BMW с цел: Да се върне на върха в премиум-сегмента до 2020 г.

Баварците са убедени, че ще успеят да наваксат изоставането от Mercedes-Benz
24 яну 2018 13:00, Красимир Ангелов
15
BMW с цел: Да се върне на върха в премиум-сегмента до 2020 г.
Снимка: BMW

Германският производител BMW си е поставил за цел до 2 години да изпревари Mercedes-Benz по обем на продажби и да си върне първото място в премиум-сегмента, обяви изпълнителният директор на компанията Харалд Крюгер пред списанието Manager Magazin.

Според топ-мениджъра, подобна цел може да бъде постигната след щателен разбор на дейността на конкурентите, както и с въвеждането на нова програма за раздвижване на пазара. Тя включва предлагане на нови модели и отнемане на продажбите от други марки.

"През 2020 г. ние отново ще бъдем №1 по брой продадени автомобили. Това е задачата, която съм поставил пред екипа ми. Целта обаче не е само да продадем най-много, но и да заемем първо място по удовлетвореност от клиентите", коментира Крюгер.

Баварците бяха глобален лидер по продажби в премиум-сегмента в продължение на 10 години, но през 2016 г. отстъпиха тази позиция на Mеrcedes-Benz. Основната причина бе голямото търсене на хечбека A-Class, който задмина BMW 1-Series. През 2017 г. BMW записа ръст на продажбите от 4,2% - до 2,09 млн. нови леки коли и SUV, но при Mercedes-Benz увеличението е с 9,9% - до 2,29 млн.

В Мюнхен смятат, че тази тенденция ще започне да се променя още през тази и следващата година. Това ще стане с пускането на новото BMW X7, чиято премиера ще се състои през есента. През 2019 г. трябва да излезе и следващата генерация на BMW 3-Series, която е основен коз в стратегията на марката.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: BMWMercedes-BenzХаралд Крюгер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
уплашен преди 6 години
Тука край блока всичнки ограждения и пътни знаци са съборени от БМВта. Голяма работа, големи дрифтове. Мен лично ме е блъскало БМВ в задръстване-поради нервен шофьор. Изобшо гледам на марката като потенциална опасност за мен и околните!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Италианско - правилно.Италянско - грешно!
12
1
 
3
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Няма нужда да плашат на някой за да им каже за успеха на х7? Ще им го кажа безплатно, прилича на евтина китайска реплика от 2000г на нещо.... А по отношение на качеството са на ниво леко над италянското..
11
0
 
2
 
! Отговори
do 10 преди 6 години
Не, мия стъклата и в свободното си време чопля в интернет.Жегна ли се? Щом в работно време ти отговарям, дали шия седалки? М?
10
3
 
3
 
! Отговори
До до7 Пристана на и преди 6 години
Да не би да шиеш седалки?
9
1
 
3
 
! Отговори
до7 Пристана на исти преди 6 години
Виждал съм. Нещо повече, работя за БМВ. Ама какво от това? Това не ме прави сляп фен, просто този ОЕМ е източник на доходите ми.А ти виждал ли си продуктовите гами на брандовете на VW?
8
9
 
16
 
! Отговори
Бен Ган преди 6 години
В България, най-големите селяни карат БМВ!ФАКТ
7
1
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 5,Ти виждал ли си продуктовата гама на не БМВ? Имат 8-ет модела освен лимузината.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОпа къде започна да сравняваш жабарските коли с немските?!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там е работата, че БМВ, както и Даймлер имат единствено премиум-класа за цел. В това отношение VW постъпват по-умно, като предлагат всички класове - от най-ниския до най-високия. От Сеат през Шкода и VW до Ауди. От Ауди през Порше и Ламборгини до Бугати. И Бентли.А всички тея модели базират на една платформа и пестят пари за разработка по отделно на всеки от тях.
4
5
 
7
 
! Отговори
M преди 6 години
Е чак пък толкова да са убедени, не е здравословно. Освен това те докато наваксват, другите няма да стоят на едно място. Така че ще гледаме, ама нека са по-скромни все пак, че току и след 2020г. тичат след Мерцедес. Ако дотогава не ги изпреварят и от Ауди :-)
3
6
 
11
 
! Отговори
шофер преди 6 години
Баварецо е яка кола. Все пак е германска.
2
7
 
9
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Първо да преодолеят изоставането си от Лада и после да преследват Mercedes-Benz. Не може да почнеш направо от А група...
1
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
В багажника на Москвича си имам тесла модел тип "С" (селска)...