Определиха Bugatti Type 57 за най-разкошния автомобил

SC Atlantic Coupe от 1936 г. е произведен в три екземпляра
Обновена: 15 фев 2018 06:54 | 14 фев 2018 11:34, Красимир Ангелов
3
Определиха Bugatti Type 57 за най-разкошния автомобил

Рядък автомобил Bugatti бе признат за най-значителния и най-разкошeни автомобил на текущата година. Колата, която получи престижна награда и представлява короната на дизайнерската мисъл на марката, може да се види на изложба в Париж.

Елегантният Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe от 1936 г.  бе удостоен с приза Best of the Best Award на специална церемония във френската столица. Това означава, че в момента този конкретен модел е признат от всички реномирани експерти като един от най-ценните и значими автомобили в историята.

Колата стана победител в осемте най-значими състезания по света, което й позволи сериозно да задмине всички свои потенциални конкуренти.

През последните десетилетия Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe е постоянно в ръцете на различни колекционери. Първи си го купува прочутият ценител на редки автомобили Питър Уилямс. Търгът се състои през 1971 г. Тогава колата преминава в частни ръце за 59 000 долара.

В семейството на Уилямсън автомобилът остава до 2010 г., след което отново е изложена на търг. Новият щастлив собственик на колата става председателят на Walmart Роб Уолтън. Заради правото да вкара Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe в гаража си, той трябва да плати сериозната сума от 40 милиона долара.

В момента автомобилът е изложен за публиката в Париж и всеки, който може да си позволи да влезе на събитието, може да му се наслади. През септември миналата година колата също така успя да посети автомобилното изложение в Лос Анджелис. Още тогава започнаха да й предсказват победата в престижния конкурс през 2018 г.

Още снимки на уникалната ретро кола вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Bugatti Type 57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма глупост сте напидали, или пък сте объркали снимката. Поздрави 😂
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо разбрах, че малко се продава! Сигурно не е много добра, иначе ще е обратното!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз имам в гаража си ЗАД 865А. Чудо на съветската мисъл!