BMW вдигна завесата на бъдещата е-суперкола

Моделът с 3 мотора ще има пробег 700 км с едно зареждане
7
BMW вдигна завесата на бъдещата е-суперкола
Снимка: BMW

Компанията BMW представи плановете си развитие на гамата хибриди, които се зареждат от електропреносната мрежа и електромобили до 2025 г. Основна роля в него ще играе спортна кола с 3 електромотора, развиващи 800 к.с. Нейният пробег ще е около 700 км, отбелязва AutoMedia.bg.

Спорез документите, баварският производител предвижда пускането на общо 25 нови модела. В това число влизат 12 машини с изцяло електрически силови агрегати. Първият нов модел от гамата е представеният само преди дни спортен хибрид BMW i8 Roadster.

През 2019 г. трябва да бъде готов първият автомобил, за чиято направа са използвани електрически технологии от ново поколение. Той ще получи батерии с по-голяма плътност на заряди и усъвършенствани електромотори. Това ще бъде идцяло електрическо MINI. Година по-късно BMW ще предложи електрически кросоувър X3, а през 2021 – безпилотния iNext.

В основата на електромобилите на BMW е платформата HEAT (High-integrated Electric Drivetrain), която предвижда обединение в един алуминиев блок на електромотора, скоростната кутия и електронните компоненти. Системата ще се захранва от батерии с капацитет 60,90 и 120 кВт/ч, като пробегът ще бъде съответно 450, 550 и 700 км.

В зависимост от задвижването, електромобилите ще се оборудван с електромотор със 136 к.с. (при предно предаване) или с 272 к.с. (при задно). Като опция ще се предлага система за задвижване на двете оси. Модели, разработени от спортно подразделение на BMW – M, ще получат до 3 електромотора с по 272 к.с., като най-мощният ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: BMWBMW i8 Roadster
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мигачи не знамЗнам само че ще има един човек с адидас облечен от главата до ушите който е на волона
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мигачи ще имат ли, или и без това няма да се ползват?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теглич ще има ли?
2
3
 
1
 
! Отговори
Шофер преди 6 години
Ще има ли гараж в стил "Тардис", или отново ще трябва да паркирам в градинката?
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След четиридесет години, с това ще се трепят бгбунаците.