BMW с цел: Вадят конкурент на Tesla до 2021 г.

Електромобилът на баварците ще изминава 700 км с едно зареждане
21 яну 2018 19:22,
17
BMW с цел: Вадят конкурент на Tesla до 2021 г.
Снимка: BMW

Германският производител BMW разработва своя следващ електромобил, който ще трябва да се конкурира с машините на Tesla. Моделът е част от проекта iNext, като ще може да изминава до 700 км с едно зареждане, съобщава Motortrend.

Серийното производство на електрическата кола на баварците обаче ще може да стартира не по-рано от 2021 г. В компанията все още не са взели крайно решение за това от кой клас ще бъде автомобилът. Възможно е той да се конкурира с Tesla Model S, но не е изключено да бъде и по-компактна машина, която да си съперничи с Tesla Model 3.

Според информациите, новият модел на баварците ще повтаря до голяма степен концептуалния седан i Vision Dynamics (на снимката), представен през есента на автосалона във Франкфурт. Прототипът има пробег от 600 км, ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и развива максимална скорост от 200 км/ч.

Като цяло плановете на BMW предвиждат до 2025 г. да бъдат готови 25 електрифицирани модела. От тях 13 ще са хибриди, а останалите 12 - чисти електромобили.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
ахаха всички марки от 2 години говорят и се бият по гърдите как правели, как щели да са по-добри от Тесла.. а до момента какво имат, едно нищо..само статийки!
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъск не получава заплата, но всяка година му гласуват бонус от 1 млн. долара и източва субсидии за стотици милиони от държавата. Как мамка му става това в "демократична" страна???
11
2
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Моят вибратор е с китайски батерии.Много съм доволен.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9 а така ..много си прав ...ако ти трябват ракетни двигатели вземи си Руски .... ако ти трябва автомат ..Калашник да е ...
9
1
 
13
 
! Отговори
мда преди 6 години
Ба ние у Пловдив ..оше 1980 праехме електрокари бре .... теа какво се пънат с техните електри4ки ....... ако не бе паднал социялизъма ...сега ъ Пловдив щехме Камиони на батерии да прайм ...ама нейсе ...
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варта прави специални сребърни батерии за немските подводници а тоя тръгнал да ми говори за недоразумения. Ако трябва да избирам батерия ще си избера марка която се занимава с това като Варта, тошиба и тн. Ако трябва да избирам бормашина ще ви взема Бош или сименс, ако трябва да избирам телефон ще си взема ЛГ и тн. Всеки да си знае мястото.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересен е въпроса кое ще е определящо за живота на един електромобил. При двигателите с ДВГ е ясно. Теоретично един електромобил би трябвало да е вечен. Производителите едва ли ще са доволни от подобна переспектива
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сандо 2Ще произвежда предплатените от второто тримесечие на 2017г.
5
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
А немските батериики къде са строени другаре със сигурност не са произведени от недоразуменията Варта и Бош!
4
0
 
7
 
! Отговори
Dedo преди 6 години
hahahaha, a в гига фабриката сигурно правят хамбургери....
3
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тесла е с двигатели, ПРОЕКТИРАНИ и построени в Китай, батрерии, проектирани и построени в Китай, контролери на батериите, проектирани и построени в Китай. Какво друго електрическо има в един електрически автомобил? Само двигателите на Тесла С са от Сингапур. Но май и те са проектирани в Китай. Не съм сигурен.
2
5
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
с други думи сега почват. а къде ли ще Тесла след 4 години?
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А доста дървени философи твърдяха, че Tesla не разполага с конкурентни предимства и всеки може да я конкурира когато си пожелае.