 1 страница, без нотариус и всякакви такси. Ако купуваш от частно лице може и без договор. Плащаш взимаш двата талона и регистрираш за 5-10 минути колата, като печатът номерът пред теб.