Портокал vs. Тesla Model S: Кой ще спечели?

Собственик на е-автомобила излъга автопилота на колата
21 яну 2018 22:44,
21

Собственик на Tesla Model S публикува видео в YouTube, на което показва как може да бъде накаран да работи автопилота на електромобила с помощта на портокал.

Съгласно инструкцията на производителя, при включване на автопилота ръцете на водача трябва задължително да бъдат поставени на волана. Както се вижда от видеото, този водач на Model S е надхитрил безпилотната система, като е използвал обикновен плод.

Тежестта на потрокала явно е напълно достатъчна, за да може безпилотната система да реши, че това е ръката на шофьора. Все пак трябва да се отбележи, че авторът на видеото препоръчва този трик да не бъде използван.

Засега няма реакция и от Tesla Motors, но от компанията нееднократно са подчертавали, че системата за автопилот не е пълноценен заместник на водача. Тя само му помага, затова собствениците на електромобили трябва задължително да се придържат към инструкциите за използване, дадени им от производителя.
 
А за още новини от автомобилния свят четете Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: теслапортокалteslaModel S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
s8 преди 6 години
Па жената си купи S 8 телефон и го направи да се отключва само ако тя го погледне,Да *** язе я снимах с моя телефон и сега като и отвора снимката и го обърна към нейния тел и си го отключвам и си разгледам дали си пише с некой хаймана по фейса :)
16
1
 
1
 
! Отговори
@14 преди 6 години
Всъщност автопилота е доказано по-надежден при извънредни ситуации. Естествено, нищо не може да предвиди пешеходец, пресичащ на 5м преди светофар на червено по диагонал. Или *** хлапе изскачащо в сумрака. Точно затова от Тесла съветват да внимаваш в пътя, а не да си играеш с портокали. Много ще ми е интересно ако някой българин заснеме как се държи компютъра на Тесла на родния лунен пейзаж.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тесла на автопилот и с портокал на волана е по безопасна от 80% от "шоферите" в БГ
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето, до тук бяха пешеходците. Така или иначе, вече повечето хора немогат да карат. Сега животът на пресичащите е изцяло в ръцете на алгоритми, които не са надеждни.
13
1
 
4
 
! Отговори
Колко е глупав преди 6 години
Е сега ако някой се самоубие от простотията която показва уж големия мозък... спокойно ще бъде арестуван и съден....хахаха кооолко е простичък и празноглав....хахаххаха..а ако има и съвест цял живот ще се чуди коя *** мозъчна клетка го е накарала да направи този голяяям номер хахаххаа.
12
0
 
4
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
В крайна сметка автопилота е за улеснение. А да си държиш ръцете на волана е въпрос на сигурност. Естествено че можеш да намериш 'хак' на системата, но за това не са виновни тесла - те не могат да предвидят всички ситуации на умишлено 'прецакване'- например ако толкова искаш можеш да сложиш и ръце на манекен, но защо ти е да го правиш... В крайна сметка има инструкции. Ако не ги спазваш производителя не носи отговорност. Със всяка кола/стока е така.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е вие пък, като чуете автопилот, не си мислите като при самолетите, дето го пускаш и бегаш да пиеш едно кафе. До скоро на колите автопилотът беше само да ти поддържа газта и нищо друго.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да дойде в България да пробва,в първата дупка ще трябва да търси портокала из цялата кола,ако е по-дълбока може да му се наложи и предното стъкло да сменя.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дървени философи колкото щеш. Това можело, пък онова неставало, абе... я си ..ете майкат всичките!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МогА друго да фана с ръцете така
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Все пак трябва да се отбележи, че авторът на видеото препоръчва този трик да не бъде използван."===Винаги, когато покажеш на някого как да надхитри система и му кажеш, че не трябва да го прави,, естествено, че ще го прави.
6
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автопилот, при който трябва да си държиш ръцете на волана, това какво ви говори? Че системата е бъгава и е пълен ***.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То идеята не е да надхитриш колата за да се пребиеш, а да караш / да се возиш по-лесно и по-сигурно. Иначе желаяещи да си трошат главите много.
4
6
 
25
 
! Отговори
Шофьор на ТИР преди 6 години
и като ръцете ми са на волана, за чий ми е автопилот?
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тиква става ли че си имаме в изобилие но електрокара тесла е много изнежен за нашите окопи наречени пътища затова не е актуален по нашите ширини.
2
7
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Който е нормален и това не го интересува, няма да го чете и няма да пише *** коментари отдолу
1
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и! Нас нормалните, какво ни интересува това!