Електрическият Opel Corsa готов през 2020-а

Компанията иска да стане зелен автопроизводител №1 в Европа
Обновена: 15 фев 2018 16:04 | 15 фев 2018 15:30, Красимир Ангелов
22
Електрическият Opel Corsa готов през 2020-а
Снимка: Opel

Следващото поколение на компактния модел Opel Corsa ще има изцяло електрическа версия, съобщават от прес-службата на германската марка.

Новата Corsa, в чиято основа се очаква да бъде следващото поколение на Peugeot 208, ще излезе през 2019 г. Електрическата модификация ще дебютира година по-късно. Производството на модела ще е в завода в Сарагоса, ако бъдат уредени проблемите между производителя и работниците там.

През есента на 2017 г. Opel обяви плана си за развитие на компанията, който се казва PACE! И предвижда през 2020 г. марката да бъде на печалба, като за целта ще се унифицират платформите и двигателите, а също така ще се премине масово към хибридни и електрически силови агрегати.

Целта на производителя е през 2024 г. Opel да стане "зелен автомобилен производител №1 в Европа". За целта германците ще създадат екологична модификация на всеки един свой модел и ще увеличат финансирането на програмата за разрабоки на хибридни, електрически и водородни автомобили.

До 2020 г. в гамата на марката ще има поне 4 нови "зелени" модела, включително хибриден Grandland X и електрическа Corsa.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Opel Corsa
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
До дедо Ташунко преди 6 години
Ще следваме житейския ти опит! Сигурни сме, че така си спестил за компютъра си!
19
3
 
1
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
Пере ви трифазния. Внуците може и да карат на ток щот петрола ще сме го изгорили до тогава
18
2
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
До Сирил Рихтюз, номер 17. Започвай да пестиш от закуските и от тоалетната хартия. Вместо четирипластова, купувай еднопластова, стават и вестниците в случая. Така ще спестиш не само за електричка, а и за магаричка!
17
1
 
4
 
! Отговори
Сирил Рихтюз преди 6 години
ЗАпочвам да пестя за тази електричка!
16
1
 
10
 
! Отговори
бАЙ Шили преди 6 години
Иликтрики...хибриди и не знам кво си...Ако толкова милееха за природата защо не развиваха ДВГ на LPG??? За половин век щяха да са традиция вече.... Какво излиза от ауспуха на такива ДВГ и какво от тези на бенз или дизел???Всичко е прах в очите ни!Кинти, кинти и пак кинти е в основата. Но ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ рано или късно ще ни го върне тъпкано барабар с лихвите.....то май май започва връщането....
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...има софтуерни програми които отделят малък заряд от всички батерии без да прегрява целият пакет..."Извъднъж, Ванка(колко си ***) оборо половината термодинамика и три-четвърти от традиционната физика. Щото имало софтуер и пакет батерии, то видиш ли, те не греели. Хахахахах... Е, верно - по-лесни са за охлаждане(с 5%?!?) но определено греят, че чак тракат мамата на Илончо...
14
3
 
2
 
! Отговори
Мегачеп преди 6 години
Опел - блицкола за истински мъже!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е еко балон.Колите с вътрешно горене са на път на забрана .В много от големите градове дори и нов дизел неможеш да караш или поне ,не всеки ден.В София, положението е катастрофално.Проблема започва от нивото на културата (всеки гори,топли),стар авто парк,и тн ,На запад се усетиха ,така че ,ако ни изтърпят още в ЕС то,щте дойде и в България са
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10. Грешката е мия Извинявам се.Просто френските коли винаги са ми били антипатични и не се интересувам от тях. А аз все пак си мислех че немците правят нещо в Опел а то май само са си бърка ли в носа
11
4
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
Новите модели най вече спортният модел на тесла ще минава 1000км. с едно зареждане. Нисан имат нова версия на Leaf 3 ти модел 280 мили с едно зареждане и е с по малка цена. А доколкото за коментиращия по долу еко балон или там с какво са му напълнили главата може да си кара ако иска и каруца. Тук в Англия се изграждат нови инфраструктури всяка седмица за електрически коли, автобуси и влакове(които са на батерии).Слушай тръмпчо и путинчо те ще те оправят... отзад.
10
3
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Opel бяха част от GM. Вече са собственост на Peugeot. И всичко свършва тук.
9
6
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
Коментари 2и4 са мои.До 3.В СССР е имало електрически камион с тиранти като на тролейбуси. Но не е толкова практичен. Сегашните батерии са в хиляди пъти по-добри и има софтуерни програми които отделят малък заряд от всички батерии без да прегрява целият пакет. Справка в колата на Тесла има 7800 батерии от рода на 18650.Те са по големи от нормалните и са литево йонни.
8
7
 
10
 
! Отговори
ззз преди 6 години
Само чакам кога ще се спука поредният еко балон!Единствената иновация в тези мотокари е батерията, която е над 60% от цената на колата и след 4-5 години се изхвърля (и не подлежи на рециклиране). Но това всъщнос е мечтата на автопроизводителя: да накара потребителя на всеки 4-5 години да си купува нова кола. Е да, ама когато цените започват от 40 бона и без тенденция за падане, ами някак множко идва!Ама нали е модерно - карй да върви!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 1Между онези и сегашните мотори, контролери, батерии има огромна разлика.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какви са тези глупост 3 години една кола на ток да правят. На гаражните майстори тов аим отнема няколко месеца.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все си мисля че с електрички ще излезнат на печалба. Ще си продавават пижляците с емблемата на опел.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До едно.Ами никога щото Русия е в лигата на петролните крале.Не че и Америка не е ама там се правят електрически коли както и Шевролет започна да произвежда.
3
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 6 години
Има разработки на елктрически жигули по соц време. Изминавали са с едно зареждане по 200 км, но батериите са били на някаква сребърна основа и са стрували над 50 хил долара, което е обмислило цялата работа.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оффффф Красюююю. До 2020 смятам да си направя план на финансите и изплащам Tesla Mode S. Опел и и всички други са на години след Мъск и неговата компания. Само за пускането на Модел S са му отнели 10 години подготовка и тестове. Както и е един от най -добрите софтуерни инженери. Има документален филм. Да не говорим че Опел е част от GM. Всички си плюха в устите да не развиват хибриди и електрически коли за да се продава петрол. Някой *** ми викат "Ква е тая Приус? " мии 4.5 на сто такава
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А електрическа Лада когда?