Фантастиката – в реалност: Годината на автономните коли

Експерти от автоиндустрията прогнозират навлизането им до края на 2018 г.
18 яну 2018 19:15,
13

Автомобилите без шофьори ще станат реалност до края на тази година. Това прогнозираха от автоиндустрията по време на мото изложението в Детройт, което се провежда в момента, съобщи Bulgaria ON AIR.

От години концепцията за превозни средства без шофьор е фикс идея на редица автомобилни производители. През настоящата година научната фантастика се доближава все по-близо до нас и т.нар. автономни автомобили не само ще бъдат усъвършенствани, но се очаква и да стигнат до масовия пазар.

"2018 ще бъде запомнена като годината, в която научните проекти се превръщат в реалност. Само нашата компания ще пусне на пазара над 2 милиона автономни автомобила", коментира инженерът Джак Уийст. 

Най-голямо внимание на автоизложението привлече моделът на шведската компания "Айнрайд". Иновативният камион без шофьор предоставя възможност за транспортирането на по-голям обем товар. Очаква се той да потегли на шведските магистрали по-късно тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
33
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Дрън дрън, автономни коли, глупости на таркалета. Най-великата кола е руската Лада. По-велики от руснаците в автомобилостроенето няма и и ФАЩ никога няма да ги стигне!
12
0
 
33
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
а, *** той моя автопилот си бачка перфектно - пила кило и канче и се пребирам без и да резбера как
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шофьорите са една дота неприятна гилдия крадливо и нескопосано племе , вечно мрънкащо , пиещо-пушещо и скатаващо се от работа . ще се радвам да отиде в историята .
10
1
 
36
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Идеята въобще не е лоша.Автономни камиони,автобуси,автомобили...Всичко ще допринесе за развитие на индустрията и за подобряването на качеството на живот на хората.НО ... Това значи, че автобусни шофьори,спедиция,всичко свързано с кормилото е аут!Това са много хора,и тук е недостатъка на капитализма.Той е на нож с иновацията,защото иска от работника максимум за по-малко пари.Трябва компромис,или намаляване работното време и назначаване повече хора или ... Джак *** ще се окаже неприятен пророк!
9
0
 
37
 
! Отговори
edin преди 6 години
В БГ това поне близките 30 години не може да се вкара впредвид окаяното състояние на пътищата.
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
целта е да не се плаща професията шофьор
7
2
 
37
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Дрън дрънПоне близките 20г няма да станат масово явление защото тези возила ще искат друг тип инфраструктура.Друго законодателство.
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автономни ги разбирам сами да си плащат разходите, тогава и сами ще се управляват.До тогава са си скъп механизират кон, който все пак "храня"
5
3
 
43
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
До Анонимен 1Абе те бащите ни и интернет не са имали. Ти, що си изпълзал от пещерата ако там то е по-хубаво?
4
1
 
34
 
! Отговори
От Индустрията преди 6 години
Няма никакъв шанс , пак някой не е разбрал. Напълно автономни колите не тая още 5 до 10 години няма да има . Докато се направят свестни регулации и някои неща като Connected cars не станат стандарт.
3
4
 
41
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Така срещу доста пари ще ми отнемат цялото удоволствие от шофирането. Като не ми се кара вземам метрото.
2
3
 
38
 
! Отговори
Абсолютно си прав! преди 6 години
До АнонименПо-голяма тъпотия не бях чувал! Като искам да се возя в кола , ще си взема такси!
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия каруци, ако се бъгнат ще се превърнат в ковчези на колела. Бащите ви цел живот в автономни коли са се возили изнежили сте се като евро бюрократи.