Край! Volkswagen спира Jetta за Европа

Инвестира $3.3 млрд. за да увеличи пазарния си дял в САЩ
16 яну 2018 14:10, Красимир Ангелов
23
Край! Volkswagen спира Jetta за Европа
Снимка: VW

Volkswagen повече няма да предлага своя седан Jetta на европейските пазари, съобщиха от компанията при премиерата на седмото поколение на модела. Тя се състоя на откритото през уикенда автомобилно изложение в Детройт.

Седанът Jetta от доста години се произвежда в Мексико и е насочен главно за северноамериканските пазари. В Европа, където на почит са хечбек моделите, Jetta се продава много слабо. Изключението са няколко източноевропейски пазара, включително България, където седаните са традиционно популярни.

От VW обаче са категорични, че седмата генерация на модела изобщо няма да се произвежда в европейска версия. През миналата година Volkswagen е продал 115 000 бройки от Jetta в САЩ, докато в Европа сделките са за едва 5368 автомобила (данни на JATO Dynamics).

Междувременно шефът на марката VW Херберт Дийс обяви в Детройт, че планира да инвестира 3.3 милиарда долара в следващите три години, за да разшири присъствието си на щатския пазар. В момента водещият световен производител на автомобили има едва около 2% пазарен дял в САЩ.

"Най-после искаме да го направим като хората", обяви Дийс при премиерата на Jetta. "През миналата година успяхме значително да намалим загубите си в Северна Америка".

По-голямата част от средставата ще бъдат вложени в нови модели, най-вече кросоувъри, проектирани основно с мисъл за американския пазар. Целта е пазарният дял на марката VW да постигне поне 5 на сто, а от 2020 американските операции на компанията да излязат на печалба.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: VolkswagenVolkswagen Jetta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да ми липсват ако спрат и останалите модели на марката!Това го казвам като настоящ собственик на модел на концерна!Никога повече няма да направя тази грешка!!!
1
4
 
15
 
! Отговори
българина преди 6 години
голям праз модели се спират всеки ден, разбирам да бяха спрели хляба