Lexus не отписва седаните и хибридите

Японците все още не вярват в електрическите автомобили
12 мар 2018 18:32, Красимир Ангелов
0
Lexus не отписва седаните и хибридите
Снимка: Lexus

Изложението в Женева ясно показа тенденциите на световното автомобилостроене, като почти всички експонати бяха или електрически модели, или кросоувъри (както и комбинация от двете), или оборудвани с автопилот машини.

Една от компаниите, участници в салона – Lexus, обаче не бърза да погребва обичайните технически решения и ще продължи да залага на тях.

В случая става дума за сегмента на седаните, който според представители на японския производител, ще продължи да се развива. Директорът по продажбите в Lexus – Джон Томпсън, зави пред журналисти, че този тип автомобили ще продължат да заемат основно място в гамата модели на марката.

Според топ-мениджъра, повечето производители много прибързват с глобалната електрификация на моделите си. В Lexus не предвиждат скорошно пускане на свой автомобил на ток, а ще продължат да залагат на хибридните си технологиии, които са много успешни.

Що се отнася до системите за автономно придвижване, при японския премиум-производител те ще се появят едва в началото на следващото десетилетие. В момента тези технологии се тестват на модели на Lexus и Toyota, като първите си безпилотни коли концернът ще представи по време на Олимпийските игри в Токио през лятото на 2020 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Lexusженева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари