Ще си купите ли пак кола, произведена в Русия?

Западни марки произвеждат там, но засега само за местния пазар
21 фев 2018 12:15, Красимир Ангелов
205
Ще си купите ли пак кола, произведена в Русия?
Снимка: Reuters

Възстановяването на руския пазар на нови автомобили е факт, въпреки че много анализатори предупреждават, че страната върви към криза. В същото време точно пазарът в Русия се смята за този, който има най-сериозен потенциал за ръст тази година, въпреки че изостава по показатели от тези в развитите държави.

Все повече компании строят заводи за автомобили в страната, а с възстановяването на пазара, производството там се увеличава. Само в последните дни Mazda и Skoda обявиха, че увеличават производството си в Русия.

Чехите потвърдиха, че основният обем продажби в Русия са точно коли, произведени от Skoda на място, а най-новото попълнение в производствената гама е SUV моделът Karoq. Подготовката за старта на производството в Нижний Новгород е отнела 18 месеца и е погълнала инвестиции в размер на 87,5 милиона евро.

Там вече се произвеждат Skoda Octavia и VW Jetta, а доскоро и Skoda Yeti. VW и Skoda използват производствените мощности на някогашния съветски гигант ГАЗ от 2011 година насам, а през 2017 двете страни подписаха нов договор.

В същото време Mazda стартира производството на трети модел от гамата си в завода "Sollers Mazda" във Владивосток. Новият модел е CX-9, а досега там се сглобяваха моделите 6 и CX-5, като всички те са предназначени за руския пазар. Двете компании – Mazda и руският й партньор Sollers, строят и завод за двигатели, който също ще е във Владивосток, тъй като разчитат на ръст на местния пазар.

Естествено, голяма част от продукцията на заводите в Русия би имала шансове да покрие изискванията на ЕС – като качество и екологичност, но остава въпросът: Дали тези автомобили ще спечелят доверието на купувачите в Европа?

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
10
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Анонимни червени таласъме, значи щом не можеш да се излекуваш, ще мреш, така ли? Защото дори и ти не си вярваш, пишейки от мужикистански компютъ,р и савецки телефон със социалистическа ОС, нали така? :) Ама щом те влече, мри. Таман ще последваш СесеСере, възхода на комунизма, нано-технолгиите на каПутинко и още десетки "подвизи" на Ра$$ия:)
88
8
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Някой ми каже известна марка руска електроника (не за военни нужди)?
87
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ги произвеждат с дебелина на ламарините 2.5 мм и подцинкована моментално си купувам руски автомобил. Имам Москвич който е на 32 години и няма грам ръжда. Ламарината е подцинкована и с дебеллина 2.5 мм. Боята е много здраво нанесена с пистолет на ръка а не като сега прахово боядисване. Москвича е автомобил който не се плаши от солта по пътищата и красивите дупки. През тези 32 г. съм му навъртял 850 000 км без ремонт. Редовно съм сменявал масло накладки и гуми. В момента е в движение.
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До StrikerДа и 20% от научния потенциал на ФАЩ. Само БГ д-ил може да се изхожда навсякъде където срещне името Русия, ама нищо тази болест не се лекува - мре се.
85
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам "братушките" к'во вървят на пред, ама за 3 години си опаткаха фонда от 157 млрд$ за кризисни ситуаци. От тази година подкараха и пенсионния фонд с който да си пълнят бюджета. А това наистина е сигнал за криза.
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на билборда някой гей ли е!
83
16
 
21
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Няма какво да се чудят, отговорът е не. От тази псевдо-държава се изнасят успешно само 4 неща - нефт, дървен материал, водка и ***.
82
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога! Никога! Никога!
81
4
 
9
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
Мерцедес е немска кола , нито английска нито руска.Когато кажем джип мерцедес имаме предвид високо проходима кола на мерцедес.Когото кажем гаска мерцедес имаме предвид високо проходима кола на мерцедес която е много дърта.т.е. различен смисъл се влага в думата.
80
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да не !? Добри инженери имат но им куца маркетинга а това е философията на бизнеса.
79
7
 
13
 
! Отговори
иванов преди 6 години
засто не ,ако цената е прили4на и вси4ко е ок . да
78
4
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
До АнонименНе се чуди купи си Г Ъ З -ка поне ще имаш яйца и месо.
77
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не.
76
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Магистърдо 25Русия върви напред, санкции манкции но вървиЗа 2017г износа на България е $3700 на глава от населението, на Русия е $2400 като 80% от него са формирани от продажба на полезни изкопаеми.Ето така върви напред Русия и така затъва България.Прочети още на: https://dnes.bg/cars/2018/02/21/shte-si-kupite-li-pak-kola-proizvedena-v-rusiia.368627,1#comment-newest
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Baba vi......Бабе антиките на Мерцедес и БМВ можеш да провериш винаги.Ще ти помогна малко.BWM507 - 1957г, Mercedes Sl300 - 1954г.Друзята ти още не са направили нещо подобно а вече сме 2018г
74
12
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
ГАЗка е руска дума гаски пренесена в българки което означава високо проходима кола, английската дума е джип което също означава високо проходима кола.И двете думи са с еднакво значение просто едната сме я взели от руски, другата от английски за да си спестим българката израз "високо проходима кола".за другите можеш сам да си ги определиш ,че ще стане много дълго.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
77, ame te i ot nas po-zle, be?!?!?! Basi mizernicite!
72
15
 
16
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
До До Анонимен 42А КАМАЗ, Урал, Тигр са класа!Камаз е по американски патент, Урал и той.Тигр никой не го иска и за това руснаците в Сирия са с Ивеко.
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Samo kajete koi marki gi sglobiavat tam! ne iskam da si kupia da ne se e promaknala niakoia savetsko proizvodstvo i v Evropa!
70
12
 
24
 
! Отговори
Магистър преди 6 години
до 25Русия върви напред, санкции манкции но вървиЗа 2017г износа на България е $3700 на глава от населението, на Русия е $2400 като 8-% от него са формирани от продажба на полезни изкопаеми.Ето така върви напред Русия и така затъва България.