Адреналин, авантюризъм: Силни усещания с 6 вида гуми за Lamborghini Urus

Суперавтомобилът в SUV дегизировка ще може да бъде поръчан с гигантски 23-инчови джанти
Обновена: 17 яну 2018 16:48 | 17 яну 2018 15:53, Венцислава Вельова
0
Адреналин, авантюризъм: Силни усещания с 6 вида гуми за Lamborghini Urus
Снимка: Lamborghini

Lamborghini Urus в никакъв случай не е поредното обикновено SUV, така че може би не е изненадващо, че на италианския производител на гуми Pirelli му се е наложило да адаптира технологиите си специално за новия спортен джип от Болоня. Pirelli, който е и единственият доставчик на гуми във Формула 1, дори признаха, че са изпитвали "технически предизвикателства" да разработят подходяща каучукова смес, която да отговаря на нуждите на модела, който Lamborghini описва като първото истинско супер SUV.

Pirelli са канализирали усилията си в разработката на смес и грайфер, които подхождат на невероятното представяне на Urus и на гъвкавостта му, изразяваща се в това да е еднакво бърз и динамичен както на пътя, така и извън него. Така или иначе, ненужно е да се заблуждаваме, че някой от собствениците на Urus би проявил достатъчно смелост и неблагоразумие да изкара своето Lamborghini извън асфалта.

Pirelli ще предлага общо 6 различни типа гуми за Urus, като те ще са от моделите P Zero, P Zero Corsa и Scorpion. Всички те ще са напълно съвместими с огромните джанти на новото SUV, които ще варират в размер от 21 до 23 инча.

Адреналин, авантюризъм: Силни усещания с 6 вида гуми за Lamborghini Urus
Снимка: Lamborghini

От Pirelli уточняват, че P Zero Corsa гумите са специално разработени за постигане на "висок адреналин на писта", което означава, че моделът най-вероятно ще е обут именно с тях, когато в идните седмици атакува рекорда за най-бърз джип на митичното германско трасе "Нюрбургринг". Колкото до другите два типа гуми, стандратните Pirelli P Zero са предвидени за "любителите на силните усещания", докато гумите от типа Scorpion са за "екстремно ползване". Последните са подходящи за моментите, в които собствениците на Urus все пак се почувстват достатъчно авантюристично настроени, за да кривнат от добре асфалтирания път... със своето возило за около 200 000 евро.

Адреналин, авантюризъм: Силни усещания с 6 вида гуми за Lamborghini Urus
Снимка: Lamborghini

Без значение дали е обут с летни, зимни или всесезонни гуми, Lamborghini Urus се очертава като чудовищен SUV модел, ако съдим по динамичните му характеристики. От 0 до 100 км/ч той ускорява за 3.6 секунди, до 200 км/ч хронометърът отброява 12.8 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч. За да успее да спре ефективно, на Urus са му необходими и големи спирачки, като в случая керамичните дискове са с размер 440 мм отпред и 370 мм отзад. Те са стандартни за Urus и се предлагат срещу доплащане в Bentley Bentayga.

От Lamborghini прогнозират, че ще продадат 1000 бройки от Urus през 2018 г., преди да увеличат производствените обеми през 2019 г., когато се очаква да бъдат пласирани 3500 автомобила от модела. Ако тези цели бъдат достигнати, това би означавало, че компанията от Болоня почти ще удвои годишните си продажби в сравнение с миналата година, когато успя да продаде общо 3815 автомобила.

Повече подобни новини четете в Automedia


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари