Гонка: Електрическият Jaguar vs. Tesla Model X

Новият I-Pace се съревновава и с двете версии на американския кросоувър
3 мар 2018 17:15,
22

Първият електрически кросоувър на Jaguar – I-Pace, бе показан само преди два дни, но компанията-производител веднага побърза да го изправи срещу основния му конкурент на пазара Tesla Model X. Видеото с надпреварата бе публикувано в канала на Jaguar в YouTube.

Електрическият Jaguar бе управляван от пилота на тима във Формула Е Panasonic Jaguar Racing - Мич Евънс, а зад волана на Tesla-та е бразилецът Тони Канаан, който през 2013 г. печели "500 мили на Индианаполис". Двата модела се надпреврват в ускорение от 0 до 96 км/ч и последвало спиране.

В първия случай I-Pace се изправя срещу базов Model X – версия 75D, който разполага с електромотор с 329 к.с. При достигането на 96 км/ч британският кросоувър има цяла дължина аванс пред конкурента си.

Във втория случай новозеландецът Евънс има по-трудна задача, тъй като се състезава с Tesla във версия Model X 100D. Тя има два електромотора и развива 775 к.с. В тази гонка британският електромобил отново печели, но с половин дължина.

Серийният Jaguar I-Pace разполага с два електромотора – по един на всяка ос, развиващи 400 к.с. общо. Батериите с капацитет 90 кВт/ч осигуряват пробег от 480 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 км/ч.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
2
 
! Отговори
elon musk преди 6 години
честно казано състезанието беше пълен фарсрезултатите са супер изценирани
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер - Време е и другите компании да се надигна малко. Теслата си седи така от 5 години и ако няма конкуренция, не се развива. Само да дойде момента, в който батериите държат по 1000 км и автопилота (демек мога да спя к да се возя) стане реалност, веднага си взимам подобна кола. А това, дали ускорява за 3 или 10 секунди ми е все тая.
14
2
 
9
 
! Отговори
Малък пропуск преди 6 години
Нищо чудно. Втората Тесла X с 100D, а не най бързата P100DL. Другото неясно и важно и за двете гонки коя кола с какви ГУМИ е?Дали са от един КЛАС - размери, тегло, брой места?НО като за реклама на Ягуар .... е разбираемо.Защо се сравняват с Тесла?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Да бе дахората ти казват на чист български език че ако има каквато и да е манипулация то Тесла ще предприемат правни мерки, но едно си Пурко знае, едно си Пурко бае. Тесла вече се съдиха (но не спечелиха) срещу предаването Топ Гиър когато прецениха че репутацията им е била накърнена. Сега ще си направят няколко теста сами и ако установят манупулация ще съдят другата компания. Кое точно ти е трудно да възприемеш?
12
4
 
9
 
! Отговори
Да бе да преди 6 години
До анонимния *** по-долуВъпросният "тест" е долнопробна пародия. Чиста реклама и нищо повече. Ако искат да направят истински тест, да пуснат двете коли на някоя писта, да ги пробва независим експерт една след друга, при равни условия и да се засичат времена за обиколка. След това да ги пробва колко км издържат батериите и т.н. Но ти си вярвай, нямаш проблеми :D
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Да бе дадраги ми антиконспираторе. На запад не като у ваше село - там не се заплашват, а направо се съдят. Така че ако Тесла докажат че Ягуар са манипулирали тестовете няма да се занимават със собствена реклама а ще ги осъдят солено и после ще се постараят всички да разберат това.
10
6
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 6 години
Интересно, ако от Тесла вземат един Jaguar и го тестват с тяхна кола какво ще се получи. Не вярвам Jaguar-a да спечели, дори и срещу най-базовия им модел.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9не е с една и съща дължина, а с цяла. И с половин.Иначе която и от утвтрдените компании да изправи модел срещу Тесла, ще ги победи. Това са компании с патенти, иновации, традиции и опит в автомобилостроенето. Пък дори и при ел-автомобилите отдава разработват. Но просто си гледат бизнеса, пазара и печалбите...и знаят че без привилегии в такси, паркиране, каране в бус ленти и т.н. никой няма да купува изцяло ел-автомобили. А и на Мъск колко държавни пари му наливаха при Обамата :)
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как кола която ускорява за 5 сек. бие кола която ускорява за 3. Също така бие с една и съща дължина най-бързия и най-бавния модел.
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо не е "Ягуар", а "Тата" и второ от теслата нищо не става поредната ялова реклама.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък искам да "вържат" зад всяка една от двете по едно 6-тонно ремарке и да ги пуснат по черен път срещу един скомен 150-конен Джон Диър. Аман от глупости бе! За мен машините са за да ни създават блага не да се избиваме комплексите.
5
4
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Се едно гледам Вин Дизел срещу Пол Уокър! Само че единия е по-ушат, а другия не е рус...е, и носът му нали
4
3
 
21
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Мъск затова ги изхвърля в космоса.Щото не стават
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 0 до 96км/ч и после спиране - може. До там им стигат силите.Аз искам да видя Тесла срещу някое ТДИ на магистралата. 500км отсечка.
2
9
 
5
 
! Отговори
Автомобилист преди 6 години
И двете - зле.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да ви спестя загуба на време- Ягуарът спечели гонката.