Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Причината за това са незадоволителните резултати на Auris
22 яну 2018 16:15, Красимир Ангелов
3
Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа
Снимка: Toyota

Японският производител Toyota възнамерява да върне на някои европейски пазари хечбек-версията на модела си Corolla, като това ще стане още в първите месеци на годината, съобщава Autocar, като се позовава на официлни източници.

Първият пазар за модела ще бъде Великобритания, където за последно Corolla се предлагаше като хечбек през 2007 г. Причината за решението на компанията са незадоволителните резултати на Auris. За миналата година от този модел са продадени около 14 000 бройки, което е с 3000 по-малко от 2016 г.

В Toyota очакват интересът към Auris да продължи да спада и затова ще го заменят с напълно нов автомобил. Той ще бъде изграден на новата глобална платформа на компанията, която ще позволи използването на различни хибридни и бензинови агрегати.

Всъщност хечбекът Corolla ще разчита на 1,2-литровия бензинов мотор и 1,8-литровия хибрид от Auris. Японците обаче нямат намерение да предложат дизелова версия на модела, въпреки популярността на това гориво на Стария континент.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ВеликобританияToyota Corolla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно дизелът е дявола, а бензина е новия бог с великите 1,2-1,4см3 и напомпени до 150к/с хибриди. Явно е че няма добра технилогия за акумулиране на ток и производителите предлагат по-нещо, просто да ги има в новините...
2
3
 
12
 
! Отговори
Градинаров преди 6 години
До АнонименВърви в Южна америка , Африка , средна и източна Азия и виж колко 20 и + годишни Тойоти Короли се движат. Защо ли?....надеждност , особено японските сглобки които са най-качествени.
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кофти! Пак ще връщат този леген.