Заради дизелите: Хиляди умират преждевременно!

Това са данните от изследване, съобщи германското правителство
8 мар 2018 21:21, Василия Пейчева
56
Заради дизелите: Хиляди умират преждевременно!
Снимка: pixabay.com

Всяка година няколко хиляди души умират преждевременно в резултат на вредите от азотния диоксид, отделян от дизеловите двигатели, съобщи германското правителство, цитирано от Асошиейтед прес.

Близо 6000 души са починали през 2014 г. преждевременно от заболявания, за които се знае, че се причиняват или изострят от азотния диоксид (NO2), показва изследване на Федералната служба по околната среда, оповестено днес.

Изследването, осъществено от научния център в областта на екологията Хелмхолц Центрум Мюнхен и частна компания И Фау У Умвел (IVU Umwelt), сравнява смъртни случаи вследствие на диабет, астма и други болести с данните за емисиите в градовете и извънградските райони.

То е публикувано седмица след като германски съд постанови, че градовете могат да забранят използването на дизелови автомобили като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха, пише БТА.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той пък газеника с богатата си смес хич не е вреден! Като карам зад някой на газ става страшно.
45
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Мрат като мухи!Улиците са задръстени от трупове!Ужас,бягайтеее,дизелът идеее...........
44
1
 
8
 
! Отговори
манго преди 8 месеца
А за убийства , самоубийства наркоумрели , убити при военни операции ,умрели заради некачествено лечение , за отровени от химията която се предлага във всички храни........кога ще има изследване и съответни мерки ???????
43
0
 
14
 
! Отговори
Яаааа! преди 8 месеца
Аз си мислех че липсата на здравеопазване е основната причина милиони да умират преждевременно...
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Албания щяла да забрани коли до 2009??? Вие били ли сте в Албания да видите какъв им е парка? Крадени коли от Италия и на по 20 - 30 години. Ще запалят правителството за една нощ, нека само да забранят. Там масово се кара Мерцедес 123 и 124, всичко е дизел. Нашите джурналисти прочели непрочели, започнаха коментарите. Да видим у нас как ще забранят. Вместо да се повиши стандарта, облекчи лизинга, са се направят паркинги, ще забраняват???? Албанците изгониха ЧЕЗ за една нощ. Ще направят така и сег
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да видим, кой и къде е направил това изследване, колко време е продължило, от кои болници са правени изследванията, кои са лекарите, кой е изследвал починалите и е доказал, че дизела е причината? Ненормални но и много алчни управници набараха една тема от която могат да изкарат пари. Но Мерцедес, БМВ, Опел, Пежо, Рено и др.са мощни компании които имат пари да атакуват необмислени решение. У нас ако има 2 милиона елколи, ще трябва още една АЕЦ, да се зареждат през нощта. Пълно с безумци!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайдееее, отново се почна!! От колко десетилетия се развива дизеловия деигател, повече от 100 години. А в последните 20 се наложи като производство. И днес, някой който иска да придава елколи, започна атака. Тук се пишат всякакви непроверени и поръчкови информации. Започна се преди 2 г по повод мръсния въздух. Пай с цел, високи такси и данъци, които някой ще гушне. Нека се опитат да забранят дизела и делата които ще ги ударят ще бъдат ужасяващи. До вчера, дизел та дизел, днес забрана???
39
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 8 месеца
Поредното необмислено съобщение, което ще доведе до погрешни решения. Бензиновите двигатели също замърсяват с азотен диоксид, по-малко от дизеловите, но достатъчно много. Освен това бензиновите двигатели замърсяват повече с въглероден двуокис, в сравнение с дизеловите коли. Излиза, че ако спрат дизеловите коли, трябва да спрат и бензиновите коли.
Бензинова кола в Евро 3 замърсява повече от дизелова по Евро 6 с азотен диоксид и колкото дизелова по Евро 5, но ... дизеловите били виновни.
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това обаче не пречи на германското правителство да подкрепя по всякакъв нажин Фолксваген да трови хората.
37
4
 
3
 
! Отговори
Иванов warning преди 8 месеца
В Момента природата подава: СПрете да карате с включени фарове денем и отлепете нагло вредните холограмни стикери от предни стъкла ще ВИ ИЗПЕПЕЛИМЕ>>

Пробваха всякакви методи за почистване на тежко увреждания въздух НЯМА ШАНС БЕз ликвидация на хората..Обяснете на тези негодници на власт, че не е редно да се уврежда земята с включени режещи радиоактивни бели и сини скенери инсталирани на автомобили..
36
2
 
3
 
! Отговори
Тровят с хлор нафта преди 8 месеца
Все още продават нафта с хлор токсични безакцизни добавки..Един автомобил за 1000 км с такова гориво отравя въздуха колкото сто хиляди дизелови автомобили. БЕнзиностанциите с такива отровни горива се разпознават лесно вкл по сателитни снимки по остро токсичните газове изхвърляни веднага след напускане на бензиностанцията и по остра задушлива миризма на хлор..
35
3
 
4
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 8 месеца
Обсебени с наркотици на власт са принудили стотици милиони водачи в Европа д а увреждат тежко и завинаги земята и въздушния океан. ИМА забрана от ЗАКона за движение на автомобили с включени фарове денем и на автомобили с включени скенери против мъгла.Уврежданията са исключително жестоки в големите градове.Огромните пробиви в биосферата с е пълнят с мръсни газове вкл от дизели и бензинови мотори и тровят милиони минутно..Вижте филми от преди и след включването на фарове денем..
34
7
 
0
 
! Отговори
У НАС Е ЗЛЕ преди 8 месеца
У Нас милиони са тежко трайно и нелечимо увредени от тежко терористични НЕЗАКОННИ холограмни оръжия лепени на предни стъкла на автомобили. Новите стикери за тех прегледи увреждат тежко и трайно всички жертви зад волана и пътниците в купето..
Имат СПИН Активатори и пси блокатори ..терористи могат да убият всеки с пси блокаж вкл на пешеходни пътеки....
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А от газовите коли зъбите ли падат:)
32
7
 
20
 
! Отговори
гого преди 8 месеца
измишльотина и вс се връзвате, нищо не е забранено в Германия, не четете бг писания.
31
2
 
5
 
! Отговори
до30 преди 8 месеца
ти кат пишеш с коя глава мислиш
30
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Видях го мобилето бг, ама там само дизели на по 120-150 хил км, а аз търся нещо на 500-600 хил. Няма и няма! Изглежда за България идват само най-запазените! Имат му респект на Бойко!
29
4
 
10
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 8 месеца
В мобиле бг ври от дизели без пари , и то на малко години .
28
15
 
3
 
! Отговори
Ми преди 8 месеца
Да разкарат мръсните дизели с турбини и да оставят само чистият дизел той е екологичен.
27
7
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 8 месеца
По времето на СОЦА бяха забранени за Производство Дизели като леки автомобили , казваха комунистите че са вредни . После дойде Демокрацията и от Запад наводниха с дизели на 4 колела , казваха капиталистите че са полезни . Сега на КОЙ да вярвам ?