Лист хартия и чорапи: В помощ на шофьорите през зимата!

Некачественото гориво е още по-опасно при зимни условия
23
Лист хартия и чорапи: В помощ на шофьорите през зимата!
Снимка: Automedia

Зимата, както е добре известно, е най-тежкият сезон за шофьорите и техните автомобили. Снеговалежи, ниски температури и лед – с какво ли не се сблъскваме през този период. Повечето водачи са наясно какво трябва да имат в колата – вериги, въже за дърпане, течност за размразяване на ключалки, както и ледоразбивач. Малцина обаче се досещат за какво са нужни бели листа и стари чорапи.   

ЛИСТ ХАРТИЯ

Некачественото гориво е още по-опасно при зимни условия. Как обаче да разберем дали бензинът, който предстои да сипем, е добър? Ако е на бензиностанция от някоя голяма верига, вероятно повечето хора ще се доверят, но ако имате съмнение за продаваното гориво, на помощ идва точно лист хартия. Капват се две капки от пистолета за зареждане и се чака малко.

Ако бензинът е качествен, той ще се изпари почти веднага, без да оставя нищо. Но пък ако на хартията останат ледени кристалчета, е най-добре веднага да се потърси друга бензиностанция. Този метод работи дори при температури от -8 градуса и надолу, като отнема съвсем малко време.

ЧИФТ ЧОРАПИ

Лист хартия и чорапи: В помощ на шофьорите през зимата!
Снимка: Automedia

Защо пък ще ви трябват чорапи, които да седят в автомобила? Отговорът е доста лесен - те се поставят вечер на външните огледала. Да, вероятно ще отнеме време и ще развесели хората, които паркират до вас. На сутринта обаче те ще се мъчат да премахнат леда от огледалата (ако те не се нагряват), докато вашите ще бъдат чисти. Чорапите вършат работа и при чистачките, но е хубаво те да не бъдат притиснати към стъклото.

ПАКЕТ С ПЯСЪК

Лист хартия и чорапи: В помощ на шофьорите през зимата!
Снимка: Automedia

На всеки се случва да забуксува на заснежен или заледен участък от пътя. Нещата стават още по-сериозни, ако гумите превъртят няколко пъти и направо полират леда под тях. Ако сте сам в колата и няма кой да ви избута, нещата в студа стават доста неприятни. Тогава на помощ идва пакет с пясък, който седи в багажника. Той се изсипва под гумите и нещата се оправят. Работа ще свърши не само пясък, но натрошена наситно керемида, например.

ЧАША СЪС ЗАРЕЖДАНЕ ОТ ЗАПАЛКАТА

Лист хартия и чорапи: В помощ на шофьорите през зимата!
Снимка: Automedia

В студа няма нищо по-хубаво от чаша горешо кафе, но какво правите, ако по маршрута ви няма откъде да се снабдите с него? Ако си носите кафе от къщи, то съвсем скоро то ще е студено. Дори термосът не е ефективен, когато навън е студено. Има обаче друго решение – електрическа чаша, която се зарежда от запалката в автомобила. Тя може не само да затопли течността, но дори и да приготви нова – мощността е достатъчна, за да се свари прясно кафе или чай.

СТАРТОВ КОМПЛЕКТ С ИНВЕРТОР

Лист хартия и чорапи: В помощ на шофьорите през зимата!
Снимка: Automedia

През зимата акумулаторът е най-слабото звено в автомобилната електрическа мрежа. Дори новата батерия може да откаже, ако превозното средство е стояло няколко дни на студа, без да бъде пален двигателят. Най-лесно в случая е да се вземе ток от друга кола или през нощта акумулаторът да се сваля превантивно.

Далеч по-просто е обаче да имате на разположение стартов комплект с инвертор, който представлява малка кутийка. Тя се включва към разредения акумулатор и му помага да завърти стартера и съответно да запали двигателя. Някои от устройствата са толкова мощни, че дори след това в тях остава достатъчно енергия, за да се зареди смартфон или таблет.

Повече подобни новини четете в Automedia


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Жорко преди 1 година
Не разбрах чорапите кви требе да са, вълнени, памучни или може и пластмасови?
21
1
 
5
 
! Отговори
По-добре преди 1 година
Вместо чорапи става и със стари презервативи, но не трябва да са скъсани.
20
1
 
1
 
! Отговори
Х преди 1 година
Хмм стартов инвертор, интерсно какво ли се инвертира със стартовия инвертор?
19
1
 
12
 
! Отговори
hmgmcmc преди 1 година
тая венцеслава забравила да пише ,че трябва да си носим и пиличка за нокти ,ако недай си боже се случи нещо с ноктите да сме подготвени
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка година така наречените"най-гледани"телевизии ни съветват как да си караме колите.Миналата година някакъв *** пилеше гуми на заснежен паркинг и обясняваше как се прави.Репортерът гледаше с разбиране и тържествено каза:така се кара по заснежени пътища с предно предаване.Накрая се обърне към уважаемият зрител и заключи:а със задно всичко се прави на обратно.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колеги бихте ли ми обяснили какво е ледоразбивач?Колкото до иронията с чорапите,не всеки има подгрев на огледалата и топъл гараж.А нека някой се опита да прави анализ на горивото с така посоченият метод с хартия на някоя бензиностанция и да видим какво ще стане.
16
7
 
0
 
! Отговори
ВИдео ТЕРОР В СОФИЯ преди 1 година
БАН да даде веднага спътников аинформация за трайно и тежко увредени участъци от пътища и булеварди във връзка с НОВИ и стари тежко терористични видео камери.
Има съобщение за тежки увреждания причинявани от новата НАГЛО ПРЕСТЪПНА СИСТЕМА за ВИДЕО ТЕРОРИЗЪМ инсталирана за срещата на наркоманите от Европейския съюз в София./природата подава за наркомани на власт в Брюксел отдавна.
Освен от Космоса и от въздуха огромните аномално увреждани обеми са видими от земята и от високи места
15
7
 
0
 
! Отговори
МВР са ОПАСНИ преди 1 година
Има податка че даже и при минус 100 по целзий няма да може да с е справят с вече проучените пробиви до 20 ноември..
Убииците контролиращи МВР принуждават милиони водачи да увреждат тежко и трайно Земята ни и климата с включени зверски вредни високо радиаоктивни бели скенери и фарове..
Поят с спец зомби озверяващи наркотици служителите и ги насъскват срещу Българите предимно .Следва зверски глоби ако спазвате ЗАОКОНА .
ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА увреждането на Земята денем с включени фарове.
14
4
 
0
 
! Отговори
Терористи в София им преди 1 година
Има опит на природата да почисти Атмосферния океан от жестоки увреждания причинени с нови холограмни оръжия масово продавани от терористите на власт в София.МВР да докладва поименно кои са с точни адреси.
При рязкото сваляне на температурите се появиха специфични пробиви в пространството над нас. Засега изглеждат като снаряди за 39 мм зенитно оръжие..
13
5
 
1
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 1 година
Масовите убиици поят със спец наркотици Борисов и други временни на власт с цел ограбване на десетки милиарди от народа годишно и поразяване на милиони БЪлгари с цел ликвидация.
Подставeните на власт презобени със спец наркотици са НЕадеквАТНИ и подписват смело милиарди ненужни КОРУПЦИОННИ разходи месечно..
СМЕЛО НАРеждат нарушаване на ЗАКОНА ВКЛ ОСНОВНИЯ ЗАКОН.НЕ ИМ ПУКА ОТ ПРОКУРАТУРА и INTERPOL
12
4
 
1
 
! Отговори
Слагайте ръкавици преди 1 година
Уврежданията на главен мозък причинени от холограмни стикери НАГЛО Престъпни лепени на предни стъкла и отрязъци за в купето са трайни вкл на челен дял на главен мозък.
ВНимавайте при отлепянето.НАгли престъпнци на власт в София са поразили с холограмни отпадъци вече над 4 000 000 Българи.Засега НЯМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА пострадалите.
Слагайте ръкавици при отлепянето им за еднократна употреба.
ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО СТИКЕРИ вкл нагло престъпни холограмни оръжия
11
5
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 1 година
НАгли престъпници на власт в София принуждават милиони водачи д а купуват нагло вредни холограмни оръжия за масови убииств а и увреждания.
Цел на терористите е ликвидация на живота на Земята.
Новите холограмни скенери купувани чрез полицейски рекет от пунктове за тех прегледи нанасят тежки поражения на биосферата ,климата и обемно облъчват жертвите в купето с тип Anti СИРия масов убиец.Убиеца де вижд акато белезникав облак около жертвите.Вижте как изглежда около облъчените Борисов и Радев
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена да ви дава акъл какво да правите в колата е все едно чобанин да ви учи на ядрена физика.
А статията е подходяща за рашки или живущи по земите български пред 40-50 години
в соца.
Това са точно такива тип "иновации", соц...........

П.П. Не споделяйте такива неща със западняци защото се излагате а излагате и страната си.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като минете през всички фирмени бензиностанции в града и навсякъде бензимът е един и същ, некачествен, спокойно си зареждайте. Какво да правите? Всички зареждат от "Лукойл".
Преди години ЕКО зареждаха единствени от Солун... но и те се отказаха.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре си купете хубав автомобил. Но той така и така ще се развали по тези пътища и некачствени горива, така че напуснете България.
И тогава вече всичко ще е наред.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми стана ясно, ако на листа хартия се образуват кристали да напиша ли нещо на него до Агенцията за защита на потребителите или да му драсна клечката и да го пусна в коша до бензо-колонката ?
А, да не забравя ! Пясъка речен ли да бъде или задължително морски ?
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
@4 Бобчо

Харесваш ми! Знаеш какво говориш! Слушайте го човека! Заради ей такива тариакти сервизите са пълни, пък и аз пари си лагам в джоба покрай тях. Слушайте го човека, няма за съжалявате. Ама повече го слушайте, че на жената диаманти купих за коледа и трябва да избия парите. Вечер дори си оставяйте акомулаторите навън, да се проветряват. Свеж въздух и природа, идеално!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смех тодоро пак ли сме на тавана ми как бре нет има и тв топло ти пък
4
19
 
11
 
! Отговори
Бобчо преди 1 година
Отново пълни глупости със съветите за шофьорите. Чорапи върху огледалата - ай ся, кола без подгрев на огледалата, трудна работа все още да е в движение такъв ватомобил. Капка бензин на хартия, кристалчета...ама не сме в Русия...Пясък, добре. Кафе в колата, че и подгряваща чаша.... Няколко дни без да палим мотора и после няма да запалим...глупости. Автомобил с изправна ел.система дори след месец в студа ще запали без проблем.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Презервативи стават за всичко.