Ще си купите ли пак кола, произведена в Русия?

Западни марки произвеждат там, но засега само за местния пазар
21 фев 2018 12:15, Красимир Ангелов
205
Ще си купите ли пак кола, произведена в Русия?
Снимка: Reuters

Възстановяването на руския пазар на нови автомобили е факт, въпреки че много анализатори предупреждават, че страната върви към криза. В същото време точно пазарът в Русия се смята за този, който има най-сериозен потенциал за ръст тази година, въпреки че изостава по показатели от тези в развитите държави.

Все повече компании строят заводи за автомобили в страната, а с възстановяването на пазара, производството там се увеличава. Само в последните дни Mazda и Skoda обявиха, че увеличават производството си в Русия.

Чехите потвърдиха, че основният обем продажби в Русия са точно коли, произведени от Skoda на място, а най-новото попълнение в производствената гама е SUV моделът Karoq. Подготовката за старта на производството в Нижний Новгород е отнела 18 месеца и е погълнала инвестиции в размер на 87,5 милиона евро.

Там вече се произвеждат Skoda Octavia и VW Jetta, а доскоро и Skoda Yeti. VW и Skoda използват производствените мощности на някогашния съветски гигант ГАЗ от 2011 година насам, а през 2017 двете страни подписаха нов договор.

В същото време Mazda стартира производството на трети модел от гамата си в завода "Sollers Mazda" във Владивосток. Новият модел е CX-9, а досега там се сглобяваха моделите 6 и CX-5, като всички те са предназначени за руския пазар. Двете компании – Mazda и руският й партньор Sollers, строят и завод за двигатели, който също ще е във Владивосток, тъй като разчитат на ръст на местния пазар.

Естествено, голяма част от продукцията на заводите в Русия би имала шансове да покрие изискванията на ЕС – като качество и екологичност, но остава въпросът: Дали тези автомобили ще спечелят доверието на купувачите в Европа?

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дали тези автомобили ще спечелят доверието на купувачите в Европа?" бих си купил рускан, немска, американска, китайска, индонезииска и т.н. кола или каквато и да е друга стока. Не робувам на марковата комплексарщина - ако един продукт предлага по-добро съотношение цена-качество спрямо друг - взимам го без значение от къде е
108
1
 
10
 
! Отговори
к преди 6 години
напоследък оба1е и тежките им камиони и най-големите им СУВ-та не стават щото Американците започнаха да им слагат 3.6 л двигател, който едва крета на *** газ - на 3000 оборота не мога да вдина 100 км/чРуските и Китайските коли поне не се чупят толкова често като Американските ( що им викат Американски като се произвеждат в Индия и Мексико .... хикой не знае) и струват на половината на Американските бараки
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих си купил само Т 34
106
3
 
13
 
! Отговори
к преди 6 години
не, ще си купя кола произведена в Мексико или в Индия, щото повечето от Американските бараки се произвеждат точно там, а и голяма част от "западните" автомобили никога в живота си не сам карал по-счупена кола от шевролет или форд - единственно най-тежките им камиони све още стават, колите им се чупят повече от комунистическите москвичи и жигули
105
3
 
4
 
! Отговори
ddt преди 6 години
не
104
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя сайт става все по русофилски. Нямам думи. Руснак и техника? Вие добре ли сте?
103
3
 
15
 
! Отговори
........ преди 6 години
Егати статията логично взаимоизключваща се.Ще ки купите ли кола от Русия-хем с пропаганден подтескт хем ни уведомяват за още и още построени заводи в РФ. Ами нормално тама и има вече 18 завода за автомобили и за 2017г. руският пазар за потребление на автомобили е най големият в Европа /почти колкото немският/ и 4-тият най голям в света, като половината от произведените автомобили отиват за износ.Само неразбирам защо у нас в БГ няма нито един завод за автомоболи.Нали сме горд еврочлен.
102
3
 
6
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 97Всъщност вие не знаете нито едно изобретение в електрониката. Само евентуално може да ползвате устройства използващи изобретения и открития на огромен брой учени, измежду които и много руснаци.
101
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си направите труда да проверите как се продава Лада 4х4 в Европа, ще се изненадате.Който разбира и иска да си върши работа, а не да се фръцка, си купува такава.
100
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си купите ли пак кола, произведена в Русия?Да не съм луд.
99
5
 
14
 
! Отговори
Бачо Киро преди 6 години
Наслушали сме се на: "болт забит с чук държи по-добре от пирон, завит с отверка", "Сделяно в СССР, ама само сряда, да е трезвен персонала" и т.н. В същото време 40-50 годишни Лади и Жигули, поддържани (или не) с "подръчни материали" си се движат по нашите (не)пътища спокойно. Търся кола за жената, 7-8 годишни "западняци" масово са в такова окаяно състояние, че не ми се говори! Трудно ще пуснат руска сглобка на ЕС пазара, че немеца трябва да плаща за сиртакито на гръка някак!
98
6
 
10
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Кола от Раша ?....Само с опрян пистолет на тила !
97
5
 
17
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Лично съм карал УАЗ-469 1986г и G класа 280 с блокажи двоини.Уазката няма екстри и се кара трудно но минава от всякъде кал сняг стръмен наклон .Докато мерцедеса има мн.екстри върви по асфалта добре но в кал и сняг се окопава като ,пате в калчища;ДОРИ съм правил показно на ГЕРМАНЦИ ИТАЛИАНЦИ АМЕРИКАНЦИ И др.
96
5
 
9
 
! Отговори
буахахаа преди 6 години
До Анонименпак си осведомен ама от фейк нюза.Всъщност в специализираните фин.издания като Блумбърг пишат обратното: Двата рез.фонда в РФ са попълнени до 258 млрд.долара а валутните резерви /без златните/ са вече 578 млрд.долара.На всичкото отгоре за 2017г. търговският излишък на Руския е +225 млрд.долара а излишъка по текущата сметка само е +89 млрд.долара.Така че наздраве на фейка и не ги мисли руснаците.
95
3
 
16
 
! Отговори
до 97 преди 6 години
Отвори си учебника по физика.Царска русия е била с доста инвестиции в науката.
94
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всички горски стопанства експлоатират Лада 4х4. Преди време бяха закупили Грейт Уол ама се оказа че отстъпва много от проходимостта на Ладата та сега пак масово се закупуват Лади за новите Веста, Калина Крос, Гранта модели нищо не мога да кажа освен че виждам хора които са си купили нови такива но отзиви до сега не съм срещал.Но джипа е доказан просто питайте в някое горско стопанство горските.А иначе Мерцедес си е Мерцедес независимо къде се произвежда.
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА,ДА,ДА,макар че досега не съм купувал руска кола.........
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КривонделИзвестни спрямо българските подобни ли ?
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога! И никой не може да ме накара!
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ми кажи някакво изобретение в електрониката, не за военни нужди ?